LGBT + Tour Santiago

Saker att göra i Santiago

Upptäck Chiles livliga huvudstad

Med 40% av alla chilenare som kallar Santiago hem är det verkligen en stad som ingen annan. Ett nav för kosmopolitiskt boende mitt i Anderna, Santiago är full av kultur, kulinariskt äventyr och naturlig skönhet. Staden är oerhört internationell och är en regional huvudstad för ekonomi, politik och kulturell export. Livligt nattliv och distinkta lokala stadsdelar ger Santiago en eklektisk men sofistikerad atmosfär.

Santiago har turen att ståta med en stor och mångsidig gay-scen som främst är fokuserad kring kvarteret Bellavista – stadens bohemiska stadsdel. Chile har sett snabba och dramatiska framsteg när det gäller kvaliteten och rättigheterna som ges till HBT+-personer i landet, och detta tillsammans med en ständigt växande gay-scen gör Santiago till ett av de mest spännande resmålen för homosexuella i Sydamerika.

LGBT + Tour Santiago

Gaybarer i Santiago

Majoriteten av homosexuella barer och klubbar i Santiago finns i stadsdelen Bellavista, en udda och kantig del av staden. Huvudgatan för gayställen i Bellavista är Bombero Nuñez. En av höjdpunkterna på gatan är Dionisio, en livlig gaybar som är en favorit bland lokalbefolkningen och lockar blandade folkmassor. Kronan av Dionisio är den roterande listan över dragdrottningar, som uppträder varje kväll och visar upp en rad komiska shower.

Beläget i en källare med fyra våningar, Illuminati är en livlig och energisk gayklubb som är ett populärt tillhåll för lokalsamhället. Klubben har en hög och stolt atmosfär och välkomnar gäster från hela LGBT + -spektrumet. Läckra drycker, industriell inredning och fantastiska temahändelser gör Illuminati till en av de mest otillåtna fixturerna i den lokala homosexuella nattlivet.

En resa till Santiago skulle inte vara komplett utan att besöka Sydamerikas äldsta gaydisco - PRÅL. Sedan 1979 har klubben gett ett säkert och inkluderande utrymme för stadens HBT + -befolkning att släppa loss och roa sig. Med interiörer i mörkt trä påminner Fausto om en gammaldags herrklubb och ser rutinmässigt stora och livliga folkmassor.

Bella

Bellavista är inte bara känt för sin homosexuella scen, det är också ett av Santiagos mest kantiga och bohemiska distrikt. Området är en enorm yta av små gator och lummiga vägar befolkade med små hantverksbutiker och kreativa butiker. En atmosfär av kreativitet och gemenskap kan kännas i Bellavista och den starka HBT + -populationen här bekräftar detta. Bland de splatter av homosexuella klubbar och barer finns det också ett litet urval av LGBT + samhällscentra och utrymmen.

Med tanke på sitt rykte som huvudstad för konst i staden är det ingen överraskning att Bellavista är hem för ett antal marknader och handelsområden som säljer individuellt handgjorda varor och konstverk. Avenida Bellavista är kvarterets smyckekvarter och det är här du hittar de bästa lokalt utformade bitarna av fina metaller och ädelstenar, i synnerhet lapis lazuli.

Sky Costanera

Sky Costanera är den näst högsta byggnaden i Sydamerika och den fjärde högsta på södra halvklotet, upp ur en grå betonghorisont och kasta en skarp kontrast till bergskedjorna bakom den. Tornet är hem för ett observationsdäck som ger besökarna några av de mest imponerande utsikten över Santiago, särskilt under solnedgången när hela staden lyser orange.

360-graders observationsdäcket är ofta värd för kulturella och konstnärliga evenemang, så det händer vanligtvis något, och byggnadens hissar går från 10 till 9. Den bästa tiden att besöka tornet är tidigt på kvällen under vintermånaderna, när luften är skarp och det blir lite eller ingen smog.

Santiago · Barer

Cajon del Maipo

Att stå framför den vidsträckta Cajon del Maipo-ravinen är garanterat en ödmjuk, inspirerande och vacker upplevelse. Den expansiva och fantastiska dalen är en populär plats bland Santiagians, som flockar hit på helgerna för att njuta av en rad utomhus- och adrenalinaktiviteter. På sommaren är forsränning och kajakpaddling populära alternativ, medan på vintern är vandring och skidåkning mer favoriserade.

Klyftan ligger bara 15 km från Santiagos centrum och markerar början på Cajon del Maipo. Under de senaste åren har ett antal mikrobryggerier och en stor vingård sprungit upp i kullarna i denna underbara dal, och som sådan växer området ett alltmer anmärkningsvärt rykte bland besökande turister som en huvudstad för kultur, mat och äventyr.

Cerro Santa Lucia

Om du letar efter en flykt från stan i centrala Santiago kan du överväga att besöka Cerro Santa Lucia, en charmig park byggd på kullen i en 15 miljoner år gammal vulkan. Parken har en hög höjd och en brant lutning vilket gör den till ett verkligt unikt läge och grunderna har varit perfekt välskötta för att skapa ett avkopplande och inspirerande grönområde. Utsmyckade trappor och stigar slingrar sig uppför backen tills de kulminerar vid en fantastisk observationspunkt som ger mer fantastisk utsikt över Santiagos ständigt föränderliga horisont.

Cerro Santa Lucia är också hem för Hidalgo Castle, en 19-talsstruktur konstruerad med det ursprungliga syftet att fungera som en fästning för att skydda staden. Byggnaden renoverades i slutet av 20-talet och är nu en av de mest kända bevarade kulturarvplatserna i Santiago och väl värt ett besök.

snöig dal

En resa till Santiago skulle vara fel utan att besöka den otroliga Valle Nevado. Detta är en av de största skidorterna i Sydamerika och ligger bara 90 minuters bilresa från Santiago, det är ett måste du måste besöka. Skidåkare, snowboardåkare och spännande sökare av alla förmågor kommer att hitta en trevlig och unik upplevelse på Valle Nevado. Orten ligger i de snöiga Anderna, och är en fantastisk plats att få oavbruten utsikt över världens längsta bergskedja.

Om snösporter inte är din grej, oroa dig inte, eftersom Valle Nevado är hem för ett antal restauranger, barer och kaféer som fungerar som de perfekta platserna för att smutta på en cocktail och uppskatta den fantastiska utsikten. På sommaren är området ett populärt resmål för vandrare, cyklister och joggare, eftersom snön smälter för att avslöja ett dramatiskt och helt unikt naturlandskap.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Santiago

Bläddra bland ett urval av turer i Santiago från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Santiago för din resaFå din guide