Sum Ting Wong på Riverside Tavern

Sum Ting Wong at the Riverside Tavern

Plats

Riverside Tavern Kanalväg 8, Rochester, Storbritannien

En av dina Drag Race UK-favoriter kommer till stan.

Sum Ting Wong är den karismatiska Brummy drag queen känd för att ha tävlat i den första serien av Ru Pauls Drag Race UK. Som den första asiatiska drottningen att delta i den brittiska versionen av showen föddes hennes ikoniska drag queen-namn när hon ville ha en titel som speglade hennes brittiska vietnamesiska arv men med en fräck twist. När hon stötte på ett skämtsamtal på internet om ett försvunnet asiatiskt plan med ordlek på kinesiska namn, valde Sum Ting Wong sin drag queen-moniker som en återvinningshandling.

Sum Ting Wong älskade att sjunga och uppträda från en tidig ålder, och när hennes huskamrat började med drag insåg hon att hon kunde göra det ännu bättre. Hon gjorde sin scendebut i tävlingen Drag Idol, kom trea i Storbritannien för första gången någonsin i drag, och med sin imponerande förmåga att slå ihjäl sin sång gjorde hon sig snabbt ett namn på klubbar och på scenen på Pride.

Hon har talat modigt och öppet om hur att vara en färgad person som också är i ett homosexuellt förhållande gjorde det svårt för henne att delta i Drag Race, och hur hennes föräldrar inte ens visste att hon var en drag-artist när hon provspelade för showen .

Sum Ting Wong slogs ut från Drag Race UK under vecka 4 efter att ha haft en enorm inverkan på både fansen och gästdomaren, Spice Girl Geri Horner, som förklarade att den begåvade drottningen förkroppsligade "Storbritanniens ande". Sedan Sum Ting Wongs karriär har gått från klarhet till klarhet sedan hon dök upp i programmet, och hon har nu släppt sin otroligt catchy nya singel 'CrossFire', som visar upp hennes imponerande sångförmåga och redan har samlat på sig hundratusentals visningar på YouTube.

Biljettlänk
Betygsätta Sum Ting Wong på Riverside Tavern

Inga recensioner hittades

Kommentarer / recensioner är subjektiva åsikter Travel Gay användare, inte av Travel Gay.