Utforska Rom - Topptips för homosexuella resenärer

Utforska Rom - Topptips för homosexuella resenärer

Rom är snyggt, utsökt, sensuellt och mycket tidskrävande.

Du har sett det i filmer med sexiga romerska soldater och läst om den fantastiska samlingen av gamla byggnader. Och nu vill du besöka.

Men var beredd, det finns turister överallt, blockerar vägarna, tränger på restaurangerna och väntar i kö.

Men när du har upptäckt några av dessa knep kan du röra dig som en lokal och njuta av Rom för allt det erbjuder.

Förplanering kommer att spara mycket tid

Rom handlar om att se storheten från tidigare tider. För att maximera din resa, börja planera i förväg. Boka biljetter till Vatikanmuseet (för att se Sixtinska kapellet), den Colosseum och Forum Romanum (kombinerad e-ticking) innan ombord på ditt plan. Det är det bästa sättet att undvika köerna.

Rom är en perfekt stad för fotgängare och du kan spara mycket tid om du minimerar den sorgliga upplevelsen av att använda tunnelbanan.

Designa din rundtur i staden på ett logiskt sätt för att se varje berömd plats, plus njut av det dagliga livet.

Kort stadspromenad

För en kort promenad, börja i den berömda Fontana di Trevi (för närvarande under renovering). Därifrån kan du använda din karta eller din GPS för att gå mot Spanska trappan, kanske runt Via due Macelli. Ta den obligatoriska selfien vid trappan, kasta in ditt mynt och följ Via del Babuino fram till Piazza del Popolo. Därifrån kan du bestämma dig: en eftermiddagsshopping längs Via del Corso eller om du är mer i naturen, bege dig upp till Villa Borghese för en panoramautsikt över Rom (med tillräckligt med tid för en panini i den vackra parken, till och med).

Halvdag promenad

Vad sägs om en mindre känd utgångspunkt som Terme di Caracalla, ruinerna av de romerska termiska baden? Du kan ta Via del Circo Massimo för att njuta av den berömda Bocca della Verità inuti kyrkan Santa Maria i Cosmedin och sedan ta Via del Teatro de Marcello för att se Campidoglio och Pizza Venezia.

En annan möjlighet är att åka från Caracalla till Colosseum, gå förbi Konstantinsbågen och ner Via dei Fiori Imperiali till den härliga Pizza Venezia. Väl där är allt möjligt: ​​massor av gelatoaffärer, restauranger och museer. Den fantastiska Pantheon ligger bara några minuters promenad bort.

Diskussion

Italienare är ofta vänliga och välkomnar människor (och absolut inte oattraktiva), så du bör känna dig bekväm att prata med dem. När du njuter av morgonkaffe och cornetto (en typisk romersk frukost), försök chatta med lokalbefolkningen som står runt baren. Börja med en ciao och fråga efter hemligheter om staden, men bara om de inte har bråttom (du vill inte ha en anekdot om en arg italienare!).

Gå bort från turist-hotspots

De flesta turister bor på hotspots som Piazza Navona. Även om det är härligt med sitt livliga gatuliv, konst och romerska historia, om du verkligen vill njuta av Rom bör du anstränga dig för att interagera med lokalbefolkningen. Gator som Via del Pigneto är populära bland lokalbefolkningen – massor av människor som dricker på gatan, snygga butiker, kaféer och utmärkt nattliv.

Fancy restauranger i stadens centrum är mest trångt med turister (och med turistpriser), så äta och festa där romarna gör. Gå till stadsdelarna precis utanför stadens centrum, som Trastevere, San Lorenzo och Pigneto - alla lika vackra och ofta med bättre mat och billigare priser.

Via di San Giovanni

Den vänliga "Gaygatan" i Rom, Via di San Giovanni, ligger bara några steg från Colosseum. Under de varmare månaderna har kaféerna och barerna längs gatan uteplatser med fantastisk utsikt, så se till att du besöker tidigt på eftermiddagen.

Romarna brukar njuta av en utekväll i en kryssningsbar eller bastu lika mycket som en kväll på en vanlig gaybar. Planera dina kvällar för att kombinera en resa till en gay bastu, kryssningsklubb, bar or nattklubb.

För att komma in i kryssningsklubbar och bastur i Italien behöver du ett ArciGay UNO Club Card. Du kan köpa detta kort från vilken deltagande plats som helst. Du behöver ett foto-ID som visar ditt födelsedatum för att köpa ett kort som är giltigt i tre månader.

Om författaren

Berlin baserad Travel Gay Europa-bidragsgivaren Adam Groffman är en globetrotter och självutformad hipster. Han täcker stadens destinationer runt om i världen, skriver om festivaler, nattliv och gayresor på sin personliga reseblogg, Resor av adam och är redaktör för Min Gay Reseguide. När han inte är ute och utforskar de coolaste barerna och klubbarna njuter han vanligtvis av den lokala konst- och kulturscenen i en ny stad. Du hittar honom oftast på Twitter på @travelsofadam eller på Instagram - Säg hej!

bildbekräftelse - Colosseum by Bert Kaufmann

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Rom

Bläddra bland ett urval av turer i Rom från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in rom för din resaFå din guide