The Masthead Resort Provincetown

Saker att göra i Provincetown

Provincetown är litet men det är en actionfylld destination

Sandstränder, fyrar, sluttande sanddyner och en blomstrande homosexuell gemenskap kommer alla att tänka på när man tänker på Provincetown. I årtionden har denna lilla stad i massacheutses invaderats varje sommar av horder av homosexuella resenärer som vill utforska den liberala och bohemiska kulturen i denna unika bosättning på toppen av Cape Cod-halvön.

Provincetown tjänade som konstnärssamhälle på 1960-talet och har lyckats behålla sin kreativa och fria anda och idag kan homosexuella resenärer njuta av en rad aktiviteter och möjligheter till upptäckter som är centrerade kring stadens unika kultur, naturlandskap och homosexuella scener. Provincetown är en destination för homosexuella resenärer.

Gay Provincetown

Kommersiell gata

Sträcker sig tre miles längs kusten av Cape Cod, kan Commercial Street mycket väl vara Provincetowns mest charmiga gata. Centret för aktivitet, underhållning och samhälle i staden, Commercial Street, är smalt och pittoreskt, kantat med barer, restauranger och kaféer och strömmande New England-vibbar. På sommaren är gatan det perfekta stället att tillbringa en kväll, smutta på en uppfriskande drink och titta på folk.

Förutom att vara värd för majoriteten av stadens nattliv, är Commercial Street också där resenärer hittar de bästa kulinariska erbjudandena. Provincetown är känt för sin färska skaldjur och Commerical Street är kantad av restauranger som lovar de mest utsökta och atmosfäriska matupplevelserna. Provincetown Portuguese Bakery är en häftklammer för matscenen här och säljer ett urval av utsökta hembakade portugisiska delikatesser.

Många av Provincetowns oberoende gallerier och konstbutiker ligger längs Commerical Street, och resenärer kan njuta av det stora utbudet av konstverk inspirerade av kustlandskapet och det blomstrande samhället i staden.

Gaybarer i Provincetown

På varje sommarkväll är West End-området på Provincetowns Commerical street en livlig bikupa av HBT-individer som njuter av en soldränkad drink i en av de många homosexuella barerna som sträcker sig runt dess gator. Utbudet av barer här är varierat och dynamiskt, med homosexuella resenärer som lika kan njuta av en avkopplande drink på ett avgörande utanför däck som de ska festa i de tidiga timmarna på en hedonistisk Provincetown strand rave.

Juvelen i kronan som är Provincetowns homosexuella nattlivsscen är Yttersta, en nattklubb vid stranden som har ett stort utomhusdäckområde och toppmoderna ljus- och ljudsystem. Klubben är Provincetowns största och mest populära, och lockar tusentals homosexuella resenärer varje sommar, förutom den imponerande listan över världsberömda DJs och artister som uppträder här.

Provincetown är också hem för ett antal mindre och mer intima gaybarer. Här kan det typiska New England upplevas med mysiga interiörer, ofiltrerad utsikt över Cape Cod Bay och en vänlig gemenskapskänsla. Några av de mest populära och mindre barerna i staden inkluderar Aqua Bar, Shipwreck Lounge och Våg. Läs mer: En gayguide till Provincetown.

Valskådning

Valskådning i Provincetown

Provincetown har litat på Atlanten för handel. Ursprungligen var detta i form av valfångst, där lokala valfångare skulle jaga och sälja valprodukter till tillverkare och livsmedelsförädlare. Idag spelar val fortfarande en viktig roll i stadens ekonomi, men av en mer mänsklig anledning - valskådning, en av Provincetowns mest populära aktiviteter för resenärer.

Våren och hösten är de bästa tiderna för att få en glimt av de hisnande jättarna som kallar vattnet runt Provincetown hem. Fin-, höger- och knölvalar kan alla ses från någon av de många valskådningsbåtarna som avgår från staden varje morgon, och de med ett skarpt öga kan också upptäcka sälar, delfiner och sjölejon.

Pilgrimsmonumentet

Provincetown var den ursprungliga landningsplatsen för Mayflower, fartyget som köpte de första europeiska bosättarna till vad som senare skulle bli USA 1620. Bosättarna tillbringade fem veckor på att utforska Cape Cod-området innan de seglade vidare till Plymouth. Monumentet som tornar över staden idag slutfördes 1910 med president Theodore Roosevelt som hörnstenen. Dedikerat till de första bosättarna är monumentet den största granitstrukturen i USA och når en imponerande höjd på 252 fot.

Besökare kan klättra på monumentet, som har 116 trappsteg och 60 ramper för att uppskatta den fantastiska utsikten över Provincetown och den omgivande bukten. Det finns också ett litet museum vid basen av strukturen, där besökare kan upptäcka monumentets historia och läsa personliga konton från bosättarna som först koloniserade området.

Konsthuset

Med sin historiska och blomstrande homosexuella lokalbefolkning och besökande befolkning är det ingen överraskning att Provincetown har en blomstrande teaterscen. I årtionden har de homosexuella resenärer som har besökt staden köpt med sig en unik konstnärlig och kreativ kultur som har kulminerat i ett unikt förhållande till teatern och scenkonsten i Provincetown.

Art House är epicentret för Provincetowns kreativa produktion och är värd för många turnéshower och artister samt lokala talanger. Teatern har välkomnat legender från hela spektrumet, inklusive flera Ru Pauls Drag Race alun, Patti Smith, Margaret Cho och Alan Cumming.

Provincetown Gay Stränder

Provincetown stränder

De viktigaste stränderna i Provincetown är Herring Cove Beach och Race Point Beach. Herring Cove har flest faciliteter med takeaway-kiosker, toaletter och duschar på plats. Till vänster om paviljongen hittar du tre miles av oavbruten strand upp till fyren vid Long Point. Du hittar massor av nakna solbadare med klientelet nästan uteslutande gay. Det finns mycket tolerans i Provincetown och den här stranden är inte annorlunda - du kommer att vara välkommen.

Kombinera Boston med Provincetown

Många människor kombinerar Boston med Provincetown eftersom det bara är en 90-minuters färjetur. boston är ett bra resmål att kombinera med Provincetown och det är en stad där du hittar en liten gay-scen och massor av museer. Läs mer: Saker att göra i Boston.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Provincetown

Bläddra bland ett urval av turer i Provincetown från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Provincetown för din resaFå din guide