Krabis bästa sevärdheter

Krabis bästa sevärdheter

Krabi är kanske mest känt för sina stränder och närliggande öar, men området har så mycket mer att erbjuda.

Travel Gay Asiens goda vän, Adam Preston av Rainbow Scuba och turer i Koh Samui och hans partner har nyligen besökt Krabi. Här är hans insikter om tre av de bästa icke-strandattraktionerna i området.

Tiger tempel

Detta tempel cirka 8 km från Krabi Town och är känt för sin Buddha-helgedom på toppen. För att nå toppen måste du klättra 1,300 mycket ojämna steg. En fantastisk utsikt över bergen och havet är belöningen för dem som är tillräckligt lämpliga för att nå toppen.

Glöm inte att packa vatten (finns även gratis när du når toppen), och det rekommenderas att börja tidigt. Tiger Temple är också känt för sina apstammar som bor på stigen till bergstoppen. Ta inte mat och titta noga på dina tillhörigheter.

Krabi Town Night Markets

Missa inte en kväll i Krabi för en bit riktigt Thailand. Det finns minst två nattmarknader att välja mellan (mer på helgerna) med ett utsökt utbud av mat till rimliga priser. Vanligtvis spelar lokala lokala band på en av de olika marknadstorgarna.

Krabi Town River Tours

Long tail-båtar förtöjer vid olika pirer längs den 1.5 km långa flodgången och erbjuder 2 - 3 timmars turer uppför floden mot de två kalkstenskullarna som sticker ut som djävulshorn.

Här finns intressanta grottor att utforska. Mangroveskogarna och de tidvattensslam som omger floden är alla ett skyddat område där intressant vilda djur kan ses.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Krabi

Bläddra bland ett urval av turer i Krabi från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Krabi för din resaFå din guide