En gayguide till Toronto

En gayguide till Toronto

Toronto är super välkomnande för homosexuella resenärer

Toronto är ett ljust och livligt centrum för det kosmopolitiska livet i Kanada och är också landets mest folkrika stad. Toronto är upprepade gånger framröstad som en av de bästa platserna i världen att bo på och är en lika trevlig destination för homosexuella resenärer.

Konst- och kulturscenen i Toronto är en av de mest lovande i världen och är känd för sin enorma befolkning av konstnärer och kreativa som driver stadens rykte som ett nav för innovation och skapande. Toronto är också en bikupa av mångkultur och mångfald, och matälskare kommer att njuta av de breda och varierade alternativen för att äta och äta ute, av vilka många finns i centrum.

Torontos gay-scen är en av de mest mångfaldiga och unika i världen och sätter en global standard för hur gaysamhällen kan bevara sin kultur samtidigt som de moderniserar sin identitet. Stadens gayby är också en av de största och mest populära i Nordamerika och har många inspelningsplatser från den ikoniska USA-versionen av kult-tv-programmet "Queer as Folk".

 

Gaybarer och klubbar i Toronto

 

Toronto tecken

Torontos gayby är hem för en mångsidig och livlig blandning av gayklubbar och barer för resenärer att njuta av och området anses vara en av de bästa destinationerna i Nordamerika för gayturister.

Woodys bar förevigades av USA-versionen av "Queer as Folk" som innehöll platsen som favoritplatsen för showens gaykaraktärer. Denna livliga klubb på flera nivåer är känd för att vara värd för dragshower i världsklass från lokala och turnerande drottningar och välkomnar även en mångfaldig publik när det gäller åldrar, stammar och stilar.

Boutique bar är en av de trendigaste platserna i Torontos gayby och erbjuder fantastisk utsikt över den ikoniska Church Street. Baren har en imponerande utomhusterrass som gör den till den perfekta platsen för eftermiddagsdrinkar en varm sommardag. Ett brett utbud av drycker finns på Boutique Bar och blandas av vänliga och uppmärksamma bartendrar.

Torontos gayklubbscen drabbades av coronakrisen 2021. Några av Torontos mest populära gayklubbar stängdes, inklusive Club120 och Fly 2.0 som också var en stor inspelningsplats för Queer as Folk.

 

Gayhotell i Toronto

 

Det finns en uppsjö av alternativ för gäster som vill bo i hjärtat av Torontos gayby, med varierande prisklasser och smaker. Anndore House hotel ligger bara tre minuter från centrum av stadens gayby. Denna eleganta lokal kännetecknas av sina exponerade tegelväggar, fantastisk utsikt över staden och eleganta dekorationer. Gästerna kan varva ner med rummens skivspelare och platt-TV. Hotellrummen har tillgång till ett gym utanför anläggningen som är tillgängligt 24/7 för hotellets gäster.

Hazelton är ett 5-stjärnigt hotell som ligger några minuter från Pegasus bar och Boutique Bar, två av Torontos mest populära gaybarer. Gästerna kan varva ner i den moderna lyxen på The Hazelton, med spabad och en fin restaurang. Hotellet har också ett imponerande skönhetscenter som erbjuder en rad behandlingar och procedurer, samt ett fullt utrustat spa.

Beläget i stadens centrum och inrymt i en elegant glasskyskrapa, Ritz-Carlton Toronto erbjuder raffinerad lyx till sina gäster som kan njuta av de eleganta och moderna interiörerna och väggarna kantade med konst samlad från hela Kanada och världen. Körsbäret på tårtan som är Ritz-Carlton är hotellets Clarins Spa, där gästerna kan njuta av en rad terapier och massage från välutbildade terapeuter.

 

Gay nudiststrand i Toronto

 

Gay Beach i Toronto

En kort färjeresa bort från huvudstaden hittar du Hanlans punkt vilket är ett härligt område fullt av natur. Det inkluderar även Torontos nudiststrand. Även om det inte bara är en gaystrand i Toronto, välkomnar stranden alla som vill låta allt umgås. Lätttillgänglig med färja, du vill ta med din egen mat och dryck för dagen eftersom det finns väldigt lite i närheten, även om resten av ön har några kiosker och butiker. Som det står på skyltarna är fotografering inte tillåten!

 

Utforska naturen i Toronto

 

Toronto sikt från Hanlans punkt

Hanlan's Point är ett bra ställe för en promenad, även om naken solbad inte är din grej. Det erbjuder fantastisk utsikt över staden och Lake Ontario. Toronto är hem för över 1,500 XNUMX grönområden, var och en med en rad stigar, stränder, cykelvägar och vilda områden. Dessa utrymmen erbjuder resenärer en avkopplande plats att fly från stadens livlighet.

Alexander Muir Gardens är ett populärt resmål för bröllop och fotograferingar och det är ingen överraskning. Trädgårdarna har perfekt välskötta blomsterträdgårdar och utsmyckat skulpterade områden. Resenärer uppmuntras att utforska de många stigarna som slingrar sig genom markerna.

High Park är det största grönområdet i Toronto och är känt för sitt varierande utbud av miljöer och attraktioner för resenärer att njuta av. Besökare kan njuta av parkens djurpark, strandpromenaden och flera vandringsleder och kan lätt tillbringa en hel dag med att utforska allt som denna unika och vackra plats har att erbjuda. Parken ger resenärerna ett lugnt utrymme att fly från bullret och händelserna i Torontos centrum.

 

Var nedsänkt i viktoriansk arkitektur

 

Distillery District är ett unikt och allmänt bevarat område i Toronto som har skyddats av dess utnämning som en nationell historisk plats i Kanada. Distriktet är hem för Nordamerikas största samling av viktorianska byggnader, av vilka många har förvandlats till charmiga och autentiska lokala kaféer och kaféer.

Området växer fram från hösten som ett vinterlandskap, och periodens arkitektur ger den perfekta bakgrunden till de många julmarknaderna och vinterfestivalerna som drar tusentals besökare till området varje år. Det är också värt att utforska och besöka Casa Loma som har använts som bakgrund för filmer som X-Men. Läs mer: Saker att göra i Toronto.

 

Homosexuella rättigheter i Toronto

 

HBT + -rättigheter i Kanada är några av de mest avancerade i Amerika och mycket av den kanadensiska HBT + -befolkningen åtnjuter en komplett uppsättning skydd och rättigheter. Speciellt i Toronto är homosexuell befolkning uppenbar och uppenbar och homosexuella resenärer kommer att märka de många stolthetsflaggor som är prickade runt staden. Kanada var ett av de första länderna som skapade ett tredje könsalternativ på officiella dokument för individer som identifierar sig som icke-binära.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Toronto

Bläddra bland ett urval av turer i Toronto från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Toronto för din resaFå din guide