Space Needle

Saker att göra i Seattle

Seattle har utmärkt nattliv och en stor kulturell scen

Seattle är en av USA:s mest spännande städer, för att inte tala om en av dess grönaste städer. Den är känd som Emerald City eftersom den är omgiven av grönskande skogar. Det finns över 2,000 XNUMX kaféer i Seattle, inklusive den första Starbucks-butiken någonsin.

Musikscenen i Seattle ledde till uppkomsten av grunge, ett ljud inkapslat av Nirvana. Seattle är också födelseplatsen för Jimi Hendricks. Den har en levande musikscen än i dag. Nattlivet är mycket livligt. Seattle är mycket välkomnande för homosexuella resenärer. Det anses vara en bra plats att bo och en bra plats att arbeta på. Det är också ett bra turistmål.

Pike Place Market

Pike Place Market

Pike Place Market går tillbaka till 1907 och är ett utmärkt resmål för matälskare. Du hittar hundratals handlare som säljer ett brett utbud av säsongsbetonade produkter, inklusive sällsynta produkter. Du kommer att dofta nybakat och hitta gott om gatumat. Nära marknaden hittar du också Starbucks första outlet någonsin.

Pike Place Market är populär bland turister och lokalbefolkning. Det är en av USA:s äldsta bondemarknader och en stöttepelare i Seattles matscen.

Space Needle

Space Needle

Space Needle är en fallisk ikonisk och inneboende del av Seattle. Den stod färdig 1962 som en del av världsutställningen. Mycket mycket en produkt av rymdåldern, den har en SciFi-kvalitet. Det var inspirerat av Stuttgart Tower i Tyskland. Du kan ta hissen till observationsdäcket och njuta av en panoramautsikt över staden. Du kan också vin och äta på restaurangen. Det är turistigt men det är roligt och värt inträdespriset.

Seattle Art Museum

Seattle har en bra konstscen. Det har länge varit populärt bland artister och musiker. Seattle Art Museum (SAM) har över 25,000 XNUMX konstverk. Huvudsektionerna inkluderar afrikansk konst, amerikansk konst, islamisk konst och konst från antiken. Det är mindre än många av de gigantiska museerna du hittar i större städer. Du kan göra SAM rättvisa på en resa. Det finns olika utställningar under hela året.

Musik

Seattles musikscen

Seattle-soundet från det sena 80-talet och början av 90-talet blev så inflytelserik. Grungescenen var ett popkulturfenomen som fostrade Nirvana, The Smashing Pumpkins, Hole och många andra band. Det var altrocksoundet som utgjorde soundtracket till Gen X. Scenen kanske inte var så stor som den verkade, men den var inte mindre inflytelserik. Seattle-scenen var inte heller exklusiv för Seattle. Grunge sträckte sig långt utanför staden, men det är fortfarande starkt förknippat med Seattle till denna dag.

Det finns flera musikställen att besöka i Seattle, The Showbox at The Market är en av de mest inflytelserika. Det öppnade 1939 och det har varit en häftklammer i Seattles musikscene sedan dess.

Gay Seattle

Utforska Seattles gay-scen

Seattle har utmärkt nattliv. Det finns flera gaybarer och gayklubbar att utforska. Madison Pub är ett bra ställe att börja din gaykväll i Seattle. Det är en avslappnad bar i området Capitol Hill.

Det finns inte många lesbiska barer kvar i USA. Seattle har dock en. Vild ros ligger också i Capitol Hill-området och det är ett kvinnor som ägs och förvaltas. En av de knäppare Seattle gaybarerna heter Enhörning. Det är väldigt färgglatt, mer än ett litet läger och väl värt ett besök. Om du skulle vilja dansa hela natten, Pony är en bra klubb att prova.

Museum för popkultur

Museum of Pop Culture, grundat av Paul Allen, Microsofts medgrundare, är ett måste för alla fans av popkultur och SciFi. Du kommer att se Indiana Jones hatt, Luke Skywalkers hand, rekvisita från Buffy, A Nightmare on Elm Street och många fler. Museet visade en gång upp Princes jacka från Purple Rain. Amerikansk popkultur har haft större globalt inflytande än någon annan kulturell del under det senaste århundradet. Det här är ett museum folk som inte gillar museer kommer att gilla.

Längs vattnet

Seattles vattnet är ganska turistigt. Barerna är lite dyrare. Med det sagt kan du njuta av en drink med fantastisk utsikt och ta en kryssning runt bukten från Pier 55. Den berömda Pike Place Market ligger nära vattnet. Den största överklagandet av vattnet är utsikten du får över Elliot Bay och de omgivande bergen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Seattle

Bläddra bland ett urval av turer i Seattle från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Seattle för din resaFå din guide