Shanghai PRIDE 2014 - Det är "Bättre tillsammans!"

Shanghai PRIDE 2014 - Det är "Bättre tillsammans!"

Från 13-22 juni kommer Kinas mest internationella stad att se HBT-gemenskapens största årliga firande.

I år kommer det att finnas en rad aktiviteter under temat ”Bättre tillsammans”.

"Efter fem fantastiska år av utveckling är vi verkligen stolta över och uppskattar HBT-samhället och dess allierade som en," sa arrangör Raymond Phang.

"För vår Sjätte ShanghaiPRIDE, vi använder regnbågens sex färger för globala HBT-rörelser för att visa upp betydelsen av att bli 'bättre tillsammans' ".

Medarrangör Charlene Liu sa att hon och hennes kollegor är upptagna med att slutföra en eklektisk blandning av händelser som öppningsfest, filmfestival och teaterföreställningar.

ShanghaiPRIDE-affisch"Vi har också en konstutställning, paneldiskussioner och trivia-natt som syftar till att fira vårt samhälls mångfald, stärka oss och sprida de universella budskapen om acceptans och lika kärlek", sa Liu.

Intäkterna från årets Pride kommer att delas mellan webbplatsen Lestalk, HIV / AIDS-medvetenhets- och hälsovårdsgruppen Zuoyou och Chengdu Tongles hälsovårdsrådgivning.

"Händelser som konstutställningen, filmfestivalen och teaterföreställningarna visar kinesiska och internationella verk, medan våra arrangörer och volontärer också kommer från många platser runt om i Kina och bortom", säger arrangör Phang.

"Även om vi kommer från olika platser är många av våra upplevelser lika, så vi kommer att dela dessa genom paneler och kulturella evenemang och utforska ämnen som transgender-samhällsrelaterade ämnen, hälsa, äktenskap och familjeaccept."

"Vi kan inte vänta med att få igång ShanghaiPRIDE-veckan och dela kärleken och kul", tillade Liu.

För ett schema över evenemang Klicka här.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Shanghai

Bläddra bland ett urval av turer i Shanghai från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Shanghai för din resaFå din guide