Kontaktlösa buss- och tunnelbanebiljetter

Kontaktlösa buss- och tunnelbanebiljetter

Om du besöker London, var beredd på hur du betalar för resor med Londons berömda bussar och tunnelbaneresor.

Kontaktlösa kortbetalningar har anlänt. Alla betalkort eller kreditkort som har en kontaktlös symbol kan användas för betalning. Leta efter symbolen på ditt kort (visas i den röda cirkeln på vår bild).

För att använda ditt kort, tryck bara på det mot den gula kortläsaren i början av din bussresa eller i början och slut på tunnelbanan.

Viktiga tips

> Ta bort det kontaktlösa kortet från din plånbok innan du trycker för att betala. Detta kommer att stoppa "kortkrock", där kortläsaren blir förvirrad om vilket kort som ska debiteras.

> Använd samma kort för alla resor. Systemet räknar automatiskt ut det bästa priset, och du drar nytta av den totala kostnaden per dag eller vecka.

På bussen

Londonbuss

Londons bussar tar inte kontanter. Du kan använda ett kontaktlöst betalkort, ett Oyster-kort, ett resekort eller ett buss- och spårvagnspass.

En enda vuxenpris är £ 1.50 med antingen ett Oyster-kort eller ett kontaktfritt betalkort. En dag med endast bussresor kostar högst £ 4.50. Du kan hoppa på obegränsade spårvagnar eller bussar gratis inom en timme efter att du har kommit in för din första resa.

På tunnelbanan

Oxford Circus London

Kontaktlös betalning gick helt igång i slutet av 2014. Du kan fortfarande köpa en biljett för kontanter vid maskinen på stationen, använda ett Oyster-kort eller Travelcard.

Det är mycket viktigt att alltid "knacka ut" i slutet av din resa. Om du går genom en öppen grind utan att "knacka ut", kan du bli debiterad för den maximala biljettavgiften på £8.60!

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide