Queenstown

Spänning, mat och kul i Nya Zeeland

Letar du efter ett gayäventyr eller en plats att smutta på cocktails mitt i en fantastisk bakgrund? Vår redaktör Kieran Watkins anser att Nya Zeeland är platsen för dig.

Orörda landskap, pittoreska stränder, vänlig samhällsanda; bara ett par saker jag verkligen älskar Nya Zeeland.

Efter att ha nyligen rest under under en välbehövlig semester blev jag gobsmackad av Nya Zeelands unika skönhet - och jag pratar inte bara om männen! Det är verkligen ett paradis, där naturen har lämnats orörd. Skogarna, bergen och havet full av liv och färg.

Även om det är ganska litet - befolkningen är cirka 4.5 miljoner - hittar du fortfarande många homosexuella killar här. Även om homosexuella scener är ganska små jämfört med säga städer i Australien, gör den avslappnade, toleranta atmosfären i många NZ-städer detta till ett säkert, bekvämt land att resa till och träffa killar.

Men vilken stad att resa till? Här är vår guide till NZ: s främsta stadsdestinationer:

 

För kulturälskare

 

Hem till NZ-parlamentet och Lord of the Rings, Wellington är ett nav för allt som är knäppt och historiskt. NZ huvudstaden har populära turistattraktioner inklusive Wellington Cuba StreetTe Papa Tongarewa, nationalmuseet och den forntida Wellington-linbanan. Populärt bland studenter och unga 30-åriga killar.

 

Stanna kvar: Den högteknologiska, boutiquen Ohtel är mycket imponerande, ligger nära marinan. Alternativt Novotel Wellington ligger mitt i hjärtat av Lambton Quay, stadens största shoppingområde. Hotell iBis Wellington är ett annat billigare alternativ för att bo centralt.

Dryck: Cuba Street är hipsterområdet som alla i Wellington pratar om. Du hittar allt här; mat, dryck och butiker. Kontaktpunkten för gayscenen, Ivy Bar, finns här. Deras cabaretkvällar och läckra cocktails är ett måste. Schackmatsbastu är värt ett besök om du vill ha mer än en drink.

 

För spänningssökande

 

Om du älskar utomhus och vill träffa muskelmän och heta turister, besök Queenstown, spännande huvudstaden i NZ. Oavsett säsong finns det mycket att göra här, inklusive skidåkning, kajakpaddling och det legendariska bungee-jump.

Dryck: Club88 Queenstown, stadens främsta plats för vuxenunderhållning. Gayvänligt. Sluta kl Badhuset för läckra tapas innan du träffar klubbscenen.

Stanna kvar: Smakämnen Rees Hotel & lyxlägenheter erbjuder fantastisk utsikt över sjön Wakatipu, medan Natursköna sviter Queenstown är bekvämt beläget nära stadens centrum.

 

För stadsslickersAuckland

 

Omgiven av vatten och en imponerande skyline berömd av det ikoniska Sky Tower, Auckland på norra ön är

NZ: s största stad, en populär plats för både öbor och turister. Du hittar massor av homosexuella killar här, inklusive affärsmän och björnar.

Drick vid: Twist är en ny gaybar komplett med go-go dansare och stort dansgolv, även om det är tystare Eagle Bar kan vara lättare att träffa människor i. NZ: s största gaybastu, Centurian Bastu, ligger i Auckland. Veckovisa evenemang inkluderar Orgy Night och Towels Off - behöver vi säga mer!

Stanna vid: Langham Auckland ligger bara fem minuters promenad från gayområdet; ett lyxigt boende alternativ minst sagt. Andra av våra favoriter inkluderar Heritage Auckland och Bianco utanför Queen Apartments.

 

ChristchurchFör naturälskare

 

Den största staden på NZs södra ö, Christchurch är en vacker stad omgiven av natur. Från bergspromenader till skogsspår, kolla in vilda djur, blommor och mer. En blandning av äldre och yngre män finns här.

Dryck: Den enda gaybaren i Christchurch är CRUZ, en långvarig plats i stadens centrum. För att träffa män på en mysigare plats, besök Menvänner där faciliteter inkluderar en lounge, lekrum och bar.

Stanna kvar: George röstades fram som ett av NZ: s ledande boutiquehotell; ett favorit lyxalternativ. För dem på en budget, City Center Motel är ett bra alternativ

Vilken är din favorit NZ -stad? Tweet oss @travelgayasien

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Queenstown

Bläddra bland ett urval av turer i Queenstown från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Queenstown för din resaFå din guide