Gay Hua Hin · Stadsguide

Gay Hua Hin · Stadsguide

Planerar du att besöka Hua Hin? Då vår homosexuella Hua Hin stadsguide åt dig.

Hua Hins järnvägsstation - Hua Hins ikoniska landmärke 

 

Hua Hin หัวหิน

Hua Hin ligger cirka 200 km söder om Bangkok och är en badort som tillhör provinsen Prachuap Khiri Khan. Den har ett område på 911 km² med endast en strand (Hua Hin Beach), men stranden är mycket mindre utvecklad än någon av dem

Ansedd som den äldsta badorten i Thailand, var Hua Hin det sommarresidens som valdes för den thailändska kungafamiljen. Idag är Hua Hin fortfarande en favorithelgresa med thailändare från Bangkok och utländska turister.

Förutom vattensporter och strandaktiviteter är Hua Hin också perfekt för sightseeing, shopping och mat. Orten är känd för sitt stora utbud av mat, från billiga lokala gatuförsäljare till fina internationella restauranger.

 

Gay scen

Medan populära stranddestinationer som pattaya or phuket har ett livligt gay nattliv, är gayscenen i Hua Hin nästan obefintlig. Det finns dock ett litet homosexuellt samhälle. Många homosexuella företag har öppnat under de senaste åren, även om några Gaybarer och Gay massage spa har stannat kvar.

 

Att komma till Hua Hin

med bil

Hua Hin ligger cirka 3 timmars bilresa från Bangkok. Många Bangkok taxi förare är glada (efter överenskommelse) att ta dig till och hämta dig från Hua Hin (vanligtvis cirka 2,000-2,500 baht varje väg) eller alternativt boka en privat limousintjänst.

Med tåg

Tågstationen i Hua Hin ligger mitt i stadens centrum, men att ta ett tåg från Bangkok kan ta upp till 6 timmar.

Med buss

Nonstop VIP-bussar från Bangkok Suvarnabhumi Airport erbjuder direkt transfer till Hua Hin och vice versa.

Att ta sig runt Hua Hin

Det finns flera alternativ för att ta sig runt i Hua Hin. "Songthaew" (pickup truck) kör samma rutter hela dagen, och priset beror på vart du ska. Motorcykeltaxi och tuk-tuk finns också, men kom överens om ett pris i förväg.

Mrigadayavan, thailändskt kungligt sommarpalatsMrigadayavan sommarpalats

 

Saker att se och göra

Kungliga sommarpalatset (Klai Kangwon-palatset) - Byggt 1929, detta sommarpalats i spansk stil vid havet har vacker arkitektur och en stor trädgård. Den thailändska kungafamiljen bor fortfarande här vid tillfällen.

Mrigadayavan sommarpalats - Det kungliga komplexet byggdes 1923 och består av tre charmiga grupper av träpaviljonger vid stranden som används som sommarpalats av kung Rama VI.

Hua Hin järnvägsstation – Den här historiska tågstationen är Hua Hins mest kända landmärke och en stor turistattraktion.

Pa La-U vattenfall - Ligger cirka 60 km väster om Hua Hin, detta natursköna vattenfall ligger i en skog där många sorters fåglar finns.

Ploenwan - en temastad under ett nostalgiskt koncept som erbjuder klassisk thailändsk mat- och snacksstånd och shopping, mittemot Klai Klangwon-palatset.

Nattmarknad - populär shoppingmarknad där besökare kan njuta av lokala skaldjur tillagade på plats.

Fjärilsträdgård - Hua Hins första fjärils- och örtträdgård med lokala växter från hela Thailand.

Khao Takiab - ligger 14 km från Hua Hin, denna kulle erbjuder fin utsikt över staden och är hem för buddhistiska tempel.

Cicada marknaden - en charmig marknadsplats som erbjuder samtida konsthantverk.

Phraya nakhon grotta - historisk syn med en "tron" byggd under kung Rama V:s regeringstid, 58 km söder om Hua Hin

 

Phraya nakhon grotta

 

Var man kan bo i Hua Hin

Hua Hin har ett brett utbud av boende som passar alla budgetar och smaker, från större lyxhotell och privata villor till budgethotell och bungalower.

För vår lista över rekommenderade hotell i Hua Hin, besök våra Gay Hua Hin-hotell sida.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.