Svettlåda

Gay Sauna Etikett

Om det är första gången du är på en gaybastu, hjälper vår guide om vad man gör i en gaybastu!

Första gången du går in i en gaybastu kan det vara en oroväckande upplevelse. Vad ska du göra när du är inne? Och vad ska du inte göra? Alternativt kan du vara så bekant med en viss gaybastu att du är skriven i brandinstruktionerna.

Gaybastur är sexpositiva platser. Du går inte till en bastu för att spela scrabble. Så fort du är i omklädningsrummet och lägger dig i din vita handduk börjar ögonen röra sig. Du duschar på väg in och ännu fler blickar rör sig. Du kommer sedan på dig själv att kryssa runt, försöka lista ut utrymmet - eller åtminstone bekanta dig med det igen. Räkna med att män i handdukar tittar på andra män i handdukar. Kommunikation sker på en icke-verbal, nästan psykisk nivå.

Att resa är ofta bättre än att anlända. Förväntan på vad du kan hitta kan överträffa nöjet att faktiskt göra det så att säga. Återigen kan du hitta dig själv att ha en mycket minnesvärd upplevelse med en eller flera personer. Ingen ger dig instruktioner när du går in i en gaybastu. Det hela handlar om bastunetikett och lycka till i dragningen.

Pleasuredrome

Hur är det i en gaybastu?

Vissa människor kommer att kopplas ihop eller trivas mycket snabbt och försvinna in i en stuga. I många bastur är stugorna ganska synliga för kikartommar över 180 cm. Om du antar att du är upprörd och lär känna dina nya följeslagare, bli inte förvånad över att du blir bevakad. Dessutom, om du tillbringar för länge i en stuga är det troligt att en anställd kommer att knacka på och kolla upp dig - huvudsakligen för att se till att du inte har svimmat.

Vissa människor kommer att gå runt labyrinten och vänta på att Leonardo DiCaprio eller Matt Bomer dyker upp. De kan så småningom hantera sina förväntningar och nöja sig med något annat. Andra kommer att fortsätta sin strävan efter det ouppnåeliga. Men som vi redan har fastställt är ibland förväntan på vad du kan hitta den roligaste delen. Det kan vara anledningen till att vissa verkar vara så tveksamma att göra någonting. Dessutom gillar vissa människor att titta på och inte delta. Elton John insisterar på att det var så han överlevde 80-talet.

Människor som inte är intresserade kommer att göra en poäng av att inte titta på dig. Detta gör dem inte högfärdiga eller föraktfulla – de kanske är i verkliga livet eller inte, men det är irrelevant. Att inte engagera sig eller erkänna är helt acceptabelt i ett offentligt utrymme där sex sker.

Jacuzzin

Så om du befinner dig i en större gaybastu kan du hitta en anständig jacuzzi. Detta är ett mer informellt utrymme. Människor kan varva ner i jacuzzin ... men det de verkligen gör väntar på att en het person ska komma fram. Flirta förekommer ofta i jacuzzin, tillsammans med ganska dämpade samtal om var människor kommer från. Det är acceptabelt att ta en titt i jacuzzin, men ingenting som är så tydligt borde äga rum. Få ett rum.

Nu ska vi titta på de typer av människor du troligen kommer att stöta på i bastur i världen.

Den sovande personen

Ja, den sovande personen - speciellt om det är en 24-timmarsbastu - är något av en egenskap. Människor som missade bussen hem efter att klubbarna stängt har kanske inget annat val än att bege sig till bastun. Vissa bastur kommer att ha snoozing-områden - inget för fancy, kanske några soffor eller klibbiga madrasser på golvet. Engagera inte en sovande person eftersom de inte kan samtycka. Vänta tills de är vakna.

Den pratsamma personen

Även om bastur inte är särskilt chattiga platser, kan vissa bara inte hjälpa sig själva. De är i sig prata, särskilt om de har haft en för många. Den pratande personen är ofta i eller nära jacuzzin inblandad i konversation med någon, även om de inte talar samma språk.

Ibland är mer än en pratande person i bastun. Mycket pratsamma människor lockas till och avvisas av varandra. Du kan hitta dig själv att kryssa tillbaka till jacuzzin och hitta två chattiga människor som sätter världen till rättigheter. De kan till och med prata så mycket att de glömde att sätta på bubblorna igen och vattnet är nu platt. Eftersom de är så intima kanske du tror att de är ett objekt eller ett par vänner. De kan mycket väl vara, men å andra sidan kan de helt enkelt vara chattiga människor som just har träffats. Chattiga människor i bastur verkar sällan ha sex.

Den läskiga personen

Läskiga människor finns i alla livsstationer och gaybastur är inget undantag. Det kan vara någon med en oroande aura, någon som är benägen att stirra eller någon som inte tar nej för ett svar. Att inte ta ledtråden anses vara höjden på dålig etikett i en gaybastu. På allvar, om någon säger nej är det ett nej. Såvida de inte kommer tillbaka genom labyrinten för att hitta dig och säger att de har ändrat sig ganska plötsligt. Men vad är chanserna? Travel Gays bästa tips - var inte den läskiga personen!

Den löjligt heta personen

Människor försöker att inte stirra för blatant men de kan inte hjälpa det. En löjligt het person har dykt upp med en grekisk gud och en porrstjärns kropp. De kan omedelbart försvinna i en stuga med nästa hetaste person. Men ibland kryssar de runt i en överlägsen aura. Du kan försöka men det kommer förmodligen inte att hända.

Svettlåda

Personen som kommer att göra vad som helst och vem som helst

Finns ofta i en gunga.

Den berusade personen

De kan vara berusade och de kan vara på en cocktail av allt. De flesta bastur har strikta dörrpolicyer när det kommer till berusning. Om du dyker upp med ögonen rullande i bakhuvudet är det osannolikt att du kommer in. Men några glider igenom och det blir ganska uppenbart att de är en enda röra. Naturligtvis är någon i ett förändrat tillstånd i en utsatt position. Det är ingen bra idé att göra något med någon som är för full. Kan de på ett meningsfullt sätt samtycka?

Sammanfattningsvis

Gaybastunetikett är något du hämtar över tiden, men det bör bli ganska tydligt efter ditt första besök. Du befinner dig i ett offentligt utrymme där alla letar efter sex. Det betyder dock inte att de är skyldiga att ha det. Vad du hittar när du är inne påverkas i hög grad av det du tar med dig. Kom ihåg att när du byter handduk. Läs mer: De bästa basturna i Europa.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Bangkok

Bläddra bland ett urval av turer i Bangkok från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bangkok för din resaFå din guide