Gay Hannover · Stadsguide

Gay Hannover · Stadsguide

Planerar du en resa till Hannover? Då är vår homosexuella Hannover stadsguide något för dig.

Hannover

Huvudstaden och största staden i Niedersachsen. Hannover är Tysklands 13:e största stad, med över 500,000 XNUMX invånare. Det är en viktig stad i norra Tyskland och har över en miljon människor som bor i sitt storstadsområde.

Hannover grundades på medeltiden och var en viktig hamnstad vid floden. 1757 invaderades staden av fransmännen men återtogs av en engelsk-tysk styrka 1758. Den landsförvisade kungens tyska legion av soldater från Hannover spelade en nyckelroll i slaget vid Waterloo. Omkring 90 % av Hannover tillplattades i bombräder under andra världskriget.

Efter kriget konstruerade staden en gammal stad genom att flytta de överlevande historiska byggnaderna till ett område. Samtidig utveckling lämnade staden med en stor samling betongbyggnader. Med detta sagt finns det ett brett utbud av grönområden och kulturella platser. Staden är känd som ett konferensmål. Den har en liten men livlig gay scen.

 

Gay rättigheter i Tyskland

För information om homosexuella rättigheter i Hannover, se vår Gay Berlin stadsguidesida.

 

Gay scen

Hannovers gay-scen är lågmäld i jämförelse med andra tyska städer. HBT-gemenskapen är dock fast etablerad och inbäddad som en del av stadslivet. Hannover är hem för den äldsta gaybastun i Tyskland, och det finns barer, kryssningsklubbar och en dansklubb som tillgodoser homosexuella kunder.

Hannover Pride äger rum varje maj och är ett mycket populärt evenemang. På den årliga Schützenfest (Marksman) -festivalen finns ett homosexuellt tält med en glad och karnevalisk atmosfär. Den nationella Queer Film Festival är också värd för evenemang i Hannover, vanligtvis på våren och oktober.

 

Att komma till Hannover

Med flygplan

Hannovers flygplats (HAJ) ligger 11 km norr om Hannovers centrum och är Tysklands 11:e största flygplats. Det har goda förbindelser, mestadels av lågprisflygbolag, till städer och fritidsdestinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien.

Från flygplatsen kan du ta ett S-bahn-tåg till centrum. Du behöver en 2-zonsbiljett som kostar 3.50 €. Resan tar cirka 17 minuter med tjänster som kör två gånger i timmen. Du kommer inte att kunna ta ett tåg mellan 1.30:4 och XNUMX:XNUMX så var beredd med andra arrangemang. Extra tjänster körs under stora konferenser.

Taxi finns utanför ankomstområdet. Du kan också ordna privata överföringar i förväg. En vanlig taxiresa ska kosta cirka 20 euro. Biluthyrningscentret ligger mellan terminalerna A och B så se till att du har rätt dokumentation. Enheten till centrum tar cirka 20 minuter beroende på trafik.

Med tåg

Hannover Hauptbahnhof är centralt beläget, vilket gör det till en utmärkt port till staden. Det är väl anslutet till städer i Tyskland med höghastighets ICE-tåg. Det finns internationella förbindelser till Nederländerna, Österrike och Schweiz med några av dessa tjänster som går över natten (Nachtzug) där du kan ansluta till ett bredare nätverk.

 

Att ta sig runt i Hannover

Till fots

Stadens design gör att ta sig runt till fots till ett utmärkt sätt att ta sig in i staden. Där är trottoarer välskötta och området från centralstationen till Kröpcke är helt gågator.

Med kollektivtrafik

Üstra driver det allmänna transportnätet i Hannover, som är känt för sina bussar, spårvagnar och tåg, eftersom några av dem har designats av internationellt ansedda designers. En enstaka biljett börjar vid 2.40 € och dagbiljetterna börjar 5.40 €. Vissa biljetter måste valideras och inspektörer använder tjänsten.

Tjänster körs ofta hela dagen och det finns oregelbundna nattbussar, spårvagnar och järnvägstjänster med mer frekventa nattjänster på fredagar och lördagar. Det finns också ett rabatteringssystem som erbjuder kvinnor rabatterade nattresor. Ladda ner transportappen för att se till att du har uppdaterad reseinformation.

Med taxi

Det finns gott om taxibilar och kan hittas i led, hyllas på gatan eller beställas i förväg. Taxi är dyra i Hannover och det är lämpligt att ta taxibilar i stora grupper för att spara pengar. Taxibilar är i allmänhet säkra men vidta de uppenbara försiktighetsåtgärderna för att vara säker. Uber verkar inte i Hannover.

 

Var ska man bo i Hannover?

För en lista över rekommenderade hotell i Hannover, se vår rekommenderade hotell i Hannover sida.

 

Saker att se och göra

Herrenhausens kungliga trädgårdar - trots att den brittiska kungafamiljen (huset i Hannover) fortfarande ägde palatset och dess område, förstörde RAF majoriteten av detta barockpalats och dess trädgårdar under andra världskriget. Lyckligtvis rekonstruerades området mödosamt och en av de viktigaste sevärdheterna i staden.

Det nya rådhuset - ett av Hannovers främsta landmärken och öppnades av kejsar Wilhelm II 1913. Denna byggnad i eklektisk stil inrymmer inte längre stadens styrelse men är fortfarande värd för registret. Du kan ta turer och ta en unik hiss (den tar en krökt väg) till utsiktsplattformen i kupolen.

Galerie Luise - För exklusiv shopping med boutiquekänsla är detta ditt paradis.

Marknadskyrkan - den här gotiska lutherska tegelkyrkan byggdes på 14-talet men skadades och restaurerades under andra världskriget. Den har 2 klockor i sitt kyrktorn och Kristi och fredens klocka är den största i staten och används endast vid speciella tillfällen.

Nanas - dessa lekfulla och slående skulpturer längs Leibnizufer är definitivt värda selfien. Designad av Niki de Saint Phalle som en kommentar till hur samhället ser på kvinnor.

Wilhelm Busch-museet - Ett fascinerande museum tillägnat 19-talets serietecknare och karikatyrtecknare Wilhelm Busch. Förutom verk av Busch hittar du också satiriska verk av Goya och Hogarth. Det ligger i Georgengarten.

Hannover statsopera - från september till juni kommer du att fånga verk av klassisk opera blandat med vågade nya verk av nya tonsättare. Byggnaden fick krigsskador men har genomgått flera renoveringar och förbättringar, vilket gör den till en av de bästa platserna för att fånga liveopera i Tyskland.

HDI-Arena - hemmet till Bundeslinga-laget Hannover 96 (eller de röda till fansen). Du kan ta in atmosfären av en fotbollsmatch här såväl som de stora pop- och rockkonserter som lokalen sällan är värd för.

 

När ska Besök

Hannover har ett havsklimat, vilket betyder att vädret är kallt under halva året och i allmänhet ganska trevligt under den andra halvan. Regn är sällsynt hela året men ibland kan staden dammas i snö och Machsee fryser över. Hannover brukar inte svärmas av besökare förutom större evenemang så kolla kalendern.

Förutom de mässor och konferenser som staden är känd för, finns det ett brett utbud av festivaler och evenemang som hålls under hela året. Det är julmarknader, som ligger över hela staden, och erbjuder finsk mat, skridskoåkning och Glühwein. Schützenplatz är värd för den näst största Oktoberfesten i världen.

 

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.