Köln utsikt över Catherdral och floden

Fem saker vi älskar med Köln

Köln, en av Tysklands mest historiska städer, är också hem för en av de bästa gayscenerna i landet. Vår redaktör Kieran Watkins checkade in för att få veta mer

berlin kan vara standarddestinationen för de flesta homosexuella resenärer som besöker Tyskland, men Tyskland är ett stort land. Städer som Frankfurt och Munich är fantastiska att utforska och har utmärkta homosexuella scener.

En favorit hos oss är staden Köln (Köln), en av de äldsta och mest historiska i Tyskland. Vi besökte Köln i december 2015 och blev förälskade i staden. Varför?

En stor gay scen

Kölns stora gayscen sträcker sig över två distrikt och har gott om gaylokaler däremellan. Det finns dussintals gaybarer, klubbar och bastur här med något att underhålla alla.

Kölns främsta gayområde ligger nära Rudolfplatz, den så kallade "Bermudatriangeln". Du hittar ett utmärkt urval av gaybarer, klubbar och butiker, med ett elektriskt nattliv 7 dagar i veckan.

Köln gataplats i den gamla stadenExil och Dö Mumu är toppval för den yngre publiken. De som vill koppla av och få vänner med killar i alla åldrar bör kolla in Ruhrpott or ExCorner.

Det finns också gott om gayställen i Gamla Stan inklusive Station 2B, Kölns största kryssningsklubb och bar, plus Bastuvulkaner, den äldsta gaybastun i staden.

Fantastiska turistplatser

Trots att mycket av staden plattades till under andra världskriget, finns det massor av imponerande historiska sevärdheter att se - några går tillbaka till romartiden. Höjdpunkten måste vara Kölner Dom, en gotisk katedral som är stolt över platsen i stadens landskap.

Kolner Dom i KölnKonstmuseerna är också ganska spektakulära; Vi rekommenderar Museum Ludwig och Schnutgenmuseet för alla fans av moderna och religiösa mästerverk.

Naturskön flod

Den majestätiska Rhenfloden går genom staden och erbjuder ett fantastiskt tillfälle att se Köln från en annan utsiktspunkt.

Båtturer går nästan varje dag, men det är bäst att försöka välja en solig dag. Gå till Rheingarten-området för att se de olika seglingsalternativen.

Bekväma, prisvärda hotell

Köln har ett utmärkt urval av mellanklass- och lyxhotell till mycket överkomliga priser - utan tvekan erbjuder bättre valuta för pengarna än liknande hotell i Berlin. Våra toppval inkluderar Steigenberger Hotel Köln, ett stenkast från det främsta homosexuella nattlivet, plus det fashionabla HOPPER Hotel et cetera

Kolla in vår fullständiga lista över rekommenderade hotell här.

Shopping himlen

Från lokala butiker till stora varumärken, om du räknar detaljhandelsterapi som en av dina hobbyer kommer du att älska Köln.

Den största shoppingparaden sträcker sig utanför katedralen på Hohe Straße och slingrar sig hela vägen ner till Neumarkt. Det finns gott om intressanta mat- och dryckesalternativ längs vägen också.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Köln

Bläddra bland ett urval av turer i Köln från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in köln för din resaFå din guide