Montreal

Saker att göra i Montreal

Montreal är en fantastisk stad att utforska

Montreal krediteras ofta med att kombinera det kontinentala Europas charm och den modernism som är typisk för Nordamerika och detta är en generellt noggrann sammanfattning. Montreal är ett fascinerande exempel på en stad som har lyckats bevara sitt unika kulturarv samtidigt som man fortsätter att gå framåt som en av världens mest innovativa städer.

Staden är en urbanisering som ligger mitt i den oändliga vildmarken och Montreals unika och beundransvärda förhållande till dess naturliga omgivningar kan observeras överallt från stora grönområden till regeringens engagemang för miljövänligt boende och stadsplanering.

Medan Montreal är en plats med enorm kulturell och historisk utforskning är det också en otroligt rolig stad som erbjuder en omfattande gay nattlivsscen och ett imponerande utbud av gaybarer, klubbar och kabaretplatser. Stadens gayby är känd globalt för sina dragshower och kabaretföreställningar.

Montreal

 

Utforska vildmarken på Mount Royal

 

Mount Royal ligger i hjärtat av Montreal, ett vulkaniskt relaterat berg som är hem för en expansiv och vacker park. Parken täcker 692 tunnland och vid toppmötet kan besökare uppskatta den fantastiska utsikten över Montreal från alla håll.

Parken är full av möjligheter för utforskning och kan ge en välkommen flykt från det liv och rörelse i Montreal. Det finns något för alla resenärers intressen på Mount Royal, oavsett om det är längdskidåkning på vintern eller vandring på en av de oändliga stigarna som orkar sig runt parken. Mount Royal förändras ständigt under hela året, med lövverk och natur som förändras med årstiderna, vilket skapar ett kalejdoskop av färg och natur.

 

Besök Cabaret Mado för dragspel i världsklass

 

Juvelen i kronan som är Montreals gayby, Cabaret Mado, har varit stadens främsta utrymme för dragföreställningar i trettio år. Lokalen är öppen sju dagar i veckan och erbjuder nattliga dragföreställningar och kabaretföreställningar. Showens namne, en ikon för gaybyn, är Mado Lamotte, en etablerad och väldigt begåvad drottning som ofta åtföljs av planetens mest kända dragstjärnor, inklusive Ru Pauls Drag Race-alumner.

Mado Lamotte framför framförallt sina shower på franska, liksom många av de utvalda drottningarna, men det roliga och fantastiska i showen är allmänt förstått. Mado äger också en angränsande 50-tals chic matsal som serverar en rad lokala rätter och är den perfekta platsen att börja en natt i Montreals gayby.

Läs mer: Upptäck Montreals Gay Village.

 

Varva ner, koppla av och anslut igen ombord på Bota Bota

 

Efter en hektisk vecka med att utforska en av de mest spännande städerna i världen, vilket bättre sätt att varva ner än med en dag på ett flytande spa. Bota Bota har en nedlagd färja förankrad till floden Saint-Lawrence och erbjuder gästerna en av de mest sofistikerade och unika spa-upplevelserna.

Den förtrollande zen Bota Bota är utspridd över fem däck och har ett imponerande urval av faciliteter och behandlingar, allt från eukalyptusbad och massage till bubbelpooler utomhus och spännande ansiktsbehandlingar. Värmekretsen är perfekt för dem som vill gå från bastu till isbad. Från båten kan gästerna njuta av fantastisk utsikt över den gamla hamnen och den legendariska Habitat 67.

Du kan välja en parmassage här också - terapeuterna kan vara män och ganska fasta!

Bota Bota spa Montreal

 

Bläddra bland de rikliga lokala produkterna på Jean-Talon Market

 

Jean-Talon Market ligger i centrum av Montréal Little Italy och är en av de äldsta offentliga marknaderna i staden och fortsätter att förse sina kunder med lysande ekologiska produkter. Marknaden är navet i ett samhälle som har vuxit upp och växt upp av de många leverantörer, stallhandlare och kunder som besöker denna ikoniska shoppingplats. Säljare säljer en rad produkter som odlas och odlas i områdena kring Montreal och besökare kan prova de lokala delikatesser på marknadens matställen och kaféer.

Utomhus under sommaren och skyddad av "frostväggar" på vintern, är marknaden ett året runt nav för lokal shopping och samhälle. Jean-Talon Market kan nås med stadens kollektivtrafiknät och det finns tunnelbanestationer och busshållplatser i närheten.

 

Utforska banbrytande konstnärlig teknik på Phi Center

 

Phi är en organisation som ägnar sig åt att odla och främja konst i alla dess former och tar ett aktivt tillvägagångssätt för att uppmuntra innovation och experimentera med digital konst och programmering. Phi Center är ett multifunktionellt och tvärvetenskapligt utrymme i Montréals gamla stad. Centret har en vackert restaurerad kulturarv och har ett konstgalleri, biograf, uppträdande, teater och produktionsutrymmen.

Besökare på Phi Center har chansen att se en imponerande samling av samtida verk av konstnärlig innovation, titta på gräsrotsbio och experimentera med banbrytande konstnärlig teknik. Centret är ett livligt nav av kreativitet och besökare uppmuntras att fördjupa sig.

Montreal

 

Vandra gatukonsttäckta avenyer i Saint-Laurent

 

Före 2002 var Saint-Laurent sin egen stad och är idag den största stadsdelen i Montreal. Huvudboulevarden i Saint-Laurent är en bikupa av aktivitet och kreativitet, gatans otaliga oberoende barer och kaféer är livliga med kunder, och varje juni är området värd för MURAL street art festival. Under festivalen går tusentals av världens mest begåvade och uttrycksfulla gatukonstnärer ner på Saint-Laurent och täcker sina byggnader i samtida mästerverk.

Resenärer bör göra en resa till stadsdelen för att tillbringa en dag med att njuta av den fantastiska konsten som kan ses på nästan varje tum av den ikoniska Saint-Laurent Boulevard och därefter. En av de viktigaste väggmålningarna ligger vid ingången till stadens Chinatown och firar Montreals asiatiska arv.

 

Notre-Dame-basilikan

 

Notre-Dame Montreal

För dem som vill uppleva det andliga eller som uppskattar fin arkitektur, besök sedan Notre-Dame Basilica i hjärtat av gamla stan. Miljontals turister besöker denna katedral varje år, men om du vill ha något lite unikt, då köpa biljetter till Aura, en ljud- och ljusshow som kör några kvällar och är en full multimedia och uppslukande upplevelse inom katedralen.

 

 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Montreal

Bläddra bland ett urval av turer i Montreal från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Montreal för din resaFå din guide