Toronto: En HBTQ+-destination

Toronto: En HBTQ+-destination

Det är ingen hemlighet att Toronto är en av de mest liberala och fördomsfria städerna i världen. Faktum är att det ofta rankas som en av de bästa platserna i världen att vara HBTQ+, och det är lika välkomnande för homosexuella, lesbiska och transresenärer. Med en etablerad historia av queeraktivism, en uppsjö av HBTQ+-festivaler och många gaydistrikt, finns det verkligen något för alla att njuta av.

Läs vidare för att upptäcka bara några av faktorerna som gör Toronto till ett fantastiskt hbtq+-resmål.

 

Område(n)

 

Över hela staden finns queersportligor, liveteater, filmfestivaler, konst- och kulturevenemang och dansfester där alla välkomnas och firas. Church and Wellesley village, aka "The Village", är inte bara Torontos största utan även Kanadas största Gay Village. Det är där Pride Month-firandet äger rum, och det har den djupaste historien om 2SLGBTQ+-gemenskaper. The Village är hem för många av Torontos mest populära gayställen och är ett bra ställe att börja när du utforskar för första gången. Utanför byn är Queen Street West - från Trinity Bellwoods Park till Roncesvalles Avenue - även känd som Queer West. Toronto är en av de enda platserna i världen som har flera gaydistrikt, och som sådan kan en rungande queer anda anas i hela staden.

 

kultur

 

Toronto är välkänt som ett internationellt nav för affärer, finanser och politik, men det har också visat sig vara en bördig grund för konst och kultur. 2SLGBTQ+ samhällena i Toronto har en historia av djupa investeringar i stadens kreativa kultur och det finns många festivaler och evenemang som äger rum under hela året med målet att visa upp denna unika samling av talanger och höja stadens profil som en huvudstad för alternativ kreativitet kulturer. Ett av de mest populära evenemangen i stadens kalender är förmodligen Inside Out LGBT-filmfestivalen. Festivalen, som äger rum under två veckor i maj, visar upp över 200 filmer med queertema och skapade tillsammans med samtal och workshops med branschens ledande talanger. Dessutom presenterar Pride Month att Writer's Trust of Canada delar ut sitt årliga Dayne Ogilvie-pris - landets enda etablerade litterära utmärkelse för 2SLGBTQ+ författare.

 

Nattliv

 

Woody's, en institution i Toronto, som blev känd som en inspelningsplats för den amerikanska nyinspelningen av Queer as Folk, är ett måste att besöka för alla homosexuella resenärer som tillbringar tid i staden. Baren är älskad av både turister och lokalbefolkning för sin avslappnade atmosfär, vänliga personal och ikoniska status. Det är en av de mest populära platserna i byn och ett bra ställe att börja din utekväll. Om du är ute efter något lite mer färgstarkt kan Crews and Tangos vara något för dig. Med nattliga dragshower, kabaréer och karaoke, är baren välkänd som en av de främsta ställena för liveunderhållning med en definitivt queer kant. Med två dansgolv och till och med ett utomhusområde är Crews and Tangos epicentrum för sena kvällsunderhållning i byn. Alternativt har det ständigt populära El Convento Rico lockat till sig stora och livliga folkmassor sedan 1992. Denna LatinX-bar har ett rykte om sig för häftiga dragakter och har ett av stadens ångigaste dansgolv.

 

historik

 

Medan många tar för given den liberala anda som Toronto idag är känd för, är det som ofta är mindre erkänt stadens djupa och inflytelserika historia av queerkamp och befrielse. Idag kan många av de platser som såg protester för queerrättigheter fortfarande utforskas, med många i The Village gaydistrikt. Ett av de mest anmärkningsvärda exemplen på Torontos radikala queera förflutna är The Battle of Church Street. Den 5 februari 1981 slog polisen till mot fyra homosexuella badhus och arresterade över 300 män och anklagade dem enligt strafflagens smutsiga huslag. De oetiska arresteringarna ledde till att mer än 3000 demonstranter gick ner på gatorna i Downtown Toronto för att protestera mot det fortsatta förtrycket av 2SLGBTQ+ av stadens myndigheter. Ett avgörande ögonblick i relationen mellan Kanadas queersamhällen och regeringen, många samtida aktivister och historiker citerar The Battle of Church Street som en avgörande handling i kampen för rättigheter och juridiskt skydd för 2SLGBTQ+-personer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Toronto

Bläddra bland ett urval av turer i Toronto från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Toronto för din resaFå din guide