Valencia Spanien

Saker att göra i Valencia

Letar du efter den heliga gralen?

Valencia är Spaniens tredje största stad. Det är huvudstaden i Valencia-regionen och den största staden i södra delen av landet. Det finns många saker att göra i Valencia och det är värt att ha en långhelg att utforska. Du hittar ett trendigt hipsterdistrikt centrerat kring det medeltida kvarteret, ett stort kulturellt komplex av museer och den uppenbara Holy Grail vid katedralen i Valencia.

Det finns en liten men vänlig gay-scen att utforska. Madrid och Barcelona får all uppmärksamhet, men Spaniens tredje stad är full av charm och karaktär. Eftersom Barcelona nästan har tagits över av turister, får andra spanska städer mer uppmärksamhet - Valencia bland dem.

Det är en fantastisk destination för foodie. Lokalbefolkningen äter ofta en andra frukost med ett glas vin eller öl. Bra om du letar efter en ursäkt för att börja tidigt! Som vanligtvis är fallet i Spanien, blir middagen inte riktigt förrän långt senare. Utöver maten har du mycket historia och kultur att utforska - om du kan beundra dig bort från stranden. Valencia grundades av romarna 137 f.Kr. så det är hem för några mycket gamla byggnader.

Valencia

Staden för konst och vetenskap

Om du ser en sak i Valencia borde det vara denna. The City of Arts and Sciences är ett modernistiskt kulturkomplex - det största i sitt slag i Europa. Den består av sex futuristiska byggnader. Arbetet med detta enorma projekt började i mitten av 90-talet.

En av höjdpunkterna i City of Arts and Sciences är Oceanographic. Det är ett oceanarium med 45,000 500 djur. Det är det största och mest imponerande oceanarium i hela Europa. Du kommer att se hajar, valrossar och sjölejon - tillsammans med XNUMX andra arter.

Det är värt att boka framåt och planera din resa om tiden är kort. Det finns väldigt mycket att se och det är väldigt populärt. Det finns ofta långa köer att komma in men du kan spåra dig framåt om du bokar framåt.

Serrano Towers

Serrano Towers

En överlevande port till den gamla staden från stadens historiska murar, Torres de Serranos är ett historiskt monument. Valencias gamla murar är för länge borta men den här grinden kvarstår. Ursprungligen byggd 1392, tjänade Torres de Serranos som en triumfbåge och ett militärt torn. Tornet fungerade också som ett fängelse och ett säkert hus för konst under det spanska inbördeskriget.

Valencia

Gaybarer i Valencia

Som Spaniens tredje största stad har Valencia ett anständigt urval av gaybarer. De flesta av Valencias gaybarer finns i stadsdelen El Carme i Gamla stan. Muse är en populär gaybar som öppnar under helgen. Det är ett bra ställe för fördrycker innan du går till Desedo 54 att dansa hela natten. Desedo 54 lockar en ungdomlig publik.

Det finns många gay-populär men inte gay-specifika barer i Valenica. Du kan också utforska stadens gay kryssningsklubbar, antar att du letar efter något bus.

Valencia

Valencia katedral

Ursprungligen grundad långt tillbaka i 1238 för att markera Reconquista. Byggt i en gotisk stil, har efterföljande tillägg lagt till barock, nyklassicistisk och många andra arkitektoniska influenser. Det är en mycket slående byggnad. Detta är den mest historiska byggnaden i staden - du kan inte missa den! Var noga med att kolla in renässansfreskerna på altaret.

Valencia

Den heliga gralen

Du kanske tänker på Monty Python-filmen eller de otaliga medeltida legenderna kring gralen. Det dyker till och med upp i Da Vinci-koden och många moderna anpassningar. Gralhistorierna är bland de mest populära och berättade i hela litteraturen. Där historien slutar och myten börjar är ett ämne för oändlig debatt. Det är nog en myt, om vi är ärliga! Men Vatikanen har utropat Valencias heliga gral som den verkliga.

Många andra städer har hävdat att de äger graden. Det antas vara den kopp Kristus drack av under den sista måltiden. Valencia-katedralen sägs till den plats där du hittar den verkliga Holy Grail. Oavsett om det är sant eller inte, de har det starkaste anspråket på det. Den mystiska koppen har funnits i Valencia sedan 15-talet.

Carmen stadsdel

Det här är den yngre, trendigare - hipster, kan man säga - delen av staden. Den låg utanför murarna i moriska Valencia och slogs senare samman till staden Christina efter Reconquista. Du hittar många av de bästa barerna i stan i Barrio del Carmen. Ta en promenad genom de smala gatorna så hittar du säkert några bra ställen att äta på. Barrio del Carmen är ett av de största bevarade medeltida kvarteren i någon europeisk stad.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Valencia

Bläddra bland ett urval av turer i Valencia från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Valencia för din resaFå din guide