Boracay Översikt

Gay Boracay · Öguide

Det mest populära semestermålet på Filippinerna, med vackra vita sandstränder. Boracay rankades en gång som den "näst bästa stranden i världen" av TripAdvisor.

Boracay Översikt

Boracay

Denna lilla tropiska ö ligger ungefär en timmes flygning från Manila, cirka 2 km nordväst om ön Panay på Filippinerna.

Boracay är mest känt för sin långa sandiga "White Beach", som ligger längs öns västkust. Bulabog Beach på den östra sidan är tystare och mindre populär, eftersom stranden i sig inte är lika vacker.

Denna välutvecklade ö lockar ett stort antal kinesiska och koreanska turister och är fortfarande ett populärt strandresmål för andra som vill komma bort från liv och rörelse i Manila. Förutom sol och bad finns det många roliga aktiviteter, vattensporter och turer.

 

Gay scen

Efter stängningen av gaybaren Juice 2015 har gayscenen i Boracay integrerats väl med de "straka" ställena. Du kommer att upptäcka att de flesta barer och klubbar är gayvänliga och har en mycket välkomnande attityd.

Från och med 2015, JUNGLE Cirkelfest har organiserat dansfester i Boracay som tillgodoser gaymarknaden. Detta framgångsrika evenemang har ökat öns popularitet som en destination för homosexuella resenärer.

 

Att ta sig till Boracay

De närmaste flygplatserna är Caticlan (MPH). Det finns många dagliga flygningar till och från Manila och Cebu. Från flygplatsen, ta en trehjuling till bryggan (5 minuter) och ta sedan en båttur till Boracay.

Det finns tre båtstationer på Boracay (station 1, 2 eller 3). Se till att du vet vilken som ligger närmast ditt hotell. Vissa hotell erbjuder privat transferservice från dörr till dörr.

Alternativt kan du flyga till Kalibo (KLO), som ligger 63 kilometer bort, 1.5 timmar med buss till bryggan mot Boracay.

Vattentransport

Det finns regelbundna pendlarfärjor från Manila eller Cebu som har regelbundna stopp vid Dumaguit (vilket är ungefär 30 minuter bortom Kalibo). Tillåt totalt 15-17 timmars restid.

 

Var man kan bo i Boracay

Boracay har ett utmärkt urval av prisvärda hotell. De flesta turistpopulära hotellen ligger inom gångavstånd från stranden, D'Mall och alla aktiviteter.

För vår lista över rekommenderade hotell i Boracay, besök vår Gay Boracay Hotels-sida.

 

När ska Besök

November till februari är svalt och mest torrt. Mars till juni kan vara varmt och mestadels torrt. Juli till oktober är lågsäsong på grund av regnet. Genomsnittlig temperatur runt året är mellan 24 ° C och 32 ° C.

 

Dykning / Snorkling

Havet runt Boracay har en fantastisk mångfald av marint liv och koraller och är en av de bästa dykplatserna i Filippinerna.

 

Gå och Handla

Boracay har gott om butiker som säljer praktiskt taget allt du kan behöva när du är på semester. Populära D'Mall har över 100 små butiker och restauranger, bland kokospalmer. Talipapa marknaden omfattar 4,000 XNUMX m² (belägen mellan White Beach och Main Road) är också värt ett besök.

 

Äta & dricka

Det finns ett stort urval av mer än 200 restauranger, snabbmatskedjor, kaféer och barer på Boracay, som erbjuder olika typer av rätter. Förvänta dig massor av otroligt färsk fisk och skaldjur. Drick vatten på flaska.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.