Berlin - Vilda dagar, vildare nätter

Berlin - Vilda dagar, vildare nätter

Alla berättelser du hörde om Berlin är förmodligen sanna!

Berlin anses vara en av de bästa platserna att bo i världen och staden är numera ett centrum för mångkulturella upplevelser, ett collage av mångfald och personlighet.

Vilda dagar och ännu vildare nätter gör Berlin till en fantastisk stad för homosexuella resenärer att utforska.

Bli grön

Berlin värderar grönt. När du går runt ser du träd på varje gata. Det finns parker och sjöar där du kan simma naken gratis under de varma sommarmånaderna.

Tiergarten är det största grönområdet i stadens centrum. Du kan ha din FKK-upplevelse (nakenhet) eller bara cykla runt i parken – men våga inte ha en grill.

Andra parker, som Volkspark Friedrichshain, är ett paradis för din grilltaco, men nakenhet är inte lika välkommen.

Berliners älskar att spela pingis och volleyboll på sommaren och parker som Greisdreieck erbjuder många områden för sport, från jogging till skridskoåkning.

Go-green-filosofin handlar inte bara om parkerna i Berlin - det är också maten och livsstilen. Hyr en cykel eller ta en cykeltur och njut av rörelsefriheten i staden.

Prova de många läckra vegetarianerna (och vegansk!) restauranger, även om du inte är engagerad i den livsstilen. Biomat och internationell mat finns överallt, men för dem som gillar den feta hamburgaren och det inte så hälsosamma mellanmålet är alternativen oändliga. (Jag är delvis till Berlin Burger Internationalal i Neukölln)

Queer Berlin

Berlin är queer inte för att det är gayvänligt eller tolerant, utan för att alla här är olika och välkomna.

Naturligtvis finns det ibland intoleranta människor, men chansen är att du är cool nog att ignorera dem. Du kan uppleva den nakna bastun (Panna är platsen att vara på helgerna) och nästan naken dansgolv (vilket gör vissa klubbar riktigt, riktigt populära).

För homosexuella äventyr rymmer klubbar och barer alla typer av attityder, fetisch eller annat. För cocktails och fredagskväll, besök harbour nära Nollendorfplatz. Furry night? Vad sägs om baren Rosor, i Kreuzberg, med sitt klaustrofobiska utrymme artificiellt expanderat med speglar. För det mörka och kinky, försök Laboratorium or Tom bar.

Dans i Berlin kommer lätt. Schwuz, en klubb som är öppen onsdag till söndag, är värd för temakvällar, som den som är tillägnad indie och britt-popmusik som heter London Calling (den första fredagen i varje månad). Andra partier är sporadiska, som de nyligen brasilianska homosexuella nätterna kallade Beitola eller de judisk-homosexuella partierna Meschugge.

Glöm de grå molnen

Berlins kyla hotas bara av det fruktansvärda vädret som staden har då och då. Lyckligtvis har du många alternativ för att njuta av de kallare månaderna.

Museer, gallerier och utställningar är alltid fulla av kreativitet och kulturell interaktion. Stora evenemang som "Photography of Month" inkluderar massor av gratisaktiviteter i flera oberoende gallerier. Filmfestivaler som Berlinale eller Pornfilmfestival är ytterligare en anledning att besöka staden, och vissa biografer som Kino International är värd för veckovisa gayfilmkvällar (Mongay).

Förälskelse

Som folk säger här är Berlin fattig men sexig. Besök Berlin bara för en helg, och vem vet - du kan bara bli kär i det och kommer inte att kunna lämna. För att verkligen få en smak av Berlin, se till att utforska stadsdelarna och upptäck små lokala tillhåll som gör Berlin så speciell. De tre mest hipster och alternativa internationella områdena är Kreuzberg, Prenzlauer Berg och Neuköln.

Om författaren

Berlin baserad Travel Gay Europa-bidragsgivaren Adam Groffman är en globetrotter och självutformad hipster. Han täcker stadens destinationer runt om i världen, skriver om festivaler, nattliv och gayresor på sin personliga reseblogg, Resor av adam och är redaktör för Min Gay Reseguide. När han inte är ute och utforskar de coolaste barerna och klubbarna njuter han vanligtvis av den lokala konst- och kulturscenen i en ny stad. Du hittar honom oftast på Twitter på @travelsofadam eller på Instagram - Säg hej!

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Berlin

Bläddra bland ett urval av turer i Berlin från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in berlin för din resaFå din guide