Trans Pride Manchester

Storbritanniens Trans Pride -guide

Trans Pride ökar

Trans Pride-evenemang i Storbritannien växer år för år från senaste och ödmjuka ursprung. Tillbaka på 90-talet var Brighton Pride en ganska blygsam händelse centrerad kring en marsch, en fest i parken och en liten spelning. Idag har det förvandlats till gay Glastonbury med A-listers headlining och hundratusentals skötare. Vissa kan hävda att gay Pride nu är för kommersialiserat, men den debatten visar bara hur långt homosexuella rättigheter har kommit.

Bortom det tråkiga bruset från kulturkrigen lever transpersoner sina faktiska liv och försöker ta sig fram i världen. Trans Pride är det bästa sättet för transpersoner att samlas, fira och fortsätta kampanjen för jämställdhet. När transacceptansen växer blir Trans Pride-evenemang mer synliga. Trans Pride-evenemang har bara pågått på allvar i några år. Rörelsen är i ett tidigt skede men stora framsteg görs. Här är vår guide till några av Storbritanniens största Trans Pride-evenemang.

Trans Pride London

Trans Pride London

London stod värd för sitt första Trans Pride-evenemang 2019. Ganska häpnadsväckande att tänka på att det tog så lång tid för den brittiska huvudstaden att ha ett officiellt Trans Pride-evenemang. Det arrangerades av Lucia Blayke – hon hade orden Trans Pride tatuerade på bröstet.

Någon hade minnesvärt ett skylt med texten ”Det regnar dem”. Cirka 1,500 deltog i Londons första Trans Pride.

Trans Pride London skulle återvända 2021 men en global pandemi kom i vägen. Kom ihåg, "London Trans + Pride är och kommer alltid att vara en protest."

Trans Pride Brighton

Trans Pride Brighton

Brighton är känd som Storbritanniens inofficiella gayhuvudstad. Det är en stad där transpersoner känner sig säkrare när det gäller sin verksamhet. Det är känt som en allt som går stad. Brightons Trans Pride-evenemang är en av de bästa. Vädret tenderar att bli bättre på sydkusten och Brighton har ett relativt stort antal transboende. Det är verkligen ett destinationsevenemang för transpersoner runt om i Storbritannien.

2020 markerade 6-årsjubileet för Trans Pride Brighton. Marschen börjar vanligtvis vid Marlborough Pub och tar sig till Brunswick Gardens i Hove, där du hittar en bar, levande musik och bås. Det är då ett fall av att dricka i solen.

Trans Pride Manchester

Sparkle / Trans Pride Manchester

Trans Pride i Manchester organiseras av trans advocacy group Sparkle. Det äger rum vid Sackville Gardens i hjärtat av Manchesters Gay Village i juli. Sparkle grundades 2005 och det höll sitt första evenemang det året, vilket gjorde det till ett av de längsta Trans Pride-evenemangen i Storbritannien. År 2019 deltog cirka 26,000 XNUMX personer i Trans Pride i Manchester.

Trans stolthet Leeds

Trans Pride Leeds

Leeds hade sitt första Trans Pride-evenemang 2018 med stoltmarschen som äger rum på Trans Day of Visibility lördag 31 mars. Evenemangsprogrammet är mer omfattande än många andra Trans Pride-evenemang. Ett antal kulturella evenemang, möten och spelningar äger rum under mars och leder fram till själva marschen.

Trans Pride Liverpool

Trans Pride i Merseyside & Cheshire-området diskuterades först 2018 och det första evenemanget ägde rum 2019. Liverpool Queer Collective är platsen att gå till för information om Gay Pride och Trans Pride-evenemang i Liverpool.

Som vi har sett från dessa viktiga Trans Pride-händelser i Storbritannien är trans rättighetsrörelsen i ett tidigt skede, men stora vinster görs. Dessa händelser kommer sannolikt att växa avsevärt under de kommande åren.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Brighton

Bläddra bland ett antal turer i Brighton från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Brighton för din resaFå din guide