Fler Manila sevärdheter

Fler Manila sevärdheter

Liksom många större städer är Manila stor, smutsig och livlig. Men staden är smältpotten för många kulturella influenser. Så besökare kan behöva lite tid för att fullt ut uppskatta dess unika egenskaper.

Som med många städer i utvecklingsländer är trafikförhållandena i Manila fruktansvärda och klyftan mellan fattigdom och välstånd är tydlig.

Denna tätbefolkade stad har dock mycket att njuta av - från ett fantastiskt utbud av prisvärda hotell till en blomstrande homosexuell scen, med tillräckligt barerdansklubbar och bastu för att hålla de flesta homosexuella besökare upptagna.

Bortsett från alla homosexuella saker, här är några av Manilas mest intressanta attraktioner som du kanske vill utforska.

 

Intramural

 

Grundat av spanjorerna 1571 är distriktet Intramuros det historiska hjärtat av Manila. Utforska några få ruiner och överlevande arkitektoniska skatter när de flesta av de stora gamla byggnaderna i Intramuros förstördes under slaget vid Manila 1945.

 

Manila samtida

 

Beläget längs Chino Roces Avenue, är Manila Contemporary ofta värd för utställningar i världsklass av etablerade och framväxande konstnärer från både Filippinerna och bortom.

Manilas katedral1

 

Manilas domkyrka

 

Beläget i hjärtat av Intramuros, är denna gamla katedral majestätisk och vackert dekorerad med glasmålningar.

Perfekt för att tillbringa en eftermiddag med att ta bilder och uppleva de romersk-katolska traditionerna.

 

Halo Halo

 

Halo-halo är löst översatt som "virvlande" och en uppfriskande sammansättning av rakad is och avdunstad mjölk, vanligtvis blandad med sötade bönor, frukt, nata de coco, filippinsk krämkaramell, lila yamkoncentrat och gelé.

Denna unika efterrättdrink är helt enkelt oemotståndlig i heta länder som Filippinerna.

 

Marikina Sko Museum

 

Filippinernas kontroversiella före detta första dam, Imelda Marcos, har alltid varit (o)känd för sin samling av sina skor.

Kolla in hennes imponerande samling av cirka 1,200 par designerskor på Marikina Shoe Museum.

 

Manilabukten

 

ManilabuktenTa en uppfriskande Calamansi Juice och promenera längs Manila Bay för att se solen långsamt kyssa horisonten adjö. Bra ställe för att titta på människor.

Om stämningen börjar, kan du gå till den våta marknaden, köpa lite skaldjur och ta dem till en av restaurangerna i närheten, och de kommer att använda dina ingredienser för att förbereda en utsökt skaldjursrätt efter eget val.

[klicka här för hotell i närheten av Manila Bay]

 

Binondo

 

Manilas färgglada 400 år gamla Chinatown är möjligen den äldsta Chinatown i världen. Hem till filippinsk-kinesiska samhällen, Binondo är särskilt populärt för sina kinesiska nyårsfirande, gastronomiska erbjudanden, specialbutiker och platser för tillbedjan.

[klicka här för hotell i närheten av Binondo / Chinatown]

Balut1

 

balut

 

Filippinerna har ett unikt mellanmål som kallas "balut", som faktiskt är befruktat ankambryon. Om du har mage för äventyr, prova det!

 

Divisoria

 

Divisoria, fyndjägarens shoppingmecka, är platsen att gå till eftersom det har praktiskt taget allt du behöver till smutsbilliga priser. Oavsett om du letar efter husgeråd, kläder, accessoarer, leksaker, mat eller kostymer kan du vara säker på att hitta det där.

Om du köper i bulk, kom ihåg att pruta för ett ännu lägre pris.

 

jeepney

 

Jeepney är ett viktigt sätt för kollektivtrafik i Manila. Försök att köra den till din destination för att uppleva Manila som en riktig blå lokal.

Jeepneys trampar nästan överallt i Metro Manila. Baspriset börjar vid P8.00.

Bildbekräftelse

Uppdaterad 26 januari 2016.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Manila

Bläddra bland ett urval av turer i Manila från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Manila för din resaFå din guide