En guide till London Pride

En guide till London Pride

London Pride äger rum den 1 juli 2023!

Den första gay Pride-paraden ägde rum i London den 1 juli 1972, efter framgången med New Yorks inledande Christopher Street Liberation Day - paraden som anordnades för att fira minnet av den betydelsefulla kvällen i juli 1969 då queer-beskyddare slog tillbaka mot polisens trakasserier på Stonewall Inn. Stonewall Riots inflytande på queersamhället var transatlantiskt och det dröjde inte länge innan planerna för Londons egen Gay Pride-parad började förverkligas. De första Pride-deltagarna marscherade till ljudet av skrikande medlemmar av National Front och bar på skyltar med texten "Lesbiska och homosexuella män kommer ut på gatorna" och "GAY ÄR KUL; GAY ÄR STOLT; GAY ÄR VACKER!'.

År 2007 var London Pride-paraden inne på sitt 35:e år och hade vuxit till att bli ett av världens största och bäst besökta Pride-firande. Idag lockar Pride in London rutinmässigt över 30,000 XNUMX deltagare och paraden är fortfarande det enda årliga evenemanget som stänger ner stadens ikoniska Oxford Street. Tillsammans med några av världens mest liberala och progressiva HBTQ+-lagstiftning är Pride in London ett fantastiskt val för homosexuella resenärer som tittar på årets Pride-kalender.

London, med sin vidsträckta skala och sitt lapptäcke av stadsdelar, kan ibland vara överväldigande, men tack och lov är huvuddelen av Pride in Londons evenemang koncentrerade kring stadsdelen Soho och marmorkantade Oxford Street. Som sagt, tack vare stadens påstående om flera gaydistrikt, hittar du Pride-inspirerade evenemang var du än tittar.

London Pride kommer att hållas den 1 juli 2023, med ett omfattande urval av workshops, parader, fester och uppträdanden. Med evenemang som sträcker sig från Trafalgar Square Stage, som kommer att vara värd för Idina Menzel, Todrick Hall och Adam Lambert, till PrideBoat, en lugn middagskryssning längs Themsen, oavsett hur din drömpride ser ut, kan du göra det till verklighet i non-stop London.

London Pride Parade

Med start i Hyde Park kl. 12:XNUMX kommer London Pride-paraden att slingra sig genom Londons gator i en bländande procession av vackert dekorerade flottörer och marcher. Tack vare sin genomgående stora uppslutning har Londons Pride-parad blivit en av Europas mest utmärkande och populära.

En av fördelarna med att fira Pride i London är det överflöd av fantastiska utsiktspunkter som finns längs paradleden. Den ikoniska arkitekturen i Storbritanniens huvudstad innebär att din Pride-upplevelse kommer att ramas in av en av världens mest kända stadsbilder. Åskådare och festglada brukar ta sig ner på paradvägen sent på morgonen/tidig eftermiddag, så det är bäst att ge sig av tidigt om du vill ha den bästa utsikten över paraden i all ära. Om du är angelägen om att undvika folkmassorna den 1 augusti är det aldrig en dålig idé att boka en plats på en av stadens många takbarer och restauranger, där du kan njuta av en spektakulär fågelperspektiv över processionen.

London Pride-paraden börjar i Hyde Park 2023, och en huvudläktare kommer att uppföras i Haymarket. Från Hyde Park kommer processionen att slingra sig fram genom stadens livliga gator.

London Pride-evenemang

London är hem för ett antal stadsdelar som är kända för sin kreativa energi och queerhistoria, och i hela Pride i London är det i dessa distrikt som besökarna hittar huvuddelen av firandet av samhällsevenemang och popup-fönster. Det finns inget sätt att göra Pride på, och i London kommer besökarna att hitta ett brett utbud av aktiviteter, allt från burlesque och dragbruncher till rockoperor och Pride-picknick. En fullständig lista över samhällsevenemang som äger rum under London Pride finns här.

Medan Pride in London Parade börjar kl. 12 nära Hyde Park, kommer festivalens läktare att vara öppen från 11.30 för ivriga åskådare att säkra en av paradledens mest avundsvärda utsiktspunkter. Huvudpunkten för Pride, läktaren lovar att bli ett livligt nav för queergemenskapen under Pride i London.

På kvällen den 1 juli lovar Ministry of Pride-evenemanget att bli höjdpunkten i Pride in Londons kvällsschema. Med en uppsättning av DJ:s och artister inklusive DJ Fat Tony, Chris Brogan och Reece Spooner, kommer evenemanget att visa upp världens främsta pionjärer inom queer elektronisk musik. Ministry of Pride kommer att äga rum på Ministry of Sound från 10:1 den 2023 juli XNUMX.

För den perfekta kombinationen av underhållning och utbildning, missa inte chansen att delta i en av London Prides Drag King och Queen Walking Tour. På ett 3-timmars äventyr genom Londons livliga och berömda queerdistrikt kommer du att njuta av fascinerande berättelser och lokala insikter från en fantastisk dragartists perspektiv. Förbered dig på att fördjupa dig i ursprunget till Sohos namn och avslöja de spännande hemligheterna som lurar under ytan på Broadwick Street. Gör dig redo att fördjupa dig i den rika gobelängen i Londons queerdistrikt och skapa oförglömliga minnen längs vägen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide