Osaka slott

Tre dagar i Osaka och Kyoto

Osaka, den näst mest befolkade staden i Japan, är känd för att vara landets mathuvudstad. Det är den perfekta platsen för ett japanskt matäventyr samtidigt som du upplever en unik storstadskultur och pulserande gayscen.

Närheten till Osaka till Kyoto, Japans gamla huvudstad, gör att du enkelt kan besöka båda städerna inom samma resa.

Här är vår rekommenderade tre dagars resväg för homosexuella resenärer, som kombinerar sevärdheterna i Osaka och Kyoto med några roliga gaykvällar.

Var de ska bo

Osakas Kita-Umeda-distrikt är en utmärkt bas. Umeda är en stor tunnelbane- och intercitytågnav och hem för Osakas pulserande nattliv, butiker och gayområdet i Doyama.

Vi stannade på Hotell Kinki. Hotellet är beläget i området Doyama på en shoppinggata kantad av några utmärkta restauranger. Det finns ett bra urval av hotell i Kita, men ta dig inte bort för långt från Umeda Station.

Att ta sig runt

Från Osakas Kansai flygplats till Umeda

Använd busstrafiken till Umeda (de har ett tjusigt namn på det - en "Airport Limousine"). JR-tåglinjen går till Osaka Station i Minami-Namba, men den är längre bort från gayområdet.

Inom Osaka

Det finns många typer av turistdagskort. Endagspasset "Osaka Amazing Pass" inkluderar obegränsade resor med tunnelbanan och busssystemet och rabatter på stora attraktioner som Osaka Castle, Osaka Museum of Housing and Living, Hep Five Ferris Wheel och Tombori River Cruise.

Kyoto dagstur

Få Hankyu Tourist Pass. Det här är bra för en dagsutflykt i områdena Osaka, Kobe och Kyoto.

Dag 1: Osaka Castle, Osaka Museum of Housing & Boende, Minami-området, Tombori River Cruise och Hokuoukan Gay Sauna

Osaka Castle

Den mest populära sightseeingplatsen i Osaka. Upplev utsikten från toppen, det gyllene tesalen, vackert utformade forntida rustningar och stridshjälmar. En promenad i slottsträdgården ger dig möjlighet att se de gigantiska klipporna som används för att bygga slottets murar.

Under mars och april kan du se körsbärsblomningen - en av de vackraste sevärdheterna i Japan. Slottet ligger cirka 15-20 minuters promenad från Tanimachi 4-chome tunnelbanestation (utgångar #1B och #9).

Osaka

Tillsammans med

Stanna till lunch kl isetan Varuhus bredvid Umeda Station. De tre översta våningarna är fyllda med japanska och internationella restauranger. Du kommer att bli förvånad över de falska matskärmarna men ännu mer imponerad av smaken på den riktiga maten.

Osaka Museum of Housing and Living

Efter lunch, gå tillbaka i tiden på Osaka Museum of Housing and Living. Hyr en traditionell Yukata-outfit och gå runt i en miljö från den sena Edo-perioden i Osaka. Museet ligger utanför Hankyu & Subway Lines vid Tenjimbashisuji 6-chome Station (avfart # 3).

Tombori River / Minami-området

Tidigt på kvällen, medan det fortfarande är ljus, gå till Minami-området för att se de berömda neonskyltarna längs Tombori-floden. För en ännu bättre utsikt, hoppa på en flodkryssning. Gå längs gatan för att se de fantastiska 3D-designerna i restaurangen och shoppa skyltar. Vissa rör sig och andra släpper till och med ånga. Det finns ett stort utbud av restauranger till middag. För att komma hit, ta tunnelbanan till Namba Station och gå nordost. Det finns många gångvägar, så studera kartan vid tunnelbanestationen.

Hokuoukan Gay bastu

Avsluta dagen tillbaka i Doyama, nära Umeda Station där du kan hitta ett gaybad för att koppla av och varva ner.

Hokuoukan är den mest kända och största bastun i stan. Ta av dig skorna vid ytterdörren annars blir du utskälld av personalen. Placera dina skor i ett myntstyrt skåp (10 yen mynt) och använd varuautomaten för att köpa en entrébiljett. Om du går in före 5 måste du gå före midnatt. Priset är 2,200 5 yen. Om du går in efter 2,800 kan du välja att betala 2,800 XNUMX yen och stanna till kl. XNUMX nästa dag (om alternativet XNUMX XNUMX yen inte är aktivt kommer bastun att stänga vid midnatt). Det finns rabatter för olika åldersgrupper - kolla deras hemsida för detaljer.

Det våta området är platsen att varva ner i den stora bubbelpoolen och den iskalla doppbassängen. Att växla mellan ett varmt och kallt bad ger en överraskande uppfriskande effekt. Utsikten från badet är också bra, eftersom japanerna inte är blyga att gå nakna runt. De övriga 3 våningarna i byggnaden består av ett videorum, avkopplande område, mörkt rum och bås som inte har några dörrar. Ta med din egen leverans av glidmedel och kondomer.

Läs mer: En gayguide till Osaka.

Dag 2: Arashiyama

Arashiyama är ett bergigt område med en vacker dal och ravin i den västra utkanten av Kyoto.

Området är särskilt populärt under körsbärsblomningen och höstens färgsäsonger. Togetsukyobron är Arashiyamas centrala landmärke och porten till staden. Missa inte Tenryuji-templet och Arashiyamas berömda bambulundar (nöjesbåtar finns att hyra på Hozugawafloden).

arashiyama

Området norr om Togetsukyo Bridge är känt som Sagano och är känt för fantastiska antika tempel och vackra japanska trädgårdar.

Hur man kommer till Arashiyama

Nå Arashiyama med Hankyu-tåglinjen från Osakas Umeda Station (byt tåg vid Katsura varefter det är en kort tågresa till Arashiyama Station). Restiden är cirka 40 minuter. Om du följer vår resplan, köp 2-dagarskortet (1,200 XNUMX yen) som du kan använda för att resa till Kyoto nästa dag också.

Utforska Arashiyama

På Arashiyama Station kan du hyra en cykel för 1,000 yen om dagen. Detta är det bästa sättet att utforska området. En hel dag kan enkelt spenderas på att rida genom smala gator kantade av gamla hus, herrgårdar och tempel. Stanna vid så många tempel du kan som alla har en unik trädgård och landskap som kan överraska.

Street Food och Gay Bar-Hopping

Gå tillbaka till Osaka och prova den underbara gatumaten i labyrinten av gångvägar runt Umeda Station. Det finns bokstavligen hundratals matförsäljare och restauranger - du kan spendera en hel månad på att prova dem alla. Håll utkik efter Takoyaki, en liten krokett med olika typer av fyllning (bläckfisk är den vanligaste) och Okonomiyaki (japansk välsmakande pannkaka).

Efter middagen är det dags för lite gaybar-hopping runt Doyama. FrenZ-FrenZy, Grand Slam och G Fysik är alla utlänningsvänliga. Berätta för personalen på FrenZ-FrenZy hört om baren på Travel Gay Asien och den första drinken kommer att finnas på huset.

Dag 3: Kyoto

Kyoto

Kyoto var en gång Japans huvudstad, så det är fullt av historia och charm. Det är omöjligt att utforska allt i denna underbara stad på en dag, men här är vår lista över måste-se:

Nijo-jo slott

Den antika arkitekturen belyser det fantastiska hantverket Edo-perioden.

Kinkaku-ji ("Golden Pavilion")

Kyotos mest ikoniska attraktion. Byggnadens gyllene reflektion i dammen nedanför är vacker under alla årstider.

Kiyomizu-dera-templet

En fantastisk klipphängande struktur som stöds av hundratals gigantiska träpelare. Gatan som leder till templet är kantad av historiska hus och butiksfronter. Stanna vid tehuset och prova läckra desserter i denna vackra atmosfär.

Fushimi-Inari-Taisha-helgedomen

Gå genom helgedomsporter som sprider sig över ett helt berg.

Gion-distriktet

Kom ansikte mot ansikte med äkta geisha och maiko (en ung geisha-lärling) i området fullt av restauranger och tehus där de underhåller gästerna.

Hur man kommer till Kyoto

Du kan använda samma 2-dagarspass som du brukade besöka Arashiyama. Ta tåget från Osaka till Kawaramachi Station i hjärtat av Kyoto nära Gion-distriktet. För att resa runt i staden, köp ett busspass på en dag (500 yen) och busskarta från stationskontoret.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Kyoto

Bläddra bland ett urval av turer i Kyoto från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Kyoto för din resaFå din guide