Ikonisk soluppgång vid Mount Fuji

Ikonisk soluppgång vid Mount Fuji

Att fånga soluppgången vid Fuji-berget, Japans mest ikoniska landmärke, är en magisk upplevelse.

Mount Fuji, ligger på Honshu Island, cirka 100 km sydväst om Tokyo, vid gränsen till prefekturerna Yamanashi och Shizuoka.

Fuji landets högsta berg och har en exceptionellt symmetrisk kon. Den bästa utsikten över Fuji-berget är från de fem sjöarna i prefekturen Yamanashi. Av dessa sjöar, kawaguchiko det enklaste att komma till och har flest hotellval. Stanna en natt, vakna tidigt och få soluppgången.

När ska Besök

Landskapet på Mount Fuji och Kawaguchiko förändras hela året. Populära månader är oktober och november då löven ändrar färg. Under vintern (december - februari) är Fuji täckt av snö och ganska fantastiskt - även om det kan vara väldigt kallt och vissa attraktioner kan stängas tidigt. Under körsbärsblomningssäsongen (mars - maj) är vädret behagligt och du kan se blommorna mot de snöiga bakgrunderna.

Att komma till Kawaguchiko från Tokyo

Med buss - Gå till Shinjuku JR-stationens västra utgång och köp en biljett till Keio Express Bus (mittemot en kamerabutik). En biljett till Kawaguchiko kostar 1,700 3,400 ¥/enkel resa, XNUMX XNUMX ¥/tur och retur. Bussresan tar två timmar och släpper dig vid Kawaguchiko tågstation.

Med tåg - Från Shinjuku station, ta JR Chuo Rapid till Takao och byt sedan till vanliga JR Chuo-tåg (¥1,280 1,100/resa) till Otsuki station. Från Otsuki, byt till Fujikyu-linjen (XNUMX XNUMX ¥/resa) till Kawaguchiko-stationen.

Att ta sig runt i Kawaguchiko

Den här lilla staden är lätt att ta sig runt med en retrobuss (1,000 1,300 ¥ för en sjö, XNUMX XNUMX ¥ för två sjöar). Taxi finns tillgängliga, men mycket dyra.

Var de ska bo

Det finns några dussin hotell i området, med något som passar alla budgetar. Här är några av de mest populära alternativen:

Alternativt, klicka här för att söka alla hotell nära Mount Fuji / Kawaguchiko area.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Osaka

Bläddra bland ett urval av turer i Osaka från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Osaka för din resaFå din guide