Salzburgs sevärdheter och ljud

Salzburgs sevärdheter och ljud

Salzburg är en av Europas minst kända men vackraste homosexuella destinationer.

Halvvägs mellan München och Wien lockar närliggande vackra berg och sjöar homosexuella män för vandring, segling eller skidåkning. Och Salzburgs konstnärliga förflutna, från och med Mozart, har säkerställt att samhället har en liberal attityd gentemot sexuell mångfald.

I själva verket i 19th århundradet, när kejsaren Franz Joseph blev sjuk av skandalerna för sin yngre bror ärkehertig Ludwig Viktor, förvisade han honom från Wien till Salzburg. ”Luzi Wuzi”, som han var känd för sina homosexuella vänner, bodde ganska lyckligt i staden någonsin.

Idag bidrar studenterna från den berömda Musical Academy till den ungdomliga känslan i Salzburg och till ett diskret och vänligt gay nattliv. Small är vackert i Salzburg, där människor aldrig låter dig dricka ensam i barer. Du kommer att sitta axel mot axel ändå.

Den sex veckors klassiska musikfestivalen på sommaren lockar många operadrottningar, eftersom den är mer prisvärd och naturskön än liknande runt om i Europa.

The Sound Of Music

Men det är The Sound Of Music som har säkerställt den ständiga strömmen av homosexuella män till staden de senaste åren. Resebussarna som kör dig till filmplatserna runt Salzburg två gånger om dagen, varje dag, är en magnet för homosexuella män som kan ses sjunga "Do-Re-Mi" på de ursprungliga platserna i Mirabelle Gardens eller "16 på 17 ”Av” kärleksluceboet ”på Schloss Hellbrunn.

Mirabell Gardens, som finns mycket i filmen, har också ett av de mest romantiska kryssningsområdena i Europa. Ta en promenad runt rosenkullen (Rosenhügel) vid ingången på kvällen så blir du förvånad över vad som lurar i buskarna.

Bo på norra stranden

Gayscenen är i Salzburgs nya stad, så håll dig till ett hotell på flodens norra strand om du vill åka till olika gaybarer till fots.

Detta område är också bra för nattliv i allmänhet som är koncentrerat i och runt Linzergasse, på norra sidan av huvudbron.

Om författaren

Travel Gay Europa-bidragsgivaren John Malathronas är en mycket erfaren reseskribent och blogger. Hans arbete finns regelbundet i ledande reseguider och tidskrifter och nationella tidningar över hela Europa.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Salzburg

Bläddra bland ett urval av turer i Salzburg från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Salzburg för din resaFå din guide