manchester

En gayguide till Manchester

Upptäck Storbritanniens norra kraftverk

Manchester har en av de bästa homosexuella scenerna i Europa. Det är en stor, fräck stad med fantastiskt nattliv och fascinerande historia. Manchester var den första staden som industrialiserade och därmed startade den industriella revolutionen och lade grunden för den värld vi lever i idag. Manchester var också hemmet för Hacienda, Acid House och den legendariska Mad For It-festscenen i slutet av 80-talet.

I slutet av 90-talet var Manchester scenen för Queer As Folk, Storbritanniens första ordentliga gay-tv-drama. Queer As Folk är legendariskt för att presentera queer människor som vanliga människor, i motsats till karikatyrer. Åh, och Manchester är också känt för Canal Street: en stor gayby mitt i centrum. Sammantaget är Manchester en ganska fantastisk plats. Det är faktiskt en av de mest spännande städerna i Europa, och det är något av en dold pärla. Om du letar efter en gayresa, bör Manchester stå högt på din lista.

Ta dock med ett paraply. Förutom att vara födelseplatsen för den industriella revolutionen uppfann Manchester även Morrissey och Emily Pankhurst, men regnet! Om Manchester hade bra väder skulle det vara lika populärt som New York ... men det skulle inte vara Manchester. Är du arg för det? Såklart du är.

manchester

Utforska gayscenen på Canal Street

Canal Street är Manchesters ständigt populära homosexuella distrikt. Det är inte undangömt i någon diskret bakgata. Det är mitt i hjärtat av stadens centrum. Canal Street är full av gaybarer och gayklubbar. Det är väldigt mycket ett partydistrikt.

Alla gayställen är på samma plats. Du hittar dem längs hela Canal Street och på bakgatorna som avviker från Canal Street. Skäm bort en barhoppning. Hitta någonstans som fångar ditt öga och undersök. Du kommer sannolikt att se massor av dragdrottningar, varav många kommer att bli dig till de olika barerna med flygblad.

Om du vill börja din gaykväll ute på Canal Street med en grad av återhållsamhet, gå till Richmond Tea Rooms. Du kan till och med gå dit på eftermiddagen för en kopp te och en scone. Den har en gammal skola, mycket engelsk charm. Det serverar också sprit.

New York New York är en populär gaybar på Bloom Street. Det är ganska litet men det är mycket roligt. Det finns dragföreställningar de flesta kvällar. Ett bra ställe att göra en natt med och flörta med några lokalbefolkningen.

G-A-Y manchester är förmodligen den mest kända gaybaren i Manchester, G-A-Y är öppen till 4:XNUMX varje dag. Dryckerna är billiga och det packas på kvällarna, särskilt på vardagar. De flesta gaynätter ute i Manchester hamnar på G-A-Y.

manchester

Saker att göra i Manchester

Manchester är väldigt gayvänligt. Du kommer att se homosexuella över hela staden. Om du ger dig ut på gayscenen bör du definitivt kolla in Northern Quarter. Det är stadens hipster, uber-coola nattlivscentrum. Northern Quarter är full av barer, restauranger, klubbar, butiker och trendiga människor. Du kan dela din utekväll mellan Northern Quarter och Canal street.

Gå till Northern Quarter på eftermiddagen och kolla in butikerna. Det finns massor av oberoende butiker att utforska. Du bör också kolla in Whitworth Art Gallery och Manchester Art Gallery - båda ligger i Northern Quarter.

Manchester är legendariskt för musik. Det har producerat många rockband, från Oasis till Stone Roses. Den har också varit ansvarig för mycket legendarisk klubbmusik. Hacienda var platsen att vara tillbaka på, men den stängde sina dörrar för många år sedan i ett töcken av drogskandaler och ekonomisk misskötsel - precis som Studio 54. En av grundarna av Hacienda (och New Order and Joy Division) skrev en bok om det. Boken heter The Hacienda: How Not To Run A Nightclub. En bra primer på Manchesters kulturhistoria.

Passande hittar du många oberoende skivbutiker i Manchester. Musikälskare kommer att glädja sig. Du kan också kolla in livemusiken på kvällen. Barer som YES och Band On The Wall är perfekta för levande musik.

manchester

Händelser i Manchester

Gay Pride i Manchester har blivit ganska legendarisk. Det är nu en av de största gay Pride-händelserna på planeten. Manchester Pride är ett destinationsevenemang. Människor flödar in i staden för att delta i festen, så boka ditt hotell i förväg. Efter den förödande attacken vid hennes konsert i Manchester, återvände Ariana Grande till staden för att rubriken Manchester Pride 2019. Adam Lambert skulle utföra 2021, men en global pandemi nixade det.

Manchester International Festival är också ett destinationsevenemang. Det kommer ikapp Edinburgh Festival. På vissa sätt är Manchester International Festival bättre än Edinburghs. Det visar ett så varierat utbud av handlingar, från stora namn som Janelle Monae och Bjork, till den mest banbrytande teatern.

Är Manchester värt ett besök?

Ja! Kort sagt, Manchester är en storstad med massor av charm och vänliga, för att inte tala om fräcka invånare. Levnadskostnaderna är betydligt lägre i Manchester, jämfört med London. Det betyder att det fortfarande kan ha ett livligt oberoende nattliv och kulturscen. Mycket av BBC har flyttats till Manchester under de senaste åren. Det har till och med varit uppmaningar att flytta det brittiska parlamentet till Manchester. På många sätt kan Manchester kännas som den verkliga tyngdpunkten. Folk i London har helt enkelt inte fattat det ännu.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Manchester

Bläddra bland ett urval av turer i Manchester från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in manchester för din resaFå din guide