walt disney world orlando

Saker att göra i Orlando

De bästa sakerna att göra i tropiska Orlando

Med sina livfulla och färgglada stadsdelar, närheten till några av USA: s bästa stränder och ett blomstrande centrum, är Orlando en av de mest spännande och lovande destinationerna i USA. Påverkan från den stora sydamerikanska befolkningen i staden har skapat en kulturrik och mångsidig miljö som är full av möjligheter.

Medan Orlando kan vara känd som världens temaparkhuvudstad finns det så mycket annat att se och göra i detta fantastiska tropiska paradis. Staden har också utvecklat en stark och motståndskraftig HBT + -population som fortsätter att skapa ett inkluderande och livligt samhälle för både homosexuella lokalbefolkningen och resenärer.

 

Saker att göra i Orlando

 

 

Kennedy Space Center

 

Inte bara för barn, Kennedy Space Centrer ligger ungefär en timmes bilresa från Orlando och erbjuder besökare chansen att utforska och fördjupa sig i historien och fortsatta insatser för rymdresor och utforskning. Centrets ensemble av högteknologiska installationer, avancerade digitala skärmar och banbrytande specialeffekter gör det verkligen möjligt för besökare att uppleva rymden.

På Kennedy Space Center kommer du att kunna se rymdfarkosten Atlantis, turnera i Astronauts Hall of Fame och uppleva rymdfarkoster lyfta ombord på en uppslukande och verklighetsförstärkt simulator. Dina Star Trek-relaterade gaydrömmar kommer att uppfyllas och du kommer att vara upptagen i timmar!

 

Saker att göra i Orlando

 

 

Orlando Museum of Art

 

Orlando Museum of Art grundades 1924 och försöker tolka och visa de mest övertygande och rörliga konstverken för allmänheten i hopp om att inspirera nya generationer av innovativa och kreativa tänkare och producenter. Museet presenterar en månatlig rotation av utställningar och installationer som består av bitar från både USA och hela världen. En rad workshops, guidade turer och interaktiva lektioner erbjuds också på museet och många är gratis.

Ett av museernas viktigaste attribut är den permanenta samlingen av konst från hela den afrikanska kontinenten. Samlingen innehåller många tygverk, skulpturer och målningar som går tillbaka till århundraden och kommer från otaliga länder.

 

Bänk

 

 

Nya Smyrna Beach

 

Bara en kort bilresa från centrala Orlando lovar New Smyrna Beach resenärer en långsammare takt i livet att utforska och upptäcka. Nya Smyrna är en charmig kuststad som har samma soliga klimat och frodiga landskap som dess livligare motsvarighet samtidigt som den erbjuder en mer avslappnad och avslappnad miljö. Området är djupt rotat i samband med lokalt arv, konst och kultur och är också ett populärt resmål för surfare.

Det finns ett överflöd av saker att göra i New Smyrna Beach, inklusive unika butiksupplevelser, oändliga vattensporter utomhus och några av Floridas bästa matställen och restauranger.

 

Miami

 

 

Orlando gayklubbar och barer

 

Orlando har upprätthållit en blomstrande gay nattlivsscen trots att många gaybarer och klubbar i andra delar av staten har stängts och är som sådan känd för att ha ett av de bästa valen av nattlivsmöjligheter för homosexuella resenärer i USA. Gayklubbarna i Orlando är kända för den känsliga gemenskapen de tillhandahåller och de fortsätter att bevara områdets unika gaykultur.

 

hall

 

 

Dr Phillips Center for the Performing Arts

 

Ursprungligen tänkt som ett utrymme för stadens kreativa befolkning att möta, uppträda, dela och förnya, är Dr Phillips Center for the Performing Arts nu ett nav för konst och kultur. Beläget i hjärtat av Orlandos centrum, är centrets tre teatrar värd för några av de mest kända och imponerande reseshowerna i världen och platsen är också hem för Orlando Ballet.

Besökare kan ofta uppleva mer än bara en show i centrum, med regelbundna workshops och mästarkurser som hålls av de bästa artisterna från Broadway, musik och skärm. Där ett antal restauranger och matställen på Dr Phillips Center for the Performing Arts och besökare bör också kombinera sitt besök med en utforskning av det fascinerande centrumet.

 

lilja

 

 

Harry P Leu Gardens

 

Orlando är inte känt för lugn, så för resenärer som vill fly från stadens centrum erbjuder Harry P Leu Gardens en välkommen smak av zen och lugn. Trädgårdarna är ett paradis för tropisk botanik, grundat på 1930-talet av Orlando-indianen och industrimannen Harry P Leu. Leu reste världen för att montera sin expansiva samling av sällsynta växter och frön.

Trädgårdarna sträcker sig över imponerande 50 hektar och besökare uppmuntras att spendera lite tid på att vandra de många stigarna som ormar sig genom marken för att uppskatta hela utbudet av bladverk. Harry P Leu Gardens är en fantastisk bit av orörd skönhet i hjärtat av Orlando, med strömmande floder och 200 år gamla ekar.

 

Puls Orlando Memorial

 

OnePulse Foundation Memorial finns på platsen för massakern och är en tillfällig installation tillägnad minnet av de 49 liv som togs i en av de största homofoba attackerna i historien. Minnesmärket syftar till att bevara minnet om dem som förlorade sina liv medan ett mer permanent minnescentrum byggs.

Besökare är välkomna att lämna donationer till stiftelsen samt hyllningar vid själva minnesmärket. Ta reda på mer om Puls Orlando.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Orlando

Bläddra bland ett urval av turer i Orlando från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Orlando för din resaFå din guide