Cinema Cummodification: Två dokumentärer och en Q&A

Cinema Cummodification: Two Documentaries and a Q&A

Plats

Hästsjukhuset Colonnade, london, Storbritannien

Judith Butler vibbar...

En visning av två experimentella dokumentärer samregisserade av den Berlinbaserade turkiske regissören Emre Busse, om commodifiering av sexuella minoriteter:

Hyper maskulinitet på dansgolvet (Emre Busse och Selin Devasse, 2016) Längd: 50 minuter

Hyresvärdar: SM Apartments i Berlin (Emre Busse och Ceven Knowles, 2016) Längd: 40 min. 24 sek.

Busse kommer att delta i en frågestund efter visningen.

hyper Maskulinitet på dansgolvet handlar om klubbekonomin att se och bli sedd. Hypermaskulina kroppar och kroppsliga gestaltningar kommunicerar inte bara en viss idealiserad muskulös estetik utan använder och speglar också kulturella föreställningar om kön, sexualitet, begär, ras och klass. Filmen ställer frågor som undergräver hypermaskulina homosexuella män de dominerande hetero-patriarkala värderingarna kring kön och sexualitet genom att visa att maskulinitet är performativ snarare än någon form av väsentlig identitet som endast kan uppnås av heterosexuella män? Eller förstärker det de dominerande värderingarna av heteropatriarkatet genom att sätta ett högre värde på maskulinitet framför femininitet och ett heterosexuellt könsuttryck framför en homosexuell eller queer? I förhållande till drag queens' hyperfemininitet, i vilken grad är läger och ironi involverat i utförandet av hypermaskulinitet? Den här videon tar den dansande kroppen på det homosociala dansgolvet som en forskningsplats och syftar till att vandra genom spektrumet av hypermaskulinitet och dess uttryck, kulturella ursprung och politiska implikationer.

Hyresvärdar: SM Apartments i Berlin tar oss bakom kulturen för S&M-lägenhetsuthyrning i Berlin i jakten på svaren på frågorna: vem äger dem, hur är de designade, till vem och hur de marknadsförs, och hur passar de väl in i deras nischmarknad i städerna -känd sexturismhandel?"Homeownership fetisch" bröt ut som en amerikansk dröm i början av 1900-talet, och dess historiska variation på dagens sociala problem som globalisering, immigrationsfrågor och gentrifiering. Berlin – Europas fetischhuvudstad – skapar ett nytt område av kritik i den homosociala miljön som kan förknippas med varufetischism, som också tillhandahålls av fler än fem fetischbostadsbolag. Denna dokumentär avser att utforska förhållandet mellan utbud och efterfrågan i denna nisch av sexgemenskapen för att förstå och föreställa sig andra nya möjliga tillämpningar inom de icke-kommersiella gay- och queermarknadsplatserna.

Detta program är en del av en bredare serie evenemang med titeln Turkiska glädje som äger rum mellan 17-23 mars. Turkish Delight är kurerad av Queer Art-projekt  och stöds av Arts Council England National Lottery Project Grants, Mountain of Arts Research (MARs) och Centre of Feminist Research vid Goldsmiths College, Live Art Development Agency (LADA) och Bethnal Green Working Men's Club (BGWMC). För andra evenemang vänligen kolla vår hemsida på www.queerartprojects.co.uk

 

Biljettlänk
Betygsätta Cinema Cummodification: Två dokumentärer och en Q&A

Inga recensioner hittades

Kommentarer / recensioner är subjektiva åsikter Travel Gay användare, inte av Travel Gay.