Tel Avivs silhuett

Gay Tel Aviv City Guide

Planerar du en resa till Tel Aviv? Då är vår stadsguide för homosexuella i Tel Aviv något för dig.

 

Tel Avivs silhuett

Tel Aviv | تل أبيب תֵּל־אָבִיב

Tel Aviv är det största storstadsområdet i Israel, med en befolkning på mindre än en halv miljon och en landyta på 52 km². Staden ligger vid den israeliska Medelhavskusten. Dess White City, en UNESCO: s världsarvslista sedan 2003, är hem för världens största koncentration av Bauhaus-byggnader.

Tel Aviv är också känt som en "festhuvudstad" och "staden som aldrig sover" på grund av sin 24-timmarskultur och ett blomstrande nattliv.

Gay rättigheter i Israel

Gay rättigheter i Israel är de mest utvecklade i Mellanöstern. Landet ärvde ursprungligen brittisk lagstiftning som kriminaliserade gaysex men lagen tillämpades aldrig. Förbudet upphävdes av Knessets nationalförsamling 1988.  Tsamtyckeåldern är densamma för alla vid 16 års ålder.

Partner av samma kön kan bilda en typ av gemensamt äktenskap som ger juridiskt erkännande i många finansiella och skattemässiga frågor. Äktenskap och civila partnerskap som bildats utomlands är fullt erkända. HBT-samhället skyddas av lagar mot diskriminering. Israel är fortfarande det enda landet i Mellanöstern som ger detta rättsliga skydd.

Idag är Tel Aviv erkänt som en av de mest gayvänliga städerna i världen och gayhuvudstaden i Mellanöstern. Det är känt för sin årliga Pride parade, livlig scen och fantastisk gaystrand.

 

Tel Aviv Gay Pride 2016Gay Pride i Tel Aviv

 

Gay scen

Det finns ingen "homoby" i Tel Aviv. Scenen är inbäddad i stadens kultur med gayställen utspridda över hela staden. Det finns något för alla när det kommer till fest.

Förutom särskilt gayställen kommer många vanliga barer och klubbar att vara värda för enstaka "gaykvällar". Det här är en nattstad. Mest gaybarer i Tel Aviv kommer inte att bli upptagen förrän vid midnatt och danspartier börjar fyllas från 2:XNUMX och framåt.

Tel Aviv har några ångande gay bastur och kryssningsklubbar. Killar som håller hand på gatan är helt acceptabelt. Friheten att ha kul och vara fantastisk gör denna livliga stad till en utmärkt plats för homosexuella turister.

Smakämnen Gay Beach i Tel Aviv är ett populärt resmål för lokalbefolkningen och utlänningar, och Tel Avivs Pride-evenemang blir större och bättre för varje år.

Upplever Tel Aviv

Tel Aviv är en relativt liten stad med intressanta stadsdelar som alla har sin egen distinkta identitet. Staden har ett pulserande nattliv.

https://www.youtube.com/embed/6JL2ceWzun8

 

Att komma till Tel Aviv

Ben Gurion International Airport (TLV) är en flygplats i världsklass och har ett av världens största taxfree-köpcentra. Det är allmänt erkänt som ett av de säkraste i världen. De flesta flygbolag i Europa, Mellanöstern och många asiatiska flygbolag erbjuder direktflyg.

Flygplatsen ligger 15 km från staden nära staden Lod. Du kan ta ett tåg direkt från flygplatsen till staden som kostar mellan 11-15 NIS. Uppmätta taxibilar finns tillgängliga dygnet runt och är det bekvämaste sättet att komma till stadens centrum, med en typisk biljettpris på 24 NIS (cirka $ 120).

Ett alternativ till dyra taxibilar är sherut, en delad taxitjänst som är unik för Israel som parar ihop människor som går samma väg. Du kan ta en sherut till Tel Avivs centrum och för att ta bort destinationer över hela landet.

Att ta sig runt i Tel Aviv

Med buss

Ett billigt, modernt bussnätverk fungerar i hela staden. De flesta bussförare talar engelska och hjälper gärna till med information om din destination och när du ska hoppa av. Få ett RAVKAV-kort som förenar alla operatörer i landet.

Med taxi

Det enklaste sättet att pendla i stan. Taxibilar är skyldiga att använda en mätare - insistera på att den är påslagen. Dricks förväntas inte. Utöver vanliga taxibilar finns det taxibilar i skåpbilsstorlek för 6-12 personer som kompletterar vissa busslinjer. Det här alternativet är ofta snabbare, något billigare och oftare än att åka buss.

Med cykel

Tel Avivs platta och kustgeografi, milda väder och ett växande antal cykelvägar gör cykling till ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden. Flera butiker erbjuder cykeluthyrning.

Saker att se och göra i Tel Aviv

 

 

  • Palmach-museet - interaktivt historiskt museum endast efter överenskommelse.
  • Neve tzedek – Judiska stadsdelar utanför staden Jaffa, bestående av smala, slingrande gator, belägna inte långt från havet.
  • Tel Avivs konstmuseum - innehåller en samling konst inklusive europeiska verk från 16- och 19-talen, impressionism, postimpressionism och 20-talsmodernism.
  • Gågatan Nachalat Binyamin - Gatumarknad som ligger nära Carmel Market med många butiker, kaféer och restauranger.
  • Gamla Jaffa - en av de äldsta hamnarna i världen med en berömd loppmarknad i närheten.
  • Dizengoffgatan - Tel Avivs huvudartär fylld med livlig fotgängartrafik, butiker, kaféer, konstgallerier, butiker och barer.
  • Florentine - före detta arbetarkvarter med stadens största koncentration av Bauhaus-arkitektur.
  • Museum för den judiska diasporan - beläget i Tel Aviv University, detta museum krönikar historien om det judiska folket i Israel under de senaste 2,500 XNUMX åren.
  • Rothschild Boulevard - trendig gata med mycket Bauhaus-arkitektur, restauranger och caféer.
  • Tel Aviv Center för scenkonst - En modern arkitektur som visar opera, musik och scenkonst.

 

 

Läs mer: Saker att göra i Tel Aviv.

Var man kan bo i Tel Aviv

Tel Aviv har ett stort utbud av hotell. De flesta homosexuella resenärer bor nära Hilton Beach -området och vattnet. För vår lista över några av de bästa hotellen för homosexuella resenärer, besök Tel Aviv mellanklass + budgethotell or  Lyxhotell i Tel Aviv sidor.

När ska Besök

Tel Aviv har ganska bra väder året runt med knappt en dag utan solsken.

Tekniskt sett har det ett medelhavsklimat med varma somrar (juni till augusti), svalare och våtare vintrar (dec-feb) och oförutsägbara källor (mars-maj) och höst (september till november). Värmeböljor är inte ovanliga på våren.

Visa

Israel har avtal om viseringsundantag med flera länder. Du kan kolla här. för att se vilket visum som gäller dig. De flesta är berättigade till B2 turistvisum, giltigt i tre månader, utfärdat vid ankomst.

Medborgare i andra länder utan sådana avtal måste få visum vid närmaste israeliska ambassad i sitt land innan de reser till Israel.

Pengar

Valutan som används i Israel är New Israel Shekel (NIS) eller shekel för kort. Resenärer kan ta in valfri mängd lokala eller utländska kontanter tillsammans med resecheckar eller kreditkort.

Utländsk valuta kan växlas på flygplatsen, banker, postkontor, de flesta hotell eller licensierade växlingsbyråer i stora städer. Pass krävs vid byte av resecheckar.

Visa och MasterCard kredit- och betalkort kan användas för att ta ut kontanter i banker eller i bankomater.

Dricks

Du förväntas tipsa generöst på kaféer, restauranger och barer, minst 12% -15%.

Arbetsveckan

Arbetsveckan i Israel är söndag till torsdag. De flesta butiker och företag är stängda fredag ​​eftermiddag och hela dagen på lördag.

Tourist Information Center

46 Herbert Samuel Sr., hörnet av 2 Geula St., Tel Aviv Promenade

Telefonen +972 3 516 6188

Öppettider: söndag till torsdag: 09:30 - 17:30, fredag: 09:30 - 13:00

Nödnummer

Polisen  100

Medicinsk nödsituation / Ambulans  101

Brandkår  102

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.