Mer pengar för dina pengar!

Mer pengar för dina pengar!

Besöker du Thailand? Här är ett tips som kan spara pengar.

Valutaväxling är en mycket konkurrenskraftig verksamhet i Thailand. Skillnaden mellan köp- och säljpriset (skillnaden mellan köp- och försäljningspriset) för större valutor som US-dollar, euro, brittiska pund och yen är vanligtvis bara en procent - eller mindre.

Bättre priser i Thailand

På en ny resa från London till Bangkok citerade valutaväxlingsbåsarna på Heathrow Airport en massiv 15% -spridning på den thailändska baht. De flesta europeiska kredit- och betalkort kommer att tillämpa en växelkurs och avgift som faktiskt lägger till 3% - 5% till ett inköpspris.

Vårt bästa pengartips är att ta med så mycket pengar som du känner dig bekväm att bära och byta till thailändskt baht i Thailand.

Ta med större anteckningar

Större sedlar (100 US $, 50 euro, £ 50 etc.) får de bästa priserna. Vissa mindre sedlar (t.ex. £ 5) accepteras kanske inte. Skadade sedlar (inklusive de som repareras med tejp), sedlar som har skrivits på och mynt accepteras inte. Du måste uppvisa foto-id (t.ex. ditt pass) vid alla utbytesbås.

Alla stora köpcentra i centrala Bangkok har många utbytesboder, men vår favorit är Super Rich - som vi tror konsekvent erbjuder några av bästa priser gående. Bud / erbjudande spridning på turistmål som Phuket, Samui eller Pattaya kan vara lite bredare, men ändå stort värde jämfört med att köpa utomlands.

Bättre priser i stan

Det finns gott om växelbås i flygplatsens ankomstområde i Bangkok, Phuket, Samui etc, men byt bara ut de kontanter du behöver tills du kan komma till en monter eller bank någonstans i stan. Om du byter kontanter på flygplatsen för att betala för en taxi, kom ihåg att be om några mindre sedlar (100 baht).

Som i alla andra länder kommer hotellväxelkurserna att vara en fullständig rip off.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide