Topp 10 saker att göra och se på Bali

Topp 10 saker att göra och se på Bali

Bali är en av världens mest eftertraktade ödestinationer. Förutom att ha underbara stränder, inkluderar lockelsen av detta indonesiska tropiska paradis skyhöga klippor vid havet, natursköna risfält och mystiska tempel.

Här är några av de bästa sakerna att göra på Bali: 

1. Handla och chilla i Kuta 

Kuta-området är myllrande av budgethotell och stånd som säljer billiga surfkläder, souvenirer och mat. Gå nerför en Kuta-gata och det surrar förbi cyklar och bilar och folk försöker sälja saker vart du än går. Om du är trött på att shoppa, bege dig till Kuta Beach för att festa eller koppla av på kaféerna och pubarna.

 2. Skäm bort dig i Seminyak 

Seminyak är det trendiga kvarteret där expatsamhället bor. Du kan hitta designbutiker, lyxvillor och tjusiga barer där. Känner sig hungrig? Det finns många internationella restauranger och kaféer att välja mellan!

 3. Besök Uluwatu-templet – Pura Luhur 

Detta tempel är hem för många vilda apor och det är en fantastisk plats för fotografering. Bär inga löst hängande tillbehör eftersom de fräcka aporna kan stjäla dem från dig!

 4. Sola på Balangan beach 

Balangan-stranden är ganska avskild utan att vara packad med turister. Perfekt för att surfa på revet, lata sig på solstolarna eller utforska klippbassängerna på revet. 

5. Besök Tanah Lot 

Tanah Lot är en av de mest besökta platserna på Bali och ett huvudtempel för tillbedjan av de balinesiska gudarna. Dess dramatiska landskap på havet gör den perfekt för fototillfällen. Besök under lågvatten så att du kan uppleva att gå över vattnet till templet. 

6. Surfa 

Bali är ett paradis för surfentusiaster. Oavsett om du är en amatör eller ett proffs inom surfing finns det gott om surfplatser för dig att välja mellan!

 7. Ha en retreat i Ubud 

Ubud, Balis nav för konst, hantverk, dans, mat och musik, ligger bland natursköna risfält. Tillbringa eftermiddagen med att besöka konstgallerierna och fördjupa dig i balinesisk kultur. Ubud är också bra för spa-retreater, yoga och massage.

8. Prova den lokala maten 

Prova den lokala maten som satay, Nasi Goreng, Bakso-soppa eller Babi Guling från de balinesiska gatustånden och du kommer att bli förvånad över hur bra maten smakar. Om du är sugen på skaldjur, gå ner till Jimbaran Bay på natten och njut av nyfångad skaldjur från de närliggande vattnen.

 9. Se och synas på Ku De Ta 

Ku De Ta är ett måste-besök när du kommer till Bali. Denna trendiga strandklubb är en magnet för de rika, berömda och wannabes. Klubben ligger vid havet och serverar fantastiska cocktails och har en otrolig utsikt över solnedgången.

 10. Bli imponerad av delfinobservationerna vid Lovina 

Ta en båttur vid Lovina och lämna stranden i gryningen. Du kommer att hitta en skola med delfiner som glatt hoppar förbi. Lovina är också bra för att koppla av på kaféer och med levande musik.

 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Bali

Bläddra bland ett urval av turer på Bali från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bali för din resaFå din guide