Ibiza

Saker att göra i Ibiza

Ibiza är Europas festö

Ibiza är en ganska liten ö men det är en av de mest populära resmålen i Europa. Det är ett utmärkt ställe att njuta av i solen, promenera längs mjuka sandstränder och ja, festa som det är världens ände.

Det finns många olika typer av semester på Ibiza. Vissa människor går under partysäsongen för att få ut det mesta av öns berömda superklubbar. Men du kan också besöka en yoga reträtt eller bo i en villa mitt i ingenstans.

Det finns två huvudstäder på Ibiza. I Ibiza stad hittar du det mesta av action, inklusive klubbar, hotell och bästa butiker. Över i San Antonio hittar du också klubbar och charmig strandpromenad. I allmänhet anses Ibiza stad vara den mer händande, kosmopolitiska platsen. Det är bara 20 minuter med buss från Ibiza stad till San Antonio.

Ibiza

Dalt-Vila

Dalt Vila är den gamla staden. Dess historia sträcker sig 2,500 16 år tillbaka i tiden. Den har befästningar från XNUMX-talet som byggdes av Karl V för att försvara ön från pirater. Ett ganska slående monument från Spaniens guldålder. Det är värt att utforska Ibizas gamla stadsdel i detalj. Vandra runt på kullerstensgatorna och njut av den fantastiska utsikten.

Ön styrdes en gång av morerna. De drevs så småningom ut av katalanerna. Det sägs att den sista moriska härskaren på Ibiza förråddes av en svartsjuk syskon. Du kan besöka utgången av tunneln i Dalt Vila the Moor skulle förmodligen fly från. Spaniens spöken finns överallt. Morernas nederlag markeras varje år den 8 augusti.

Ibiza katedral

Också i Dalt Vila hittar du Ibiza-katedralen. Det har varit en plats för tillbedjan sedan den tidiga antiken. Det blev en församling 1235 efter den aragonesiska invasionen. På 18-talet blev det en katedral. Du kan se underbar utsikt över havet från katedralen. Trappan är brant men det är värt det. Bär bara bekväma skor om du utforskar Dalt Vila.

Ibiza

San Antonio

San Antonio är Ibizas andra stad. Promenera längs strandpromenaden och kolla in hamnen. Du hittar några av de bästa restaurangerna på Ibiza i San Antonio. Det har också många barer och klubbar i West End. Sunset Strip är det berömda festområdet. Här hittar du Cafe Del Mar, baren som skapade tusen chillout-album på 90-talet.

Du kan ta en båttur runt bukten och utforska stränderna. Oavsett om du vill dansa hela natten eller ta en civiliserad solnedgångscocktail hittar du det du letar efter i San Antonio.

Ta en båt till Formentera

Formentera nära Ibiza

Formentera är Ibizas mer glamorösa syster. Det är dit du går för att koppla av efter en hektisk tid på Ibiza. Färjan från Ibiza till Formentera tar cirka 30 minuter. Med vita sandstränder och vattenblått vatten är Formentera en fristad för strandälskare. Det är mycket mindre trafikerat än grannlandet Ibiza och relativt lätt att ta sig runt med skoter eller cykel. Det är definitivt värt en dagsutflykt eller ett par dagar om du har längre tid på dig att utforska dess fantastiska stränder och pittoreska byar samt prova den utmärkta medelhavsmaten som erbjuds i Formenteras restauranger.

Playa Illetes är Formenteras största strand - cirka 5 km från färjeterminalen. Det är inte en gaystrand men har rankats bland världens tio bästa stränder så väl värt ett besök. Ju längre man går desto mindre trångt blir det och det finns ett nudistområde som är fritt från solstolar och lite mer igenvuxet.

Det finns några restauranger på stranden, även om de kan vara dyra, så det är bättre att hämta något på en stormarknad i närliggande La Savina, där Ibiza-färjan går.

Ibizas gay scen

Ibiza är en av de stora festdestinationerna. Det är ett ord för hedonism. Du hittar många av gaybarerna vid gamla stan på Calle de la Virgen - en gata med konstigt namn, om du tänker på det. Folk brukar festa sent i Spanien så försök börja din utekväll lite senare. Många av gaybarerna är öppna från april till oktober. Nattlivet är mycket lugnare under lågsäsong.

Bar MonaLisa är en glittrig gaybar. Det öppnar klockan 10 och det är ett bra ställe att börja din homosexuella utekväll på Ibiza. En annan bra plats för en drink är Angelo, en väletablerad gaybar på Ibiza. Du kan ta en cocktail på terrassen - perfekt för utsikten över Ibizas gamla stadsdel.

Gayklubbar på Ibiza äger rum på öns stora klubbar. Ibiza är väldigt gayvänligt och några av klubbarna är värd för gayklubbar. Glitterbox på Hi Ibiza är en fantastisk klubbkväll som äger rum under sommaren.

Om du vill njuta Ibizas gaystrand, gå sedan till Playa Es Cavallet. På sommaren kan det bli ganska fullsatt och festen börjar runt 4. Var beredd - det är som nudiststrand.

Ibiza

San Jose

San José är en liten stad på södra Ibiza. Den här delen av ön är avlägsen - det kan kännas som en vildmark. San José är undantaget. Denna charmiga by ligger vid foten av världens högsta berg, Sa Talaia. Det är en pittoresk och mycket traditionell spansk by. Superklubbarna känns en värld borta när du är i San José. Det är ett bra ställe att utforska med baksmälla. Det finns ett bra utbud av restauranger och kaféer att utforska.

Du kan också vandra genom några av de omgivande landskapen. Det är väldigt lantligt och lugnt. Det är detta som gör Ibiza så fantastiskt. Du kan uppleva en upprörande partyscen som om du var i Berlin, och även koppla av i en liten by medan du solar dig.

Vattensporter

Ibiza är känt för att ha en fantastisk kustlinje och därför är det ett måste att delta i vattensporter när du är där. Det finns nästan 20 dykskolor på ön och de erbjuder en rad alternativ från provsmaksdyk till fullskaliga prospekteringsdyk för dem som har licens.

Om du reser med en grupp vänner är det en utmärkt idé att hyra en yacht för en dagsutflykt på havet. Andra aktiviteter på ön inkluderar paddle-boarding, parasailing, vattenskoter och vattenskidor. Läs mer: De bästa homosexuella stränderna på Ibiza.

Vandring på Ibiza

Om du känner att du behöver bränna av dig alkoholen från kvällen innan och inte har något emot att svettas, bör du prova en vandring till toppen av Sa Talaiassa (även känd som Sa Talaia). Den högsta punkten på Ibiza finns i Sant Josep.

Det är faktiskt en relativt lätt promenad i uppförsbacke på cirka 1.5 miles (2.4 km). Rikta dina kartor mot en gata som heter Sa Talaia och gå uppför den tills den förvandlas till en stig med träd och buskar på båda sidor. När du når toppen hittar du de mest fantastiska panoramabilderna på ön och om du har ont om planer för en kväll så gå upp för att se solnedgången den spektakulära - se bara till att du har en ficklampa på vägen ner!

Du kan också köra till toppen men se till att du har en anständig bil - vägarna är blåsiga och gropiga!

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Ibiza

Bläddra bland ett urval av turer på Ibiza från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Ibiza för din resaFå din guide