Månsken

Moonlight Experience med Aisha Shaibu

Vi träffade Aisha Shaibu, grundare av Moonlight Experiences. Hon leder turer i Londons enorma LGBTQ + nattlivsscen.

Vi kom i kontakt med Aisha Shaibu, grundare av Moonlight Experience. Hon leder rundturer i Londons enorma HBTQ+ nattlivsscen. Hennes turer tar dig inte till de vanliga platserna. Moonlight Experiences är dedikerade till att utforska den mer bohemiska, experimentella sidan av scenen.

1. Vad inspirerade dig att starta Moonlight Experiences?

Jag startade Moonlight Experiences av flera anledningar, först och främst var det för att jag inte såg någon som såg ut som jag i resebranschen. Som en stolt queer-svart kvinna har jag ställts inför vissa utmaningar när jag reser och jag ville se till att alla som besöker London eller de andra städerna vi driver kan vara sitt autentiska jag på ett säkert sätt oavsett vem de är. Den andra anledningen är att queerutrymmen alltid har varit på tillbakagång och jag tror verkligen på att dra nytta av HBTQ+-turismens ekonomiska kraft för att stödja dem. Jag ville också förstärka marginaliserade POC-artister och röster i vårt samhälle och kände att jag kunde hjälpa till att göra det också med Moonlight Experiences.

2. Vad kan HBTQ +-resenärer förvänta sig av dina turer? De ser bra ut.

Tja, alla LGBTQ + -resenärer som ansluter sig till oss kan förvänta sig det oväntade samtidigt som de har en freaking bra tid med likasinnade skepp från hela världen. Varje natt är annorlunda och unik eftersom vi ser till att resenärer får den bästa queerupplevelsen staden har att erbjuda. Det vi gör kombinerar queer konstutställningar, hemlig historia, liveframträdanden, underjordiska fester och våra egna evenemang för att ge den perfekta miljön att känna sig som en del av samhället. Vi håller också gruppstorleken liten (max 10 personer) och varje grupp leds av en av våra LGBTQ + -aktivister som avslöjar alla queer dolda pärlor.

Moonlight Experience med Aisha Shaibu

3. London har en enorm HBTQ+-scen och den har utvecklats mycket de senaste åren. Vilka aspekter av det dras du mest till?

Jag föredrar personligen att hålla mig borta från den kommersiella sidan av den queer scenen som huvudsakligen ligger i Soho. Detta beror på att jag dras till de olika områdena som erbjuder nischevenemang. Jag tycker också att de är mer inkluderande och främjar mångfald.

4. Många HBTQ+-ställen har stängt. Tror du att det blir svårare för nattekonomin att frodas?

Det är väldigt sorgligt att många queer-utrymmen har stängts eftersom de är en viktig aspekt av vårt samhälle, men stängning av lokaler har alltid varit ett problem i flera år. Jag tror att det verkligen är svårare för nattekonomin att trivas med brist på utrymmen men medan lokalerna är i nedgång har LGBTQ + -evenemang ökat exponentiellt vilket indikerar tillväxt och motståndskraft i vårt samhälle som kan hjälpa vårt nattliv att fortfarande trivas.

5. Om du var tvungen att välja ett par, vilken skulle du välja som dina favorit gaybarer i London?

Jag kommer att välja en blandning av gaybarer och queer -eventkvällar, några av mina favorit gaybarer inkluderar VFD i Dalston, Royal Vauxhall Tavernoch Dalston Superstore. Några av mina favoritkvällar inkluderar "Pxssy Palace", "HER Jack" (som jag organiserar med HERSOCIALAPP), "Mint" och "LEZ Events").

Moonlight Experience med Aisha Shaibu

6. Vilka städer har de mest spännande scenerna för HBTQ + utanför London?

paris och New York LGBTQ + -scenen är ganska spännande, särskilt när du är på barer och evenemang som är borta från den kommersiella hype.

7. Har du hittat en framväxande LGBTQ + -destination?

ja! Lissabon är en underbar framväxande LGBTQ + -destination som har så mycket att erbjuda.

8. Hur kan vi boka en av dina turer?

Du kan boka någon av våra turer som finns i London, Paris, Lissabon, Barcelona och Amsterdam via vår webbplats www.moonlightexperiences.com eller via sociala medier FB / Insta @moonlight_experiences.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide