Saker att göra i Rio de Janeiro

Saker att göra i Rio de Janeiro

En av de mest livfulla städerna på jorden, Rio De Janeiro.

Med spänningen och arvet från OS 2016 fortsätter Rio De Janeiro att välkomna miljontals turister varje år. Även om dess meritlista för HBT-vänlighet ibland är lite av en jojo, är det fortfarande en otrolig plats att besöka med mycket att se och göra.

Här är vår guide till våra favoritsaker att göra i Rio De Janeiro.

Sugarloaf Mountain

Sockerlimpaberg

Att gå uppför Sockertoppen är en av de saker som alla alltid rekommenderar och det har de inte fel på! Utsikten från toppen är bara hisnande och du är omgiven av vacker natur som är ett trevligt avbrott från den livliga staden nedanför. Det är mycket lätt att ta sig till med bara två linbanaturer som tar dig direkt till toppen. Resenärs tips: Gå tidigt på morgonen för att undvika folkmassor och se staden vakna!

Kristus Frälsaren

Kristus Frälsaren

Förmodligen den mest kända ikonen i Rio de Janeiro. Denna enorma staty vakar över staden och ger även enastående utsikt. Statyn ligger på berget Corcovado och är tillgänglig via tåg. Resenärens tips: Köp din biljett dagen innan du vill besöka eftersom endast ett begränsat antal personer får komma upp samtidigt. Tågen avgår var 20:e minut, men återigen rekommenderas att gå tidigt på morgonen eller sent på natten.

Copacabana Beach

Copacabana stranden

Denna långa vackra strand är känd för sin livliga atmosfär. Om du letar efter ett ställe att koppla av och luta dig tillbaka med en caipirinha, gå ner och ta en plats på sanden och se vågorna krypa uppför sanden. Du hittar massor av lokalbefolkningen som dansar och sjunger till traditionella Rio-jam och massor av blivande fotbollsspelare som övar sina färdigheter på sanden. Resenärens tips: Det är bäst att besöka under dagen och inte på natten, även om stranden är upplyst och det finns poliser i närheten är det säkrare att besöka under dagen.

Botaniska trädgårdar

Om du letar efter en paus från staden, varför inte bege dig till den botaniska trädgården som visar upp några av de mest avkopplande och lugna trädgårdarna runt omkring tillsammans med några exotiska djur! Resenärens tips: För att täcka allt rekommenderas att en halv dag reserveras för trädgårdarna. Det finns en härlig restaurang i trädgården där du kan njuta av en välsmakande måltid omgiven av naturlig skönhet.

Museu Historico Nacional

För de av er som vill njuta av den historiska kulturen som staden ger, är Museu Historico Nacional definitivt värt ett besök. Museet innehåller tusentals historiska reliker som visar Brasiliens historia. Höjdpunkterna inkluderar enorma oljemålningar som illustrerar det fruktansvärda kriget mellan Brasilien och Paraguay, Dom Pedro II: s 58 år och mycket mer! Detta är en mycket prisvärd utflykt eftersom priserna börjar på $ 8.

Läs mer: En gayguide till Rio De Janeiro.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Rio de Janeiro

Bläddra bland ett urval av turer i Rio de Janeiro från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Rio de Janeiro för din resaFå din guide