Gay Kapstaden

Gay Kapstaden

Kapstaden är den mest kosmopolitiska staden i Afrika och dess obestridda gayhuvudstad

Cape Town

Om oss Cape Town

Kapstaden, känd som Sydafrikas "Moderstad", är en ledstjärna för mångfald och en av de mest inkluderande städerna på den afrikanska kontinenten, vilket gör den till en enastående destination för HBTQ+-resenärer. Inbäddat mellan majestätiska berg och det stora havet, erbjuder Kapstaden inte bara hisnande landskap utan också en levande gay-scen som hyllas för sin öppenhet och kulturella rikedom.

Hjärtat i Kapstadens HBTQ+-liv är centrerat i De Waterkant-området, ofta jämfört med San Franciscos Castro-distrikt. Detta livliga område har en uppsjö av gaybarer, klubbar och kaféer, tillsammans med eleganta butiker och fina restauranger, som alla bidrar till dess dynamiska atmosfär. Kapstaden är också värd för en årlig Pride-festival, som är en högenergi, glädjefylld fest som lockar besökare från hela världen.

Utöver sitt gayvänliga nattliv och evenemang, erbjuder Kapstaden en rad attraktioner som tillgodoser olika intressen – från den historiska Robben Island till den natursköna skönheten på Taffelberget och de livliga marknaderna på Greenmarket Square. Stadens stränder, inklusive den populära Clifton 3rd, är perfekta platser för att sola, umgås och ibland se valar och delfiner.

Kapstadens engagemang för inkludering kan också ses i dess utbud av kulturfestivaler, konstutställningar och dess välkomnande attityd, vilket gör det till en idealisk destination för dem som värdesätter både äventyr och ett varmt mottagande.

Populära hotell i Cape Town

Nyheter och funktioner

Cape Town INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Kapstaden från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Cape Town för din resaFå din guide