Southbank

Upptäck London som en lokal

Utforska London som besöks av lokalbefolkningen.

Tillsammans med Paris och Bangkok är London världens mest besökta stad. Det lockar mycket fler turister än till och med New York. London är Europas enda storhet. I numeriska termer är det också världens gayaste stad. Det finns fler aktiva Grindr-användare i Greater London-området än någon annanstans.

De viktigaste landmärkena i London är kända över hela världen: Buckingham Palace, Trafalgar Square, etc. Den här guiden presenterar dig för några av de landmärken som lokalbefolkningen brukar bruka, från parker till gaybarer till läskiga museer.

Välkommen

Wellcome-museet

Henry Wellcome var en viktoriansk läkemedelsentreprenör. Han anses vara en av grundarna av modern medicin. Han lämnade en stor summa pengar i sin testamente för välgörenhet. Dessa pengar användes för att starta Wellcome Trust, en av de största medicinska välgörenhetsorganisationerna i världen. Wellcome Collection grundades också.

Han var en stor samlare. Du kan se några av underverken som han samlade på Wellcome Trust - det är på vägen från King's Cross Station. På Wellcome Trust kan du se konstiga och underbara saker som Napoleons tandborste, Florence Nightingales skor, antika romerska sexleksaker, medeltida tortyrredskap och saker så konstiga att vi inte ens kan publicera dem här. Gå och kolla upp det.

Southbank

Gå ner på södra stranden

Att gå nerför South Bank är en av de bästa sakerna du kan göra på en resa till London. Det är en enkel promenad att navigera - rak linje längs Themsen till Southbank Centre. Du kommer att passera Saint Paul's och många andra landmärken. Det är en särskilt vacker promenad på kvällen, eftersom byggnaderna lyser upp och du ser reflektioner över floden.

Borough

Borough Market

Och detta tar oss till vår utgångspunkt. Gå till London Bridge Station och gå över vägen till Borough Market. Ta dig igenom marknaden och ta en kort promenad uppför Themsen. Det är en idealisk utgångspunkt för din Southbank-promenad.

Borough Market är väl värt att kolla in. Det är en av Londons bästa och äldsta matmarknader - den går tillbaka till åtminstone 12-talet. Du hittar alla typer av mat att prova. Garantera att du inte kommer att kunna motstå! Det är ett av de bästa ställena att äta gatumat i London. Borough Market är stängt på söndagar.

Primrose

Primrose Hill

Många Londonbesökare åker till Camden för att se vad som finns kvar av sitt bohemiska förflutna. Huspriserna har stigit så mycket, punks och hipsters har inte riktigt råd med Camden! Du kommer fortfarande att se några av marknadsstånden som säljer gothkläder och barer som Amy Winehouse brukade besöka.

Upp vägen från Camden Market hittar du Primrose Hill. Den är kantad av pastellfärgade, iögonfallande dyra radhus. Om du åker till toppen av kullen hälsas du med en av de mest charmiga utsikten i London. En idealisk plats för en sprit picknick. Du har en vidsträckt utsikt över Regent's Parks och Londons skyline att njuta av.

RVT

Gaybarer populära bland lokalbefolkningen

London är fullt av gaybarer - du behövde inte berätta det för dig. Men vilka gaybarer är mest populära bland lokalbefolkningen? Det finns några! Två bryggare är bra och det saknas ofta av turister eftersom det är i Clapham, i motsats till Soho. Clapham är för övrigt hem för en enorm HBT+-befolkning. Om du öppnar Grindr i Clapham kommer din telefon att poppa med notiser - insiders tips (du är välkommen).

RVT är en av Londons mest historiska gaybarer. Det är i Vauxhall, en gång - och på vissa sätt fortfarande! - ett stort gayklubbområde i London. RVT har överlevt uppgången och fallet för så många barer och så många scener. Det är baren där Freddie Mercury tog en släpad prinsessa Diana för en drink på en mycket ikonisk kväll. RVT är still going strong. Det är ett bra ställe att kolla in en dragshow.

Om du letar efter de bästa gaybarerna i London, läs vår guide till gaybarer i Soho.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide