Gay Christchurch · Stadsguide

Gay Christchurch · Stadsguide

Första gången i Christchurch? Då är vår gayguide i Christchurch något för dig.

Båtuthyrning i Christchurch

 

Christchurch

Nya Zeelands "Garden City". Christchurch har en befolkning på 400,000 XNUMX, ungefär lika stor som Wellington, och ligger på sydöns östkust, i utkanten av Canterbury Plains.

Christchurch har varit i återhämtningsfas från den förödande jordbävningen 2011 som förstörde mycket av stadens centrum. Staden lockar fortfarande många besökare med sina välskötta parker och vackra trädgårdar och en växande konst- och kulturscen.

 

Gay scen

Christchurch är centrum för South Islands HBT-community, men det har bara ett par faktiska gayställen. Det växer en växande gayscen här och en förnyad Christchurch Gay Pride Week hölls i november 2013.

 

Att komma till Christchurch

Christchurch International Airport serverar både inrikesflyg och direkta internationella flyg från Australien, Japan, Singapore, Thailand och Förenade Arabemiraten.

En regelbunden busstjänst förbinder flygplatsen till stadens centrum med en restid på cirka 30 minuter. Det finns också många taxibilar och biluthyrningsfaciliteter på flygplatsen.

InterCity Coachline-bussar reser norrut till Picton (för färjeförbindelsen till Wellington), söderut till Dunedin och västerut till Queenstown och västkusten.

TranzAlpine-tåget går mellan Christchurch och Greymouth på västkusten – vilket är en populär och naturskön dagstur för turister.

 

Att ta sig runt i Christchurch

Med sitt läge på en plan slätt är cykling ett bra alternativ för att ta sig runt i Christchurch. Det finns ett bra nätverk av cykelfält, och stadens centrum är lätt att hantera till fots.

Spårvägssystemet Christchurch har varit stängt sedan jordbävningsskadorna. Den enda fungerande spårvagnen är mer en turistattraktion som slingrar sig runt stadens centrum.

 

Höst i Christchurch

 

Saker att se och göra

Christchurch har byggt om stadens centrum efter jordbävningen 2011, och många innovativa nya anläggningar har öppnats som en del av den nya popup-staden.

Omstart är ett nytt pop-up utomhushandelsområde gjord av gamla fraktcontainrar, med över 50 återförsäljare nu, och har en riktigt livlig och rolig atmosfär.

Smakämnen Kartongkatedralen öppnade nyligen som en tillfällig ersättning för den skadade stenstenen och väcker mycket intresse som ett vackert utformat och kreativt svar på skadan och har redan blivit en ny turistattraktion för staden.

Jordbävningsskadan har blivit en egen turistattraktion med turer inom och runt den röda zonen tillgänglig.

Ta en punkt på River Avon för en mycket traditionellt engelsk upplevelse.

Besök den prisbelönta Internationella Antarktiska centrumet på flygplatsen, komplett med simulerat polärt väder.

Riccarton Bush är en kvarleva av den antika Canterbury slättskogen som har bevarats i staden.

Många av de viktigaste kulturattraktionerna, inklusive konstgalleriet och katedralen, förblir stängda.

 

Attraktioner utanför stan

Rida Christchurch gondol förbi toppen av den berömda utdöda vulkanen

Ta Summit Road (med bil, cykel eller buss) längs toppen av Port Hills mellan Christchurch och Lyttelton för fantastisk utsikt över staden och Pegasus Bay.

Besök Elton - att se hamnen, bukten och den livliga hamnen och dess många kaféer och barer.

Rida de vita forsarna nerför Rangitata floden.

ta Tranz alpintåg från Christchurch till Greymouth och tillbaka.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell