Brygge

Saker att göra i Brygge

Vad man ska göra i Europas vackraste stad

Du skulle bli förlåtad för att tro att Brygge var den nyckfulla uppsättningen av en spännande sagofilm, men denna underbara stad är faktiskt en av de bäst bevarade i Europa. Beläget i norra Belgien är Brygge en stad som är fryst i tiden. Här ligger kyrkor och torn som ligger längs smala kullerstensgator och kanaler viker för fantastiska sjöar. Centrum av Brygge är epicentret för denna enorma historiska betydelse, med många världsarv och världsberömda Markt.

Brygge har behållit sin pittoreska och charmiga personlighet trots att vara en av de mest besökta städerna på planeten. Den kultsvarta komedin "I Brygge" lyfte stadens profil ytterligare och lockade en ny generation besökare. Medan gayscenen i staden är liten är den inte mindre passionerad, stolt och livfull än någon annan. Belgien är ett av de mest gayvänliga och progressiva länderna i Europa, och detta kombinerat med oändligt kulturellt värde och en vacker stadsbild gör Brygge till ett extremt attraktivt resmål för homosexuella resenärer.

Brygge

Det heliga blodets basilika

Inte vilken gammal kyrka som helst, Basilica of the Holy Blood är ett kapell från 12-talet i centrala Brygge som förmodligen är hem för en flaska som innehåller en bit tyg indränkt i Kristi blod. Kyrkan är vacker i sin egen rätt, med fantastiska glasmålningar och bevarade detaljer, men Kristi blod är den verkliga attraktionen här. Det sägs att Josef från Arimatea efter korsfästelsen torkade bort blodet från Kristus. Tyget fördes till Brygge efter ett korståg och har bevarats sedan dess.

Medan kyrkan är en av Brygges främsta turistattraktioner, är den också en plats av oerhört religiös betydelse, och eftersom sådana besökare måste vara respektfulla i byggnaden, betyder det generellt att vara tyst och inte ta bilder. Sedan 1291 har biskopen i Brygge bär den blodfärgade duken genom stadens gator när invånarna utför bibliska berättelser. Evenemanget är ett verkligt skådespel.

Brygge

Gay nattliv i Brygge

Brygges gayscen är liten. Närheten till Antwerpen och Bryssel innebär att många HBT + -personer i staden reser till dessa större städer för homosexuella nattliv. Med detta sagt, det finns en gay scen här, och det är en sammansatt, inkluderande och vänlig. Den består av bara några barer och klubbar och det är lätt att uppleva allt som gay Brygge har att erbjuda.

@ Baren är Brygges främsta gaybar som välkomnar en varierad blandning av lokalbefolkningen och turister. Baren är inrymd i en intim och mysig byggnad som fungerar som en populär hangout för stadens HBT + -befolkning. @ The Pub driver ett gaychattcafé varje vecka, där besökare uppmuntras att chatta och träffa nya vänner, ett perfekt ställe att träffa vänliga homosexuella lokalbefolkningen. Det finns ett brett utbud av drycker och cocktails på menyn och det finns frekventa erbjudanden och temakvällar. @ The Pub är ett måste för alla gayresenärer i Brygge.

Brygge

marknad

Mer centralt än Markt kommer du inte. Beläget i hjärtat av Brygge och omgivet av historiska banker och förgyllda hus, har torget varit centrum för livet i staden sedan 958. I över 1000 år har Markttorget varit platsen för en veckomarknad där handlare från hela staden sälja handgjorda föremål, lokala produkter och konst. Ett nav för arkitektoniskt underverk, många av stadens mest kända och uppskattade byggnader finns runt torget, inklusive klockstapeln och tyghallen.

En av de mest populära upplevelserna på Markt är Historium, ett uppslukande och fascinerande museum som för besökare tillbaka till medeltiden. Film, musik, ljud och skådespelare är alla en del av attraktionen och museet består av en rad sammanhängande rum och miljöer där besökare kan uppleva livet i Brygge under medeltiden. Historium är inte bara för barn och kommer säkerligen att väcka alla besökares intresse.

Brygge

minnewater

Bara 20 minuters promenad från centrum av Brygge är Minnewater en av stadens mest pittoreska och charmiga platser. Detta lilla grannskap ligger runt Lake of Love - ett område med extrem skönhet. Sjön i sig är omgiven av tornhus, pittoreska stugor och tätt lövverk. Det är lätt att glömma att du är i en storstad efter bara en kort promenad runt Minnewater. Sjöarna och kanalerna som kännetecknar området användes en gång för godstransporter runt staden. Textilier, vin, nötkreatur, kryddor och socker färdes längs vattenvägarna och höll staden igång före järnväg och väg.

Området är också hem för flera historiska försvar och resterna av en rad fästningar och torn kan observeras. En av de viktigaste platserna är Kruttornet, en struktur som en gång var en viktig del av stadens försvarssystem. De rymliga grönområdena i Minnewater är de perfekta ställena för att njuta av en picknick eller bara njuta av det charmiga och intima området.

Brygge

Klocktorn

Klockstapeln är Brygges mest ikoniska och slående torn. 83 meter högt och ett skyddat världsarv, svävar 13-talstornet över stadens skyline. Klockstapeln har fyllt många funktioner sedan den byggdes 1240, inklusive textiltillverkning och inhysning av stadens arkiv och skattkammare. Tornet och hela Brygges arkiv gick förlorade efter en förödande brand 1280 och byggdes sedan om till nästan perfekt replikering.

Idag kan klättringstornet klättras upp med häpnadsväckande 366 trappsteg, och besökare kommer att behandlas med den bästa utsikten över Brygge fantastiska skyline - du kommer inte att hitta utsikter som denna någon annanstans. Byggnaden fungerar också som ett museum och den ursprungliga skatten kan turneras, där besökare kan se historiska och bevarade stadgar och andra originaldokument. Inne i tornet finns också en fungerande klocka och de som överlever klättringen kan få oöverträffad tillgång till det inre arbetet hos en av Europas mest kända tornklockor.

Och på en lördagsmorgon hittar du att klocktornet spelar några vackra lägerlåtar på sitt klocktorn. Se nedan för dess särskilt bra tolkning av Gloria Gaynors I Will Survive at the Belfry Tower Brygge.

 

 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Brygge

Bläddra bland ett urval av turer i Brygge från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Brygge för din resaFå din guide