Fontana di Trevi

Saker att göra i Rom

Upptäck höjdpunkterna i den eviga staden

Det finns ingen brist på saker att göra i Rom. Den eviga staden är ett friluftsmuseum. Du kan spendera en livstid på att utforska resterna av det romerska riket.

Rom är den tredje mest besökta staden i Europa. De flesta resenärer dras av den historiska fascinationen av platser som Colosseum, Vatikanstaten och Forum Romanum. Denna stad är mer än en samling historiska reliker. Rom har en utmärkt kulinarisk scen, många bra hotell och en liten gay -scen. Alla vägar leder till Rom.

Colosseum

Colosseum

Det mest kända monumentet i Rom är Colosseum. Det är nästan två tusen år gammalt och det är fortfarande den största amfiteatern som någonsin byggts. Colosseum användes i 500 år. Det har övergivits mycket längre och det har överlevt krig och jordbävningar.

Vi har alla sett Gladiator. Det var här blodiga gladiatorstrider faktiskt ägde rum. Det fanns inga sociala medier i det antika Rom, så om du ville riva någon ifrån var du tvungen att göra det i verkligheten.

Colosseum var en gång täckt av marmor. Det är en av de största nöjesställena i historien. Idag är det en ruin. Varje turist i Rom gör en resa till Colosseum. Det kan bli mycket upptagen under högsäsong. Det kommer att bli lite tystare senare på dagen.

Roman Forum

Roman Forum

Forum Romanum och Colosseum är de två största överlevande monumenten i antika Rom. Forumet består av många tempel och områden med kommersiell, politisk, juridisk och social aktivitet. Det var stadens bankande hjärta.

Efter det romerska imperiets fall, övergavs forumet och förlorades för historien. Dess plats var känd men den grävdes inte förrän på 20-talet. Ta en promenad ner Via Scara. Denna gata kopplade Piazza de Campidoglio med Colosseum. Julius Caesar brukade promenera nerför den. Du vill definitivt utforska några av templen. Det finns så mycket att se i forumet att det är värt att gå med på en guidad tur.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi stod färdig 1762. Den har utvecklat nästan mytisk status. Det sägs att du kommer tillbaka till Rom om du kastar in ett mynt, blir kär i en het italiensk om du kastar två eller gifter dig om du kastar in tre. Om oändlig svep gör ditt huvud kan du prova lyckan vid Fontana di Trevi. Du kommer antagligen att sitta på en bänk och bläddra igenom Grindr, eller hur? Det har förmodligen samma effekt.

Det anses av många - verkligen romarna! - att vara världens vackraste fontän. Fontänen du ser idag är från 18-talet, men dess ursprung sträcker sig tillbaka över tvåtusen år. Saker tenderar att vara väldigt gamla i Rom.

Rom · Gaybarer

Utforska Roms Gay-scen

Rom har en liten homosexuell scen för en sådan storstad. Det är också ganska diskret. Du hittar inte ett stort gayområde täckt av Rainbow-flaggor. Det finns några gaybarer i Rom. Gay scenen börjar verkligen på natten. Du hittar fler gayklubbar än barer, inklusive månatliga danspartier. Några av klubbarna kommer att vara stängda på sommaren. Kolla in vår Rom gay klubb sida och kolla platsernas sociala medier för uppdateringar om evenemang och öppettider.

Parione

Parione

Gå till distriktet Parione för att uppleva Roms nattliv. Piazza Navona och Campo de 'Fioro är fulla av barer och restauranger att utforska. Du kan också besöka under dagen. Parione har många av Roms finaste butiker. Det är det främsta nattlivet i Roms historiska centrum.

Palatinskullen

Palatinskullen

Tidigare trampande mark för det forntida Roms elit, var Palatine Hill en gång prickad med stora palats och villor. Du kan besöka resterna av Flavians palats. Ta en tur till Domus Flavia, byggd 81 f.Kr. för kejsaren Domitian. Några rester av de ursprungliga byggnaderna finns kvar.

House of Livia är en riktig höjdpunkt eftersom det är en av de bäst bevarade forntida byggnaderna på Palatine Hill. Det finns till och med mosaiker fortfarande synliga på väggarna. Stående på Palatine Hill hälsas du med panoramautsikt över staden, inklusive direkt utsikt över Forum Romanum. Du får se varför den romerska eliten valde Palatine Hill som sitt kvarter.

Vatikanstaten

Vatikanstaten

Världens minsta stat är Vatikanstaten. Det är den katolska kyrkans överhuvud. Vatikanen ligger i Rom, i stort sett, även om det tekniskt sett är ett speciellt land - det är väl vettigt? Runt tusen människor bor i Vatikanen, inklusive påven. Det är ett måste att se när du planerar din resa till Rom. Du kommer att kunna förundras över Michaelangelos tak i Sixtinska kapellet och se ovärderliga reliker och konstverk på Vatikanmuseet.

Påvarna har varit "himlens nycklar" sedan romarrikets dagar. Imperiet kan ha fallit men Vatikanen gjorde det aldrig. Det är värt att spendera minst en halv dag i Vatikanen. På vissa sätt fortsätter det romerska riket att överleva i Vatikanen. Den historiska kontinuiteten återspeglas i de skatter som förvaras i Vatikanen. Några av skatterna i Vatikanens arkiv inkluderar det sista brevet Mary Queen of Scotts skrev, och Martin Luthers brev om ex-kommunikation. Märkligt nog är arkivet stängt för allmänheten från och med 1939 och framåt. Dra dina egna slutsatser.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Rom

Bläddra bland ett urval av turer i Rom från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in rom för din resaFå din guide