Singapore Gay Cheat Sheet

Singapore Gay Cheat Sheet

Trots att det bara är en liten prick på världskartan är Singapore en ekonomisk "storebror" i Sydostasien.

Landet tog bara 50 år att utvecklas från en upptagen kolonihamn till en glittrig, ultramodern stadstat som aldrig sover. Idag är Singapore en smältdegel av olika kulturer, övertygelser och etnicitet. Befolkningen är en underbar blandning av 75% kineser, 13% malaysier, 10% indianer och en nypa alla från alla andra håll.

Det är därför knappast förvånande att veta att Singapore har några ganska ovanliga lagar och seder. Här är vårt spjälsängblad med intressanta fakta som rosa resenärer för första gången borde veta om detta fantastiska lilla land.

1. Ingen tuggning.

Konstigt men sant. Tuggummi är förbjudet i Singapore. Endast tandkött av terapeutiskt värde är tillåtet. Tuggummi kan köpas av en läkare, men måste ordineras.

2. Ingen tullfri ersättning för cigaretter.

Dåliga nyheter för rökarna. Det finns ingen tullfri koncession för cigaretter och andra tobaksprodukter vid inresa till Singapore. Förvänta dig att betala skatt på vad du tar med till Singapore.

3. Ingen rökning.

Singapore leder Asien med sin rökfria politik. Rökning är inte tillåten i luftkonditionerade områden, offentliga matställen eller inom en radie av fem meter från alla ingångar till byggnaden. Om du är en poof som puffar, leta efter de avsedda rökområdena.

4. Singaporeaner väljer de längsta köerna.

Singaporeaner tror att längre köer helt enkelt betyder bättre mat. Lusten efter bra lokalt kök innebär att din om singaporianska vänner ser en lång kö, kommer de sannolikt att gå med i den.

5. Det är tekniskt olagligt att ha gaysex.

Avsnitt 377A i Singapores strafflagstiftning kriminaliserar fortfarande gaysex. Även om de inte längre verkställs, har homosexuella aktivister försökt få lagstiftarna att upphäva lagen de senaste åren.

6. Singapore har sitt eget språk - "Singlish".

Singlish är ett unikt språk som skapats av årtionden av mångkultur. Engelska blandas med ett stänk av riktiga och sminkade ord från mandarin, malajiska, tamil och de lokala dialekterna. Bli inte för förvånad när någon lägger till en "lah" eller "meh" i slutet av en mening.

7. Tappa inte skräp.

Singapore är knarrigt. Varför? Littering har en böter på cirka 300 dollar för första gången. Om du fastnar igen sopar du gatorna i en neonorange väst som säger "Corrective Work Order". Du har blivit varnad.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Singapore

Bläddra bland ett urval av turer i Singapore från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Singapore för din resaFå din guide