Gamla stan / Vieux Nice

Saker att göra i Nice

Nice har den bästa gayscenen på den franska rivieran

Nice är en kuststad på franska rivieran. Det är en av Frankrikes främsta turistmål. Nice har länge varit populärt bland homosexuella resenärer. Du hittar en livlig homosexuell scen centrerad kring flera barer och klubbar.

Den engelska överklassen gjorde Nice till ett turistmål innan turismen blev en stor industri. Nice har varit inriktat på turism sedan 18-talet. Omkring fyra personer besöker Nice varje år.

En lång kustlinje av utmärkta stränder, dynamisk mat, barockkyrkor, Belle Epoque-arkitektur och ett felfritt medelhavsklimat gör Nice till ett stort dragplåster.

Gå till Nice

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais är uppkallad efter den engelska adeln som hjälpte till att sätta Nice på kartan. Den täcker fem miles av Nices kust. Det finns många pittoreska butiker att utforska, inklusive konditorier från 19-talet och marknader som säljer klassiska och mycket färgglada provensalska maträtter. Promenade des Anglais anses vara Frankrikes mest attraktiva kuststräcka.

Håll utkik efter art déco Palais de la Méditerranée och Grand Hotel - Queen Victorias favorithotell i Nice, inte mindre. I själva verket, när drottning Victoria låg på sin dödsbädd, undrade hon om en resa till Nice kunde bota hennes sjukdomar.

Promenade des Anglais blir mycket upptagen under högsäsong. Barerna och restaurangerna kommer att vara fullsatta. Avancerad bokning rekommenderas.

Gamla stan / Vieux Nice

Stad/Vieux Nice

Gamla stan består av slingrande gränder fyllda med affärer, barer och restauranger. Det har en italiensk känsla, vilket är förståeligt med tanke på att Nice var en del av Italien fram till 1860. Place du Palais de Justice är det centrala torget i Nices gamla stadsdel.

Du hittar Cours Saleya i gamla stan. Det är en livlig marknad som är populär bland lokalbefolkningen. Ett bra ställe att gå för att smaka på det provensalska livet.

För en inblick i Frankrikes avlägsna förflutna, bege dig till Palais Lascaris. Det är ett 18-talspalats som rymmer många kulturella underverk från fransk historia. För en annan kulturfix, gå till Matisses hus. Det var hemmet för Nices mest kända konstnär på 1920- och 1930-talen.

Trevligt · Gaydansklubbar

Upptäck Nices gay-scen

Nice har gott om gaybarer och gayklubbar att utforska. La Cave Wilson är en kabarébar som lockar en stor gaypublik. Den öppnar klockan 6. Ett bra ställe för en civiliserad tidig kvällscocktail. L'insta Bar, tidigare Bar Bitch, har en rymlig terrass. Ett bra ställe för en eftermiddagsdrink och lite folk som tittar på.

Om du vill göra en natt av det, den 6 är en av de äldsta gayklubbarna i Nice. Det är särskilt hektiskt på helgerna. Le Glam är förmodligen den mest populära gaybaren på den franska rivieran. Det är där du sannolikt hamnar på en gaykväll i Nice.

Trevlig

Mat och dryck

Nice är ett bra ställe för matälskare. Sallad Nicoise är en anmärkningsvärd lokal rätt. Ratatouille är också en lokal favorit. Socca är en gatumat som man inte får missa. Det är en tunn pannkaka med mjuk fyllning - ett perfekt lätt mellanmål.

Rose är en speciell specialitet i Nice. Du kan köpa en utmärkt flaska torr ros i Nice för väldigt lite. Nice har varit ett vinproducerande område sedan antiken. The Phonecians var förmodligen de första vinproducenterna i Nice. Var noga med att prova en fruktig Provence-röd till en måltid.

Andra anmärkningsvärda destinationer i Nice

Trevligt operahus är en attraktion som man inte får missa. Det är en så elegant byggnad. Du kanske vill gå på operan på kvällen. Om inte, se till att du går förbi den. Cathédrale Sainte-Réparate i Nice går tillbaka till 11-talet men den nuvarande byggnaden byggdes på 17-talet. Det är Nices andliga hjärta. Byggnaden är uppkallad efter Saint Reparata, Nices skyddshelgon.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Nice

Bläddra bland ett urval av turer i Nice från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Trevlig för din resaFå din guide