Gay Gent

Gay Gent

Gent, en charmig hamnstad i nordvästra Belgien, är känd för sin medeltida arkitektur, kulinariska traditioner och progressiva HBT-livsstil

Ghent

Om Oss Ghent

Gent, en pittoresk stad i Belgien, erbjuder en välkomnande miljö för HBTQ+-resenärer. Landets progressiva inställning till HBTQ+-rättigheter säkerställer att Gent är en säker och inkluderande destination. Belgien rankas högt och återspeglar dess starka rättsliga skydd mot diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet. Samkönade äktenskap har varit lagligt sedan 2003, och det finns robusta lagar som stöder transpersoners rättigheter, inklusive möjligheten att byta juridiskt kön utan medicinsk inblandning.

När du besöker Gent kan resenärer fördjupa sig i stadens rika historia och pulserande kultur. Gent är känt för sin medeltida arkitektur, med höjdpunkter som det fantastiska slottet Gravensteen och den ikoniska St. Bavo-katedralen, hem till den berömda Ghent-altartavlan. Stadens kanaler och kullerstensgator är perfekta för sköna promenader, medan de livliga stadsdelarna Korenmarkt och Patershol erbjuder en mängd olika mat- och shoppingupplevelser. Den pulserande konstscenen, med många gallerier och kulturfestivaler, säkerställer att det alltid finns något engagerande att se och göra i Gent.

Gents HBTQ+-scen, även om den är mindre än de i Bryssel eller Antwerpen, är livlig och välkomnande. Staden är också värd för Ghent Queer Arts Festival, som hyllar HBTQ+-kulturen genom en rad konstnärliga uttryck. Denna festival, tillsammans med andra evenemang, belyser Gents engagemang för mångfald och inkludering, vilket säkerställer att HBTQ+-besökare känner sig hemma medan de utforskar denna charmiga belgiska stad.

Gay Gent - Travel Gay guide

Populära hotell i Ghent

Nyheter och funktioner

Ghent INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Gent från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Ghent för din resaFå din guide