auckland-skyline-på-natten

Gay Auckland · Stadsguide

Första besöket i Auckland? Då är vår Aucklands stadsguidesida något för dig.

auckland-skyline-på-natten

Auckland

Känd som "Segelstaden" för den fantastiska naturliga Waitemata-hamnen och det enorma antalet segelbåtar, är Auckland den stora internationella inkörsporten till Nya Zeeland, dess kommersiella centrum och den största staden i Polynesien.

Staden har en fantastisk blandning av kulturer och influenser som återspeglas från dess utbud av restauranger till dess många festivaler. Auckland är också hem för den största gayscenen i landet.

 

Gay scen

Gayscenen i Auckland är supervänlig och avslappnad, men kommer att kännas liten jämfört med de flesta andra större städer. De viktigaste gayställena ligger i Central Business District (CBD), längs Karangahape Road, eller helt enkelt 'K' Road, med några fler runt den artiga Ponsonby Road.

Auckland Gay Pride, som äger rum i februari, växer sig större varje år, med de viktigaste Parade och Gala blir högprofilerade evenemang.

"Big Gay Out" i Coyle Park, är ett stort familjevänligt eftermiddagsevenemang med scenframträdanden och ett stort marknadsområde. "Proud Party" i Victoria Park avslutar det årliga Pride-firandet är det största gayevenemanget.

 

Att komma till Auckland

Auckland är hem till Nya Zeelands viktigaste internationella flygplats för landet. Information om de stora flygbolagen som betjänar flygplatsen finns listade i Nya Zeelands landsguide.

Flygplatsen ligger 25 km söder om stadens centrum med regelbundna buss- och skyttelbussförbindelser. Det finns många hyrbilsdepåer på flygplatsen och en taxistation.

 

Att ta sig runt i Auckland

Om du bor i stadens centrum kommer du att upptäcka att de flesta stora attraktionerna ligger inom gångavstånd. Det finns ett välanslutet lokalt bussnätverk, men det kan ta lite att vänja sig vid.

En enkel bussväg att använda är Link Bus som driver tre looplinjer runt CBD. Köp ett Discovery-pass för att hoppa av och på var du vill.

 

Saker att se och göra

Skyskrapa - dominerar Aucklands silhuett, detta är den högsta byggnaden på södra halvklotet. I äkta Kiwi-stil kan du ta upp det adrenalinpumpande Sky Jump, och/eller Sky Walk härifrån, eller bara njuta av den fantastiska utsikten över hela staden och den omgivande hamnen.

Auckland War Memorial Museum - sitter på toppen av Auckland Domain, stadens äldsta park, med utmärkta utställningar av maorier och bredare polynesiska kulturföremål.

Nya Zeelands sjöfartsmuseum och Auckland konstgalleri är de andra stora kulturinstitutionerna som är värda att söka.

De bästa shoppingområdena för high street-mode runt CBD är High Street, Vulcan Lane och O'Connell Street.

Gå till Karangahape Road (för mer oberoende etiketter och en konstig summa) (K Rd) Och Ponsonby Road - som följer att de också är de mest gayvänliga delarna av staden.

Downtown är ett blandat område med butiker och restauranger nära hamnen och de viktigaste färjebyggnaderna.

 

waiheke-ön-nära-Auckland

Waiheke Island, nära Auckland

 

One Tree Hill - en av flera vulkaniska kottar i staden, är ett utmärkt ställe att få panoramautsikt över staden.

Auckland Harbour Bridge - har en stigning, ungefär som att det är mer berömd systerbro i Sydney.

Att komma ut med en båt in i hamnen är ett utmärkt sätt att se stadens silhuett och utforska mycket av det omgivande skönheten.

Ta färjan till Devonport, tvärs över hamnen och gå upp Berget Victoria för sublim utsikt över vattnet och stadens silhuett. Devenport själv är överflödigt med kaféer och restauranger och ger en mycket trevlig dag ute.

Spara en hel dag och ta färjan till Waiheke - bara 35 minuter med färja, är denna vackra lilla ö hem för några fantastiska vingårdar och ett ökande antal designerhem.

Med vackra stränder kan du också hyra en cykel eller moped från färjeterminalen på ön och enkelt turnera runt ön på en dag och ta in en sublim vingårdslunch. Högt rekommenderad.

Utsikt från Mt-Eden med utsikt över Auckland

utsikt från Mount Eden, Aucklands högsta vulkan

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.