Sitges - Spaniens gayest stad

Sitges - Spaniens gayest stad

Sitges är en av de bästa destinationerna i Europa för homosexuella resenärer

En semesterort som ingen annan, Sitges utstrålar charm. Palmfodrade havsfronter, kullerstensgator och fantastisk periodarkitektur gör alla till Sitges till en av de bästa homosexuella semesterplatserna i Europa. Bara 40 minuters tågresa från Barcelona är Sitges lätt att nå och i närheten av en av kontinentens livligaste städer.

Med smeknamnet "The St Tropez of Spain" och "Little Ibiza", är staden full av nattliv. Det finns ungefär 24 gaybarer att utforska. Sitges lilla storlek gör det lätt att hoppa mellan ställena. Allt handlar inte om nattliv. Stränderna är också fantastiska.

Ofta kallad den ”gayaste staden vid Medelhavet”, under sommarmånaderna kan HBT + -turister överträffa heterosexuella och stadens blomstrande gaykultur är tydlig hela tiden. Tillsammans med stadens vanliga nattliv finns det också en mängd platser och utrymmen för HBT-personer och tusentals lockas till denna pittoreska stad varje år.

Gå till Sitges

 

Gaybarer och klubbar i Sitges

 

De flesta gaybarer och klubbar i Sitges ligger mitt i centrum. Barhoppning är väldigt enkelt. Brännpunkten för den lokala gayscenen är dock Papegojans pub, Sitges mest populära gaybar och det perfekta stället att börja en kväll på. Uteplatsen vetter mot gatan, vilket gör det till det perfekta stället att smutta på en drink och titta på folk innan du beger dig ut.

Ugnen är en av Sitges äldsta homosexuella barer och också en häftklammer för nattlivet här. Stylad som en traditionell krog med klassiskt konstverk och design, är baren särskilt populär bland äldre lokalbefolkningen och turister. El Horno är en viktig fixtur i stadens björngemenskap och fungerar som huvudkontor för Bear Sitges Club och är också en kontaktpunkt för den årliga björnfestivalen.

Välkänd som en av de äldsta springande gayklubbarna i staden, Organisk dansklubb är en sen nattlokal som verkligen kommer igång efter 3 am. Håller skumpartier två gånger i veckan, klubben blir mycket upptagen under högsäsong.

För en mer avslappnad upplevelse, överväga att besöka Central Bar Café. Denna charmiga och avslappnade plats är öppen från 10:2 till XNUMX:XNUMX varje dag och är det perfekta stället att varva ner och prata över en drink. Baren har en stor uteplats och under sommarmånaderna är det den perfekta platsen att titta på ögongodisen som går förbi.

Sitges

 

Gayhotell i Sitges

 

Sitges identitet som en av världens mest populära gaydestinationer gör att det finns ett brett och varierat utbud av gayvänliga hotell och gayfokuserade BnB och pensionat. El Cigaliere pensionatet ligger bara 15 minuter från hjärtat av Sitges och ligger fridfullt bland vingårdar och böljande kullar. Hotellet är endast för homosexuella män, vilket innebär att du kan koppla av och varva ner i närvaro av andra homosexuella. Detta boutiquehotell har 5 sovrum och en gemensam medelhavsträdgård, komplett med frodig grönska och pool.

Calipolis är ett stort strandhotell med fri utsikt över havet. Detta moderna och bekväma boende är mycket populärt bland homosexuella resenärer på grund av dess bekväma läge i centrum av staden, och nära mycket av det bästa homosexuella nattlivet. Calipolis har en stor utomhuspool och soldäck och stranden ligger bara ett stenkast bort. Detta är det perfekta valet om du vill koppla av under dagen och vara nedsänkt i den lokala scenen på natten. Det är mittemot gay beach.

Elegant inredda med en modern känsla, Hotell MiM är bekvämt beläget intill Sitges mest populära gaystrand, Platja de la Bassa Rodona. Hotellet är ett av de mest eleganta i stan och har en fräsch och spännande atmosfär. Den stora takterrassen har en utomhuspool, en bar och erbjuder hisnande sevärdheter över Sitges och Medelhavet.

Sitges

 

Gay stränder i Sitges

 

Med sitt rykte som en av de bästa kuststäderna för homosexuella resenärer är det ingen överraskning att det finns flera homosexuella stränder i Sitges. Mjuk sand är vanlig här och det varma vattnet ger uppfriskande avkoppling.

Platja de la Bassa Rodona är Sitges mest populära gaystrand och blir under sommarmånaderna full av solsökande homosexuella män. Stranden ligger nära centrum för homosexuella nattliv i staden, och är ett måste-besök plats på din Sitges resväg på grund av de närliggande cocktailbarerna, attraktiva killar och avslappnad atmosfär.

Om orden klädsel-tillval låter bra för dig, kolla in det Platja de l'Home Mort - Sitges primära gay nudiststrand. Även om stranden ligger 45 minuters promenad från stadens centrum är det ett livligt nav av aktiviteter, med skog och buskarna lika livliga som stranden. Delar av stigen som leder till stranden går mycket nära tågspåren, och dessa spår är i bruk, så var extremt försiktig när du gör den mycket rekommenderade resan till Platja de l'Home Mort.

 

Barcelona

 

Barcelona ligger bara 40 minuters tågresa från Sitges och är ett livligt nav av kulturell och historisk betydelse. Det finns otaliga saker att göra i Barcelona, ​​från att utforska Gaudis arkitektur till turné i Camp Nou, det finns något som passar alla homosexuella resenärers intressen och smak. Gaudis arbete kan ses i hela staden, och hans gotiska stil finns i några av Barcelonas mest kända byggnader. Ett antal guidade turer kan tas för att helt utforska hans inflytande på staden.

Läs mer: En guide till Gaudi i Barcelona

Barcelona är också hem för Eixample, stadens homosexuella distrikt, och ett område som kännetecknas av dess koncentration av gaybarer och klubbar och blomstrande samhälle. Eixample är definitivt värt ett besök och dess lilla storlek betyder att den lätt kan utforskas på en dag. Sitges är där du går för att festa och varva ner och Barcelona är där du går för en kultur fix. Du kan också festa i Barcelona, ​​om stämningen tar dig.

Läs mer: En gayguide till Eixample

 

Gay Pride i Sitges

 

Sitges gay pride

I fem dagar varje juni blir Sitges bögare än vad det redan är, eftersom tusentals HBT + -personer går ner på staden för de årliga stolthögtiderna. Sitges Pride anses ofta vara en av de bästa i Europa, med ett antal strandfester, marscher och livliga parader. Under firandet tar över 70,000 XNUMX människor ut till stadens gator, klädda i en myriad av regalier och dräkter, vilket gör Sitges Pride till en av de mest färgglada i Spanien.

Sitges Bear Week äger rum i september varje år och kretsar kring baren El Horno, stadens mest populära Bear-plats. Festivalen har utvecklats till en 10-dagarsaffär, med många evenemang och fester som firar björnar från hela världen.

 

Gay rättigheter i Sitges

 

Invånare och resenärer i Sitges kan njuta av de rättigheter och skydd som erbjuds HBT + -personer i resten av Spanien. Gayäktenskap har varit lagligt i landet sedan 2005 och det finns ett antal lagar som skyddar HBT-personer från diskriminering och fara.

Trots att Spanien är ett till stor del katolskt land där 69 % av befolkningen identifierar sig som sådant, har majoriteten av allmänheten en öppen och accepterande attityd till HBT+-personer. Sitges identitet som en global hotspot för gayturism innebär också att sociala attityder sannolikt kommer att vara mer liberala här än i resten av Spanien, där lokalbefolkningen är beroende av HBT+-turism. Gayresenärer ska känna sig trygga och bekväma när de utforskar Sitges och det omgivande området. Du hittar många HBT+-invånare inklusive de från andra länder som flockas till Sitges varje sommar och deras andra hem.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Sitges

Bläddra bland ett urval av turer i Sitges från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Sitges för din resaFå din guide