Jongno - Seouls själ

Jongno - Seouls själ

Om du föredrar en yngre, blandad publik, gillar att dansa och inte har något emot ett lite obehagligt område, gå sedan till Itaewon. Men om du vill uppleva det riktiga homosexuella Seoul, är Jongno platsen att vara.

Många homosexuella utländska resenärer som kommer till Seoul befinner sig alltid i Itaewon-distriktet. Det är den del av Seoul där engelska främst talas och de flesta gaybarerna ligger på en gata som lokalbefolkningen kallar ”Homo Hill”.

Jongno

Banan i JongnoJongno-distriktet ligger norr om Itaewon, och barerna är grupperade längs Donhwamun-ro - en bred gata kantad med matvagnar och bord. Denna kärlek kallas The Runway (som på mode, inte flygplats) och förvandlas till ett smörgåsbord på natten. Varje matvagn säljer någon version av koreansk mat och de serverar alla öl och soju (koreansk ricevodka). Den enda skillnaden med dessa livsmedelsförsäljare från andra sådana platser i Seoul är att de flesta, om inte alla klienter, är homosexuella.

Undangömt från denna gata finns olika soju-barer, noribangs (koreansk karaoke) och one-shot barer. En enstaka bar är den koreanska termen för en cocktailbar. En soju bar kräver att du köper mat som en fruktfat eller stekt bläckfisk. Soju-barer är vanligtvis trånga och rökiga.

Till skillnad från Itaewon, som har mycket få cocktailbarer, har området Jongno över tjugo. När du lägger till i soju-barer och noribangs finns det mer än 100 homosexuella anläggningar i det här området!

Eftersom varje bar i Jongno har sin egen stil och publik är ett perfekt sätt att utforska att barhopa med ett stopp längs vägen för lite mat.

Bar Friends interiörBarvänner (88-2 Nakwon-dong)

Bar Friends är den mest sofistikerade och bekväma baren. Det är väldigt modernt med synliga tak, krombord, lädersäten och låga soffor. På varma nätter öppnar fronten mot gatan - en sällsynthet för en gayanläggning i Seoul. Belysningen är mjuk liksom musiken.

Dryckemenyn är omfattande och mat finns också att köpa. Bar Friends skiljer sig från de andra one-shot-barerna genom att det har ett brett urval av vin och öl, även om hela flaskor vin i Korea är dyra.

Kort buss (3 / F Ehwa Building, 175 Myo-dong)

Kort bussEn promenad längs "The Runway" tar dig till Shortbus, som ligger på 3rd våningen i en icke-beskrivande byggnad. Shortbus är eklektisk i stil med en stor triangelformad stapel som dominerar utrymmet. Det har en folklig och vänlig atmosfär, och ägaren är mycket vänlig.

De flesta killar brukar sitta runt baren och det är inte ovanligt att inleda en konversation med personen som sitter bredvid dig. Denna bar tenderar att vara den mest populära bland den utländska publiken.

Streckkod (2 / F Myo-dong 41-1)

Runt hörnet från Shortbus finns streckkod. Streckkod är väldigt mycket en björnstång vilket tydligt framgår av dess burly kunder. Det är mörkt med svarta väggar, en faux spis och en storbilds-tv som hänger ovanför baren.

Ägaren / bartendern för Barcode är vänlig och öppen. Han är trespråkig och bodde i staterna, så han talar bra engelska. Han blandar också goda drycker, inklusive ett potent Long Island-iste. Alla barer erbjuder snacks, men de på Barcode är de bästa!

AV-barA / V (2 / F 236-1 Nagwon-dong)

Tvärs över gatan från avfart 5 i tunnelbanan Jongno-3 finns bar A / V. Den har en lekfull inredning med en stor grön bar med havsglas kantad med färgglada flaskor, halmdispensrar och till och med en kristallskalle.

Som med alla barer i Jongno är dryckesmenyn omfattande och bartendrarna är vänliga. De är stolta över sina drycker, vilket framgår av deras läckra margaritas! Baren har en fantastisk utsikt över The Runway men det är roligare att sitta i baren och chatta med de charmiga bartendrarna.

Jongno MetroJongno har rykte för att inte välkomna utlänningar. Detta rykte kunde inte vara längre ifrån sanningen. Det kan vara sant att de inte ser så många utlänningar som Itaewon, men varje anläggning välkomnar och omfamnar sina kunder. Jongno känns äkta eftersom det is äkta. Till skillnad från Itaewon, som överskuggas av dess militära och utländska inflytande, är Jongno Seoul som bäst - vänligt, exotiskt och roligt.

(Detta är bara en ögonblicksbild av de många barerna i Jongno. Det finns många fler att upptäcka och uppleva på egen hand. För att nå Jongno-3, ta tunnelbanelinjer 1, 3 eller 5 och ta avfart 5. Många av barerna är ligger på de övre våningarna och kan vara svårt att se.)

De åsikter som uttrycks i denna artikel är författarens och inte Travel Gay Asien.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Seoul

Bläddra bland ett urval av turer i Seoul från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Seoul för din resaFå din guide