UNITED QUEERDOM: Bokläsning OCH Q&A med DAN GLASS

UNITED QUEERDOM: Book Reading ANd Q&A with DAN GLASS

Plats

Plattform Southwark Joan Street 1, london, Storbritannien

United in Querdom - bokaktiga homosexuella samlas runt.

En workshop som en del av GLF AT 50; THE ART OF PROTEST Utställning på Platform Southwark, 17-29 augusti.

Under hela 1970-talet startade Gay Liberation Front (GLF) en anarkistisk kampanj som permanent förändrade Storbritanniens ansikte. Inspirerad av Stonewall-upproren i USA krävde GLF en 'Absolut Freedom For All' över hela världen. Ännu ett halvt sekel senare är orättvisan utbredd och HBT+-ojämlikhet kvarstår. Fullständig HBT+-frigörelse betyder bostadsrättigheter, universell hälsovård, ekonomisk frihet och så mycket mer. Även om många tror att queers nu är fria och borde bete sig, assimilera och bli välsmakande – visar Dan Glass att kampen långt ifrån är över.

UNITED QUEERDOM fångar på ett suggestivt sätt över fem decennier av HBT+-kultur och protester från GLF till 2021-talet. Den här boken visar hur central protest är för queer historia och identitet och avslöjar det ryggbrytande hårda arbetet såväl som de glamorösa och häftiga berättelserna om dem som gjorde uppror mot orättvisor och blev grundare av berättelsen om queer befrielse.

DAN GLASS kommer att läsa utdrag ur sin nya bok, följt av en Q&A om hans favorit och mest kraftfulla aktivismupplevelser.

DAN är en prisbelönt aktivist, artist och författare. Han använder musik, performance och protester för att katalysera kärlek, själ, revolution och rättvisa i samhällen som konfronteras med orättvisor. Han har utsetts till en av Attitude Magazines kampanjförebilder för HBT-ungdomar, GaydarRadio Heroes Awards för Gay Rights-aktivism och Guardian "UK ungdomsklimatledare" för att ha superlimmat premiärministern. Dan tilldelades nyligen "årets aktivist" vid "Sexual Freedom Awards 2017" för bidrag till sexpositiva, queer-, hälso- och människorättsrörelser för social rättvisa.

GLF VID 50; THE ART OF PROTEST är kurerad av Dan de la Motte med Associate Curation från Lily Cheetah.

Biljettlänk
Betygsätta UNITED QUEERDOM: Bokläsning OCH Q&A med DAN GLASS

Inga recensioner hittades

Kommentarer / recensioner är subjektiva åsikter Travel Gay användare, inte av Travel Gay.