Milford-ljud

Gay Queenstown · Stadsguide

Första besöket i Queenstown? Då är vår homosexuella Queenstown stadsguide för dig.

Milford-ljud

foto - med vänligt tillstånd från Tourism of New Zealand

Queenstown

Queenstown är utan tvekan adrenalinäventyrets huvudstad i Nya Zeeland, om inte världen. Och så snart du anländer är det tydligt att se varför.

Staden har den mest fantastiska naturliga platsen vid stranden av sjön Wakatipu med Remarkables Mountain Range-klippiga toppar som ger den perfekta bakgrunden för nästan alla äventyrssporter som skapas. Detta leder till äventyrssökande här från hela världen i massor.

Varnas, äventyret kryper på något sätt och bara tar tag i dig. Innan du vet ordet av kommer du att hitta dig själv att hoppa från den ursprungliga RJ Hackett-bron, bungyns födelseplats och hoppa från ett flygplan (fast kopplat till ett proffs med fallskärm) på världens högsta fallskärmshoppning.

 

Gay scen

Queenstown är relativt litet och har utvecklats för att betjäna äventyrsturismbranschen för utomhusbruk. Det finns inga "exklusivt gay"-ställen, men vi har listat några anmärkningsvärda gayvänliga barer på vår Gayscenen i Queenstown sida.

Queenstown är dock centrum för Nya Zeelands scen för homosexuella och lesbiska äventyrsresor. En gång om året, runt slutet av augusti till början av september, lever staden bokstavligen upp till sitt namn genom att hysa Nya Zeelands Gay Ski Week. Detta marknadsföres allmänt som den största alpina festen för homosexuella och lesbiska på södra halvklotet.

 

Att komma till Queenstown

Queenstown International Airport har anslutande flyg till städer i Nya Zeeland och regelbundna flyg till Sydney. Det finns också direktflyg till Brisbane och Melbourne under den mest trafikerade vintersäsongen.

En Connectabus-tjänst går från flygplatsen till centrum och vidare till Arrowtown. Intercity Coachline-bussförbindelser går dagligen till och från Christchurch, Te Anau, Wanaka och västkusten.

Med bil ligger Queenstown 6 timmars bilresa från Christchurch genom spektakulära landskap och bergspass.

 

Att ta sig runt i Queenstown

Centrumområdet litet och lätt att hantera till fots.

 

När ska man besöka

Queenstown sommaren sträcker sig från december till februari. Soliga varma dagar är perfekta för många utomhusaktiviteter. Detta är också högsäsong för turismen, så förvänta dig att staden blir livligare och hotellen är dyrare. Vintern är från juni till slutet av augusti, då Queenstown blir en skidortstad.

 

Saker att se och göra

Äventyr:

Queenstown är födelseplatsen för bungy jump, och du kan fortfarande ta ett steg från originalet AJ Hackett Kawarau-bron i utkanten av staden. Pumpning av adrenalin är vad det handlar om här. Förutom bungy, välj från forsränning, flodsurfing, jetbåt, parapenting, sky dykning, mountainbike, vandring, vinterskidåkning och mycket mer. Den lilla staden är full av resebyråer bara för att ivriga att ge dig alla detaljer och erbjudanden för att uppmuntra dig att möta din rädsla och begå.

Queenstown Skyline Luge är inte att missa. Åk uppför en fjällsida i en linbana och svep sedan ner en av två spår på din egen personliga rodel!

Ta en kryssning på Lake Wakatipu ombord på TSS Earnslaw, 'Lady of the Lake' ett sekel gammalt koleldat ångfartyg.

Kör upp strandvägen vid sjön Wakatipu norrut till Glenorchy och tillbaka - det är en fantastiskt vacker bilresa.

Upptäck lokala viner i världsklass på en vintur & provsmakning.

Prova på den mångsidiga restaurangen och den livliga barplatsen för båda Queenstown och i närheten Arrowhead.

Ingen resa till Queenstown skulle vara komplett utan att besöka det närliggande Milford Sound.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.