Phnom Penh

Saker att göra i Phnom Penh

Phnom Penh är en stad med en mycket unik historia

Phnom Penh är Kambodjas huvudstad. Även om det har en lång historia, har Phnom Penh inte alltid varit Kambodjas huvudstad. Den grundades 1372 och fungerade kort som huvudstad efter Angkors fall. Det skulle återigen bli huvudstad i mitten av 19-talet under den franska kolonialtiden.

Det är väl värt ett besök och det finns många saker att göra. Det är den överlägset största staden i Kambodja. Du borde spendera minst en dag här men du skulle verkligen behöva tre dagar för att göra det rättvisa. Beläget vid Mekongfloden, hittar du munkar i kläder, livliga marknader och höga gyllene Buddhor. Det är också en mycket modern stad. Räkna med mycket högljudda bilar och motorcyklar. Du hittar det bästa nattlivet i Kambodja i Phnom Penh. Du hittar också ärren från den brutala eran av Röda Khmererna. Staden har rest sig ur askan efter sitt mörkaste kapitel på 1970-talet.

Phnom Penh

Kungliga slottet och silverpagoden

Detta är det officiella hemmet för Kambodjas kung och det är tillräckligt stort. Ödmjukhet krävs i kunglig närvaro så se till att din överkropp och knän är täckta. Byggandet av slottet slutfördes 1866. Det byggdes under fransmännens regi. Det byggdes som en ny kunglig bostad när den khmeriska kungen bestämde sig för att flytta huvudstaden från Oudong till Phnom Penh. Om den blå flaggan flyger betyder det att kungen är bosatt.

Eftersom kungafamiljen fortfarande bor här kan du inte besöka alla byggnader. Det är dock värt ett besök. Trädgårdarna är verkligen lämpliga för en kung. Du kan besöka Throne Hall, Napoleon Pavilion och Silver Pagoda. Det senare är där du hittar Temple of the Emerald Buddha. Detta är ett historiskt tempel att besöka eftersom det är en av de enda som överlever de mörka dagarna i Röda Khmeren. Du kommer att se Emerald Buddha själv i taket.

Wat Phnom

Wat Phnom

Wat Phnom byggdes 1372 på stadens enda kulle. Legenden säger att Lady Penh upptäckte några Buddha-statyer som hade tvättats upp av Mekongfloden. Det är här Kambodjas huvudstad får sitt namn från. Phnom Penh betyder "Penh-kulle."

Du ser en sittande Buddha i helgedomen. En trappa leder till huvudpagoden. Inuti hittar du slående konstverk på väggarna och heliga väggmålningar. Eftersom legenden om Lady Penh och Wat Phnom är stadens grundläggande legend är det väl värt ett besök. På väg tillbaka kan du besöka de välskötta trädgårdarna som omger helgedomen.

National Museum of Cambodia

Detta är Kambodjas viktigaste museum. Du hittar ett millennium av kambodjansk konst och historia. Det första du kommer att se är en Vishnu-staty. Det finns en omfattande samling av konst från Angkor som går tillbaka till 8-talet. Du kommer att se några gamla hinduiska reliker, som den 1,500 XNUMX år gamla åttaarmade Vishnu. Museet har också mycket keramik - inget museum är komplett utan väldigt gamla krukor!

Kambodja

Gaybarer i Phnom Penh

Medan Phnom Penh har en gay scen är det väldigt diskret. Mer under de senaste åren efter en regeringsintrång på homosexuella platser. Det är mycket lättare för HBT + -turister i Kambodja än för lokalbefolkningen. Medan kulturen i stort sett är tolerant är homosexualitet ett tabu. Sedan är det också sex i allmänhet. Offentliga uppvisningar av kärlek rekommenderas inte för homosexuella eller raka par.

Verktygslådans fält är ett nyare tillskott till Phnom Penhs gaybarscene. Personalen talar engelska. Den har en avslappnad atmosfär och du kan titta på liveshower senare på kvällen. Terrassen är en bra plats för människor som tittar på. Space Salon & Bar är också ett bra val. Det är en frisörsalong om dagen och en gaybar på natten. Hjärta av mörker om den mest gay-populära klubben i Phnom Penh.

Tuol Sleng folkmordsmuseum

Kambodja upplevde outsägliga brott under Röda Khmerernas regim. När Kambodja styrdes av kommunistpartiet 1975 - 1979 försökte regimen göra Kambodja till ett paradis av kollektivjordbruk. Detta mänskliga massexperiment ledde till svält och folkmord i industriell skala. I en paranoid och bisarr ideologis namn dog omkring 25 % av befolkningen. Det hände i levande minne och ärren från Röda Khmerernas era är fortfarande mycket synliga.

Tuol Sleng var en skola som regimen använde som ett fångläger. Endast sju fångar överlevde. Det är en ganska chockerande plats att besöka. Du kan fortfarande se de blodfärgade väggarna, cellerna och tortyrutrustningen. Det är inte för svaga människor men det måste ses.

Phnom Penh

Central Market

Förbered dig på ett sinnesanfall. Det byggdes under den franska kolonitiden och har pågått sedan 1937. Marknaden är inrymd i en slående art deco-byggnad. Det hyllades en gång som Asiens största marknad. Du hittar mycket turistiska köpmän som säljer varor. Du hittar också ett bländande utbud av kläder, mat, blommor och nästan vad du än kan tänka dig. Prova med att pruta.

Central Market är ett bra ställe att köpa presenter på. Du hittar exotiska asiatiska varor på de många basarerna. Smyckena är särskilt iögonfallande - en del av dem är särskilt välgjorda. Lämna lite utrymme i din resväska: det här kommer att bli en fantastisk shoppingupplevelse.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Phnom Penh

Bläddra bland ett urval av turer i Phnom Penh från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Phnom Penh för din resaFå din guide