Gay Algarve · Regionguide

Gay Algarve · Regionguide

Första gången i Algarve? Då är vår gayguide Algarve för dig.

Algarve

Algarves sydligaste region på Portugals fastland har en rik historia som sträcker sig tillbaka till före romerska tider. Regionen formades av moriska invasioner, jordbävningen 1755 i Lissabon och Napoleon och portugisiska inbördeskrig.

Idag är Algarve den tredje rikaste regionen i Portugal som främst främjas av turism. Det erbjuder vackra sandstränder, fantastiska golfbanor, utsökt mat (särskilt skaldjur) och några intressanta naturliga och historiska sevärdheter.

Gay rättigheter i Portugal

För homosexuella rättigheter i Portugal, se vår Gay Lissabon stadsguide sida.

Gay scen i Algarve

I jämförelse med Lissabon eller de spanska Costas har Algarve en mycket minimal gay scen. Detta betyder dock inte att det inte är populärt bland homosexuella turister som dras till de vackra stränderna, utmärkt mat och vacker natur.

För homosexuella nattliv, kolla in Gaybarer i Albufeira och Portimão.

Att komma till Algarve

Med flygplan

Faros flygplats (FAR) är porten till Algarve och ligger 4 km väster om staden den är uppkallad efter. Flygplatsen blir extremt upptagen på sommaren och trafikeras mest av europeiska budget- och charterbolag.

De viktigaste alternativen från flygplatsen till ditt hotell är: -

· Hyr en bil - det finns gott om uthyrningsföretag på flygplatsen, några bara en kort promenad från terminalen (sväng höger när du lämnar bagageutlämningsområdet).

· Taxi / Privat transfer - kan vara dyrt, så det är bäst att boka i förväg.

· Hotellbussar - de flesta hotell erbjuder flygplatstransfer.

Det finns en busslinje till Faro, men det är vanligtvis inte mycket hjälp för ankommande turister som vanligtvis går västerut, bort från staden.

Med tåg

Det finns en begränsad tågtrafik mellan Lissabon och Faro - upp till 5 tåg per dag. Restid ca 3 timmar.

med bil

Portugal och Spanien har i allmänhet väl underhållna vägnät. Motorvägen från Lissabon till Algarve och motorväg A22 som går från Lagos till den spanska gränsen är vägtullar.

Att ta sig runt i Algarve

med bil

Det enklaste sättet att komma runt Algarve är att hyra en bil. Du måste vara minst 18 år och ha haft din licens i över ett år (en avgift på under 25 kan tillkomma).

A22-duellbanan som går genom Algarve är endast en elektronisk vägtull. De flesta hyra företag kommer att hyra en transponder med vägtullar som debiteras ditt kreditkort.

Med kollektivtrafik

Utanför de större städerna kan du kämpa för att komma från a till b på grund av brist på infrastruktur. EVA och Frota Azul är de största bussföretagen i regionen och erbjuder singlar från 1 €. 3 dagars turistkort är tillgängliga för 29.50 €.

Både järnvägs- och busstrafiken slutar relativt tidigt så det blir svårt att få kollektivtrafik sent på kvällen.

Med taxi

Alla de största städerna har taxistationer och i hektiska tider är det de enda platserna du kommer att kunna flagga. Taxibilar med licens är beige eller gröna och svarta och kommer att ha en mätare. Försändelser med bagage lägger till en extra avgift på din sluträkning.

Portimão Marina

 

Var man kan bo i Algarve

Algarve har en uppsjö av städer och orter att bo i, var och en med sin egen smak. För en lista över rekommenderade hotell i Albufeira och andra populära områden, se vår Gay Algarve Hotell sida.

Saker att se och göra i Algarve

Lagos - ta in själv de underbara slingrande gatorna i historiska Lagos. Uppskatta dess färgglada kaféer, livliga fester och allmän välkomnande atmosfär. Det finns ett bra urval av gaystränder strax utanför staden.

Silves - den tidigare huvudstaden i regionen var Silves av stor betydelse under de moriska invasionerna. Bevis på detta kan ses av det imponerande röda stenslottet som verkligen är värt ett besök.

Monchique - bort från stränderna tar du en biltur upp till toppen av Monchique. Utsikten längst upp är fantastisk. På vägen ner stannar du vid en av de många vägarestaurangerna och besöker sedan den vackra lilla byn Caldas De Monchique.

Vilamoura - Det finns en fin strand, men vi tycker att Vilamoura är bäst att besöka på kvällen för middag. Stadens småbåtshamn är omgiven av restauranger och kaféer. Du kan ta båtturer längs kusten härifrån.

Spela golf - inte bara är Algarve känd för sina stränder, det finns många internationellt kända golfbanor här för dem som känner att de kan bli nästa Tiger Woods.

När ska du besöka Algarve

Algarve är trevlig året runt. Vintrarna är korta och svala och somrarna är långa och varma. Maj till början av juli är bäst för att slå folkmassorna. Juli till september är topp för rostning på stranden, med bra väder fortsätter till oktober.

Golfbanor är öppna året runt men blir mer trafikerade under sommarmånaderna. Det finns många festivaler över hela regionen som Albufeiras jazzfestival i september, paraden på befrielsedagen i april och Olhos de Águas unika portugisiska sardinfestival.

Ferragudo

Visa

Portugal ligger inom Schengenområdet. De som inte har ett EU-pass eller ett giltigt Schengen Visa bör kontrollera kraven med sin egen ambassad.

Pengar

Portugals valuta är euro. De flesta bankkontor i turistområden tillhandahåller valutatjänster och du kommer inte ha svårt att hitta en bankomat. Var dock medveten om det maximala du kan ta ut från en automat på 2 x 200 euro per dag. Lokala banker tenderar att lägga till avgifter på utländska kortuttag.

Kredit- och betalkort accepteras mycket allmänt. Vårt råd är att ta så mycket kontanter som du känner dig bekväm att bära och betala med kort där det är möjligt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.