Londons coolaste stadsdelar

Londons coolaste stadsdelar

London är en stor stad med många värkande coola stadsdelar

London är en stad i ett tillstånd av konstant utveckling och tillväxt. Gentrifiering och utveckling utgör ett antal hot mot stadens befolkning men bidrar också till att skapa spännande och livliga stadsdelar.

London är en smältdegel av kulturer och bakgrunder, med individer från hela världen som bosätter sig i staden. Det talas 250 språk i London, vilket gör den till världens språkligast varierade stad.

Staden är en samling av distinkta stadsdelar, områden och stadsdelar, var och en med sin egen unika atmosfär och gemenskap och alla erbjuder helt andra upplevelser. Från knäppa Camden till Londons LGBT + -center Soho, det finns verkligen någonstans och något för alla i den brittiska huvudstaden.

Comptons av Soho

 

Soho

 

Beläget i hjärtat av West End och upptar 90 gator över en kvadratkilometer. Nattlivets huvudstad i London, Sohos gator är kantade av barer, nattklubbar och teatrar. På sommarkvällarna är gatorna fyllda av festar som njuter av överflödet av kvällsställen. Soho var en gång Londons rödljusdistrikt och representerade stadens snuskiga mage. Området är dock nu hem för en rad eleganta butiker, avancerade barer och höga panngallerier, trots att Soho har bibehållit sin identitet som en bastion av sexuell befrielse och uppror.

Sedan slutet av 20-talet har Soho också varit hem för HBT + plus kultur och gemenskap i London, med många av de mest populära gaybarerna och klubbarna runt Old Compton Street. G-A-Y bar är förmodligen Londons mest kända gaybar och är populär bland områdets yngre folkmassa som gillar de billiga cocktailsna och popklassikerna. Under tiden finns historia på Amiral Duncan, platsen där Londons tragiska spikbombattack mot homosexuella ägde rum. Den ikoniska Ronnie Scott's Jazz Club ligger också i trendiga Soho och har sedan 1959 välkomnat sådana som Nina Simone, Ella Fitzgerald, Jimmi Hendrix och Prince. Besökare kan fortfarande se nattliga föreställningar på denna historiska plats.

Även om Soho kanske har ersatt Böhmen var det en gång känt för med en dyrare och mer exklusiv atmosfär, är området fortfarande Londons nattlivscentrum och fortsätter att representera den nattlivskultur som det alltid varit känt för. Läs mer: De bästa gaybarerna i Soho.

 

Dalston

 

Dalston började verkligen växa i början av 2010-talet efter att hipstersna i Shoreditch blev trötta på sitt alltmer vanliga grannskap och bestämde sig för att flytta och investera i den kommande Dalston. Området har dock en lång historia som ett populärt resmål för invandrare som sträcker sig över 100 år. Som sådan har Dalston ett rikt och blandat kulturarv som förkroppsligas genom det varierade utbudet av kaféer, barer, butiker och restauranger som befolkar området idag.

Området har en av de mest imponerande mat- och matscenerna i London, där restauranger ersätter stängda barer och nattklubbar regelbundet. Dalston är hem för några av de bästa turkiska restaurangerna i London samt en rad trendiga kaféer och vinbarer. Angelina är en typisk Dalston-restaurang som kämpar för japanska och italienska rätter och är populär bland hipstersna i området som flockar genom dörrarna för att prova den fem-rätters smakmenyn.

Området är också hem för ett antal gayklubbar och barer och har varit ett nav för mer radikal och subversiv HBT + -kultur i årtionden. Dalston Superstore är ett HBT + -utrymme i hjärtat av Dalston som fungerar som ett café, bar och klubb. Superstore är en häftklammer för den homosexuella nattlivsscenen i området, som är livlig och välkänd.

 

Camden

 

Camden London

Camden är odödliggjort som hemmet för punk, Amy Winehouse och gothkultur i Storbritannien. Det är ett område i London som är djupt förankrat i kulturell betydelse. Sedan 19-talet har Camden varit en kontaktpunkt för Londons musikindustri, när det var den viktigaste platsen för pianotillverkare och säljare. Det fortsatte senare med att vara födelseplatsen för den brittiska punkrörelsen på 1970-talet, efter en ikonisk spelning av Ramones vid Roundhouse. Senare blev området känt som Amy Winehouse, en stamgäst på kvarterets pubar och bosatt på Camden Square.

Området har upplevt nästan konstanta höjningar av fastighetspriserna och som sådan är området nu platsen för några av Londons dyraste hus. Denna förändring kan ses på Camdens gator tack vare ankomsten av mer exklusiva butiker och restauranger de senaste åren.

Camden är en av Londons mest eklektiska och mångsidiga shoppingområden, och dess namne Camden Market är en skattkista av excentriciteter från kläder och accessoarer till vintageskivor och konstverk. Området är fortfarande hem för många av de legendariska musikställena som ledde till dess identitet som huvudstadsmusikcentret inklusive Roundhouse, Electric Ballroom och Underworld.

 

Bermondsey

 

En gång ett nav för sjöfart och tillverkning i huvudstaden, idag är Bermondsey ett livligt och livligt område fullt av konst, kultur och liv. Området har sett en snabb och dramatisk förnyelse de senaste åren som framgångsrikt har ökat investeringar och utveckling.

Under den viktorianska eran var mycket av Bermondsey ett slumområde och hade några av de lägsta levnadsstandarderna i London. Faktum är att området presenterades i Charles Dickens Oliver Twist, där författaren målade upp Bermondsey som en brottsangripen slum.

Många av Londons mest etablerade kulturella landmärken kallar Bermondsey hem, inklusive White Cube-galleriet och Fashion and Textile Museum. Områdets huvudpulsåder är Bermondsey Street, en livlig och eklektisk samling av kaféer, butiker och barer, som vänder sig till den unga och trendiga befolkningen. I närheten hittar du också Shard by London Bridge och på helgerna bör du kolla in Maltby Street Market.

 

Brixton

 

David Bowie väggmålning Brixton

Brixton ligger i centrala södra London och är ett nav för kultur, klubbar och gemenskap. Brixton är födelseplatsen för legenden David Bowie och området har fortfarande minnen från Ziggy Stardust-sångaren med en stor väggmålning som hyllning till honom.

Området har formats av dess befolkning och idag är det en spännande blandning av karibisk kultur med hipsterpåverkan. Gatorna i Brixton är dekorerade med graffiti och lukten av matlagning flyter ut från öppna restaurangdörrar medan busker spelar sina instrument. Lördag är när grannskapet är som mest levande, med sin imponerande marknad och livliga atmosfär. Gå till Brixton Village för en fantastisk brunch.

Varje år i juni är Brixton också hem för Brixton Disco Festival, en firande av disco och dess genrer. Festivalen äger rum på Windrush Square, ett centralt läge i grannskapet och en som firar och minns de modiga individerna som reste på HMT Windrush, det första skeppet som förde efterkrigstidens arbetare till Storbritannien från Jamaica.

Brixton är också hem för några av Londons mest spännande klubbar och barer. Prinsen av Wales är en klubb och bar i flera våningar i hjärtat av Brixton och har en av de bästa barterrasserna i London. Klubben är värd för världens främsta DJ: s och väljare som Giles Peterson och Norman Jay och är en sann återspegling av gräsrotsgemenskapens atmosfär som Brixton är så känd för.

Läs mer: Londons HBT-landmärken.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide